Bodrum Gündem

İstikrar Arayan Yunanistan, Otel Fiyatlarını Düşürdü…

4 Martta Bodrum Gündemde yayınladığımız sektörel yorumda yazılanlar gerçek oluyor. Yunanistanda otellerin kontrat fiyatlarında yüzde 15 ila 20 arasında indirime gidildiği belirtiliyor.

İstikrar Arayan Yunanistan, Otel Fiyatlarını Düşürdü…
18.03.2010
0
A+
A-

Son aylarda mali açıdan dünya gündeminde imajı zedelenen Yunanistan, turizmdeki talebi canlı kılmak için fiyat kozunu ortaya koyuyor.
Özellikle Rusya pazarına yönelik büyüme planları yapan ülke, daha fazla turist çekebilmek için 2010 yılı fiyatlarında yüzde 20’lere varan indirimlerle gündemde.


Ekonomik kriz ve Yunanistan turizminin bu süreçte alacağı durumu değerlendiren Yunanistan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Gerekos, ülkede yaşanan sıkıntının sektörü etkileyeceğini, ancak sanılan kadar sarsıcı olmayacağını ileri sürse de, otellerden gelen fiyat indirimleri ülkenin zor bir sezon geçireceğinin de ifadesi şeklinde yorumlanıyor.


 


Müşteşar Gerekos, özellikle ITB Fuarı’ndaki açıklamalarında, ülkenin fiyatlarının hala satın alınabilir olduğunu ve henüz dibi görmediğini belirtirken, hizmet kalitesinde de iyi olduklarını ileri sürdü. Müşteşar, hükümetin bütçe tasarruflarının da turizmin dinamizmini etkilemeyeceğini söyledi.


purchase Lithium  


Öte yandan, fiyat indirimlerinin konaklama alanını zorlayacağını belirten Yunan otelcileri federasyonu da bu yıl ortalarında artırılacak olan KDV uygulamasına geçilmemesi talebinde bulunurken, bu ülkeye turist götüren Rus operatörlerden bazıları fiyat indirimlerinin ülkenin ve bölgenin içinde bulunduğu riskleri pek de azaltmadığı görüşünde.


 


Konu ile ilgili değerlendirmeler yapan Natali Tours’dan Vladimir Vorobiev, “Eğer Yunanistan’da politik ve ekonomik istikrarsızlık sürerse, bu özellikle aile tatili kategorisinde olumsuz etkiler yaratacaktır. Burada sorun indirimlerin yeterli olup olmadığı değil, bölgedeki gerginlik ve rahatsızlığın giderilmesi ve ülkenin daha iyi reklam, tanıtım çabası göstermesidir” dedi.


 

buy isotretinoin order Albendazole
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.