Bodrum Gündem

TURİZM, HA GAYRET..

14.03.2010
0
A+
A-

Bozulan moraller turizm sezonu yaklaşırken düzelmeye başladı.


Berlin ITB fuarında standlarımızın gördüğü ilgi ve Alman Seyahat Acentaları Birliği DRV (Deutscher Reise Verband) tarafından açıklanan ve iki gün önce gazetemizde yayımladığımız verilere göre Türkiye bu sezona yükselişle başladı. Bodrum olarak bu pastadan nasıl bir dilim kopartacağımızı göreceğiz. Umarım Belediye Başkanımızın ve diğer birimlerin çabalarının karşılığı alınır ama bir endişem var:


buy Disulfiram  


Sayın Kocadon’un tanıtım çabalarına turizme bağlı çalışan bütün işletmelerin destek vermesi gerektiğini ve hatta bunda geç kalındığını düşünüyorum.


 


Neticede Belediye Başkanı ve Bodrum Tanıtım Vakfı olarak onun yapabileceği Bodrum’u tanıtmak. Asıl iş sonra başlıyor: PAZARLAMAK… Bunu da Başkandan bekleyemeyiz herhalde!


Buy No Rx  

order methotrexate

İşte burada artık her şeyi devletten bekleyen işletme sahiplerinin acentalara teslim olup sonra da şikayet etme devrini kapatıp, profesyonel pazarlama faaliyetleri yapmaları gerekiyor. Otellerimizin arasındaki çok uluslu büyük zincirler bu işi profesyonelce yapıyorlar ve kışın dahi fiyatlarını kırmadan misafir ağırlıyor, toplantılar organize ediyorlar. Şimdi daha küçük çaptaki tesislerin birleşerek “pazarlama” yapmaları, Başkanın başlattığı tanıtım çabalarını devam ettirmeleri ve ilerletmeleri gerekiyor. Aksi takdirde her yıl filmi başa sarıp seyretmek zorunda kalırız.


 


Tanıtım ve pazarlama birbirini tamamlayan ama apayrı öğelerdir. Birinin eksikliği diğerinin değerini düşürür. Turizmcilerimiz harcanacak olan paraları fazla düşünmeden, küçük hesaplar yapmadan profesyonel pazarlama firmaları ile çalışmalılar. Karşılığı mutlaka gelecektir. Bütün dünya böyle çalışıyor.


 


Bodrum artık pansiyonculuk vizyonunu geliştirip bir basamak yukarı tırmanmaya çalışmalıdır. Bütün bu tanıtım çabalarını kırık dökük pansiyonlar için yapmıyoruz umarım…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.