Bodrum Gündem

Bodrum Alman Turist bekliyor…

Uluslararası Berlin Turizm Borsası ITBye katılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Hedefimiz Bodrumda Alman turistlerin sayısını artırmak dedi.

Bodrum Alman Turist bekliyor…
13.03.2010
0
A+
A-

TÜRKİYE’nin ilk kez konuk ülke olarak katıldığı 44. uluslararası Berlin Turizm Borsası (ITB) fuarı, Almanya’da pazar payını artırmak isteyen tatil yörelerine büyük fırsat sunuyor. Türkiye’nin uzun yıllardan beri tatil ve eğlence denince ilk akla gelen gözde tatil bölgeleriden Bodrum, bu yıl ITB kapsamında açtığı iki ayrı standla Alman turisti çekmeye çalışıyor. Bodurm, Türkiye’nin bulunduğu 3.2 nolu holün dışında Almanya’nın önde gelen seyahat şirketlerinden Öger Tours’un 25 nolu holde ikinci standını açtı.



Hedef turist sayısını artırmak


ITB’ye katılan Bodrum Belediye Başkanı ve aynı zamanda Bodrum Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Kocadon, ağırlıklı olarak İngiliz turistin geldiği Bodrum’da Alman turistlerin de sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Almanya’da turizm payını artırmak için bir takım girişimlerde bulunduklarını sölyeyen Mehmet Kocadan, Almanya’da en büyük sorunun havayolu şirketleriyle yaşandığını kaydetti. Mehmet Kocadon, “Turizmde en önemli konulardan biri ulaşım. Bodrum’a Almanya’dan gelen havayolu şirketleriyle temaslarımız sürdürürüyoruz. Daha fazla turiste ulaşabilmek için daha fazla uçak olması gerekiyor.” dedi.


 


Alternatif tatil imkanları


Merak, tatil ve eğlencenin, turizmin üç önemli olgusunu oluşturduğunu söyleyen Mehmet Kocadon, “Bodrum bunların hepsine müsait bir tatil bölgesi. Bodrum’un yaşam tarzı tarih boyunca hep canlı olmuştur” derken, Bodrum’un alternatif tatil imkanları sunduğunu da söyledi. İngiliz televizyonlarında geçtiğmiz yıllarda Bodrum’la ilgili yapılan yayınların Bodrum’un imajını bozmadığına dikkat çeken Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Yüksek tatil sezonunda Bodrum’a haftada 300 bin insan gelip gidiyor. Bu hızlı sirkülasyon içinde bir takım küçük hoş olmayan olaylar olabilir. Ama size şunu garanti ederim, bu kadar kalabalığa ve hızlı insan trafiğine rağmen Bodrum suç istatistiğinin en az olduğu tatil bölgelerinden biridir. Bodurm’a gelen misafir minumum seviyede zarar görüyor. Bir takım münferit olaylara karşı da gerekli yaptırımlar uygulanıyor” diye konuştu.


3 Boyutlu tanıtım buy Tadalafil


Bodrum’un doğal güzelliklerinin sergilendiği Bodrum standında, bu yıl ilk kez hazırlanan bir de 3 boyutlu tanıtcı filmler yer alıyor. Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Türkiye’de ilk kez bir tatil bölgesi olarak 3 boyutlu tanıtım filmi hazırlattıklarını belirtirken, “Bodrum doğal bir açık hava müzesi gibi. Deniz, güneş ve kum keyfinin yanısıra, dünyanın 7. harikasını da barındıran arkelojik kalıntılarıyla kültür turizmini de sunabilen bir bölge. Bütün bunlara ilave olarak en renkli geceler ve en büyük eğlence mekanlarıyla da misafirlere hitap ediyor. Üç boyutlu olarak hazırlattığımız bu tanıtım filminde Bodrum’un bütün bu güzelliklerini görmek mümkün” dedi. İlk tanıtım ı İstanbul’da yapılan üç boyutlu filmin ikinci tanıtım ise Berlin ITB kapsamında gerçekleştirildi.


treat erectile dysfunctiГ®n  

buy Alesse
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.