Bodrum Gündem

Mavi Yol Girişimi Yuvarlakçay Direnişinde..

Yuvarlakçayın koynunda 100 gün.. Bodrum Mavi Yol Girişimi 14 Mart Pazar günü 25 kişilik bir grupla Köyceğizin Yuvarlakçay bölgesindeydi.

Mavi Yol Girişimi Yuvarlakçay Direnişinde..
18.03.2010
0
A+
A-

misoprostol buy online Yalıkavak ve Bodrum Belediyelerinin ulaşım desteği sağladığı grup, yöre köylülerine destek vermek üzere ikinci kez bölgeye gitti. Yuvarlakçay üzerine yapılması planlanan hidroelektrik santralına karşı bölge halkının başlattığı ve 100. Gününü dolduran direnişe destek olmak için yola çıkan Mavi Yol Girişimi, Bodrum Denizciler Derneği’nin katkılarıyla sağlanan kuru gıda malzemelerini de köylülere teslim etti. Natrexone order


Yöre halkı 100 gündür çadırlarda sürdürülen yaşama ve destek vermeye gelen konuklara artık alışmıştı. Tanışmalar, sohbetler eşliğinde çaylar, her şeyden habersiz gürül gürül akan Yuvarlakçay manzarasına karşı içildi. Çoluk çocuk, genç yaşlı, kadın erkek herkesin gündeminde yuvarlakçay vardı.


cheap Aciclovir Kesilen anıt ağaçlar, yapılması planlanan santralın yaratacağı sorunlar, çevre dengesi tahribi, hepsinden önemlisi içtikleri, hayvanlarını, tarlalarını, bahçelerini suladıkları suyun özelleştirilme tehlikesi başlıca sohbet konularıydı. Hiçbiri boşuna konuşmuyordu. Hem kararlı hem de bilinçliydiler. Belgesellerine bölge halkını konu seçen Dokuz Eylül Üniversitesi ve direnişin başından beri hemen her hafta sonunu Yuvarlakçay’da geçiren Muğla Üniversitesinden gelen öğrenci gurupları da bölge halkıyla karışıp kaynaşmıştı. Zaman zaman mikrofondan yükselen türküler, saz sesleri, şiirler suyun sesine karışıp, yüreklere doluyordu.


Herkesin el çırparak eşlik ettiği Pınarköy’lü kızların, düzenlemesini kendi yaptıkları dans gösterisinin ardından Maviyol girişimi vedalaşarak dönüş için yola çıktı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.