Bodrum Gündem

AĞUSTOS BÖCEĞİ İLE KARINCA…

14.03.2010
0
A+
A-

Uzun ve sıkıntılı bir kış geçirdi Bodrum ve Bodrumlu.


Ekonomik sıkıntılar, global krizin etkisi ile sırtımızda gittikçe artan bir yük oldu. Karınca Ağustos Böceği öyküsünde olduğu gibi, yazın varımızla yoğumuzla çalıştık çabaladık. Lakin öyküdeki karınca gibi rahat bir kış geçiremiyoruz. Bodrum’a ve Bodrum’da yaşayanlara hep Ağustos Böceğinin rolü kalıyor.


Öyküde mi bir yanlışlık var?


Yoksa bizde mi yanlışlık var?


La Fonten yalan mı söylemiş, bizde yıllarca inanmış mıyız bu yalana?


 


Yaz döneminde bu kadar çok çalışıyoruz, ama kışı rahat yaşayamıyoruz.


Bunun birkaç nedeni olmalı. Uzun yıllardır dilimizden düşürmediğimiz, 12 ay turizm, kış turizmi, 12 aya yayılmış turizm, tanıtım, pazarlama, iyileştirme çalışmaları, farklılık çalışmaları gibi deyimlerle tükettik yılları. Hiçbir şey yapmadan, çok şey istedik. Kendiliğinden olsun diye bekledik, yada birileri yapsın bizde nemalanalım dedik. Kaliteli hizmeti oluşturmadan, kaliteli turist bekledik.


Ancak öyle olmuyormuş. Bunu artık anladığımıza inanıyorum.


Neden mi inanıyorum?


Bu yıl sıkıntılı bir kıştı. Her şeye rağmen, biraz hareketlendik. Titreyip kendimize gelmek, 12 ay turizm ve kaliteli turizm ile ilgili konuştuklarımızı hayata geçirmek için, kıpırtılar oldu sanki bu kış.


 


Belediyeler bir yandan, Ticaret Odası bir yandan, girişimciler, işletmeler, esnaf hareketliydi bu kış. Yeni projeleri hayata geçirmek adına hareket vardı. Bu kış yapılanların bazıları, anne karnındaki bebeğin ilk hareketleri gibi heyecan vericiydi. Bazılarımız bu hareketleri görmezden geldi, bazılarımız karşı koydu, kızdı, eleştirdi, bazılarımız olacak ha gayret diyerek motive etti, bazılarımız destek olacağız ama, takipçisi de olacağız dedi.


 

Blood Pressure

Bodrum Belediyesi, Konacık Belediyesi, Bitez Belediyesi, Gümüşlük Belediyesi hizmet için bazı radikal kararlar alarak uygulamaya geçtiler. Başarıyorlar, başaracaklarına dair inanç ta gün geçtikçe artıyor.


 


Dikkat çeken ilk hareket yerel yöneticilerden geldi. Yerel yöneticiler yurt dışında bir çok fuara katıldılar. Bodrum’u tanıttılar, pazarlamaya çalıştılar. Neredeyse turistleri ellerinden tutup, Bodrum’a getireceklerdi. Bir Belediye Başkanı düşünün ki, Hollanda’da bir fuarda çıksın ortaya “Çökertme” oynasın, insanları etrafına toplayarak Bodrum’u tanıtsın. Bir başka başkan düşünün Avrupa basının dikkatini çeksin, Antalya’yı kıskandırsın. Bir diğeri “Hizmette Toplam Kalite” hedeflesin, personeli, halkı kalite yönetimine katsın. Bir girişimci düşünün varını yoğunu kış turizmi için yatırsın ve uğraş versin. Bir diğeri Futbol Federasyonunu Bodrum’a yönlendirmek için lobi faaliyetleri yapsın. Bir otel müdürü kalitesi ve farklılığı ile yüzlerce otel arasından iki ödülü birden Bodrum’a getirsin. Birileri gelsin Bodrum’da yapılan bir Arıtma Tesisini örnek alsın ve kamuda bu arıtma tesisi tek olsun. Doğal enerji üretsin, her türlü eleştiriye rağmen düzen ve kalite için kaçak ve çirkin yapıları yıksın. Tiyatro ve sanat etkinliklerine her biri destek versin. Evet hepsi bu kış olan hareketlerin bazıları.  


Az şey mi bunlar? Indocin online


Sakın azımsamayalım.


Sakın bu çalışmaları yapanları, o parti, bu parti, o kişi bu kişi diye ayırmayalım. Bir yöneticimizin sarf ettiği bir cümle çok yerindeydi “Destekçisi de oluruz ama, takipçisi de oluruz.”   


Bu yapılanlar, geleceğe dair umudumuzu artırmakta, daha iyi hizmetlerin yapılacağı güvenini oluşturmaktadır. Amma velakin bu yapılanlara, herkesin karınca kararınca bir şeyler eklemesi gerekir.


Başkası yapsın da biz faydalanalım demeden, konulan bir taşın üstüne bir taşta biz koymalıyız. Kış turizmi isteyip, kışın işletmeyi, dükkanı kapatanlardan olmamalıyız. Her şeyi idari ve yerel yönetimlerden istemeyip birazda, kendimiz yapmaya çalışmalıyız. Sahip olduğumuz değerlerin farkına varıp, hep almak yerine birazda vermeyi bilmeliyiz.


 


Ağustos Böceği ve Karınca öyküsü değişti artık. Yazın kazanıp, kışın yatma zamanı sona erdi. buy Clonidine


 


Sürekli ve kaliteli turizm için artık hareketlenmek lazım. Artık şarkı dinlemek zamanı bitmiştir, artık şarkı söylemek zamanıdır.


 


Lakin, hep beraber…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.