Bodrum Gündem

Bodrum Tapuda Deprem..

Muğla Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda, Bodrum İlçe Tapu Müdürü ve 3 astsubayın da aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Bodrum Tapuda Deprem..
15.03.2010
0
A+
A-

Zeki Özkeskin/Bodrum


Bodrum Tapu Dairesinde hizmetler aksamaması için personel takviye edildi.Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yaklaşık 1 yıldır sürdürülen teknik ve takip çalışmasının ardından Bodrum İlçe Tapu Müdürlüğüne ve şüphelilerin evlerine operasyon düzenlendi. Sabah 05:00 te başlayan operasyon yaklaşık olarak saat 12:30′a kadar sürdü. cheap albuterol

  buy albuterol


Operasyon kapsamında daha 3 astsubayın da, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda görev yaptıkları illerde gözaltına alındığı öğrenildi.


 


Operasyonda, ′evrak üzerinde sahtekarlık, yolsuzluk, rüşvet gibi′görevi konularda kötüye kullandıkları, ve haksız kazanç elde ettikleri′′ iddia edilen  Bodrum İlçe eski ve yeni Tapu Müdürlerinin, yardımcısı ve personelinin emlakçı, komisyoncunun da aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.


 


Bodrum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlar bürosuna getirilen zanlılar daha sonra  minibüsler ile sorgulanmak üzere Muğla Emniyet Müdürlüğüne gönderildiler. Olayla ilgili soruşturma devam gözaltına alınanların yakınları ve avukatları Gümbet karakolu önüne gelerek gelişmeleri takip ettiler. order methotrexate


 


Bodrum da emlakçılık yapan Savaş Ergün isimli kişi uzun yıllardır Bodrum tapu dairesinde büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Ergün “Eskiden daktilo ile tapu işlerinin olduğu dönemde işlemler bir günde biterken son yıllarda bilgisayarlara gelişen teknolojiye rağmen bir haftada zor çıkıyor. Rüşvet verilirse bir saatte bitiyordu. Orada birde kamera koymuşlar. Bir sürü memur var işler yine bitmiyordu.” dedi.


Gözaltına alınanlar arasında eski Bodrum tapu müdürü A.K, yeni tapu Müdürü A.A. bazı memurlar, emlakçı ve aracılar da bulunuyor. Bu arada Bodrum Tapu Müdürlüğü personeline yönelik olarak düzenlenen operasyondan sonra Tapu dairesinde hizmetlerin verilmediği yolundaki haberler asılsız çıktı. Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir Türkiye genelinde Tapu Dairelerinin kullandığı TABSİS isimli yazılımdan kaynaklanan bir arıza olduğunu ve bu arızanın sadece Bodrum’u kapsamadığını, geçen haftada yine arıza yaşadıklarını açıkladı. Kaymakam Özdemir Tapu dairesinde hizmetlerin aksamaması için personel takviyesinde bulunduklarını da söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.