Bodrum Gündem

Turizm Bakanlığı Rusyadan 3 milyon Ziyaretçi Bekliyor..

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Rusya pazarında özel sektörle birlikte Türkiyenin tanıtım kampanyası için yaklaşık 50 milyon dolarlık bir kampanya yürütüleceğini söyledi.

Turizm Bakanlığı Rusyadan 3 milyon Ziyaretçi Bekliyor..
21.03.2010
0
A+
A-

Günay, uluslararası MITT Moskova turizm fuarı için geldiği Moskova′da umut verici konuştu.


buy Levitra

Günay, Rusya için 2010 yılı reklam harcaması için bakanlık olarak ayırdıkları miktarın şu an 8 milyon dolar olduğuna işaret ederek şunları söyledi: Scin care “Geçen yıl kriz olmasına rağmen bu rakamı 10 milyon doların üstüne çıkarmıştık. Bu yıl da aynı rakamın üzerine çıkacağız. Bu sadece bakanlık olarak ayırdığımız bütçe. Bunun 4-5 katı kadar bir harcamayı da turizm sektörü çeşitli bileşenleriyle kendisi yapıyor. Kamu ve özel sektör olarak yıl içinde Rusya′da 50 milyon dolar civarında bir tanıtım kampanyası yapacağız.”


 


Rusya′dan bu yıl Türkiye′ye 3 milyon civarında turist beklediklerini belirten Günay, “Bu yıl hem Rusya′dan, hem dünyanın diğer yerlerinden aldığımız verilerle, Türkiye′nin 2010 yılını yüzde 10′luk bir artışla 30 milyon turist civarında kapatmasını bekliyoruz” dedi.


TÜROFED: Rusya’dan yüzde 10 artış bekliyoruz


TÜROFED Başkanı Ahmet Barut ise 2010 yılında geçen yıla oranla Rus turist girişinde yüzde 10 oranında artış beklediklerini kaydetti. Viagra online Australia


25 milyar dolarlık seyahat harcaması potansiyeli ile önemli bir pazar konumundaki Rusya’nın Türkiye için de büyük önemi olduğunu belirten Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut şunları söyledi: “Rusya pazarı ile ilgili göstergelere kaynak oluşturan Moskova MITT Fuarı’nda Türk turizmi açısından çok olumlu izlenimler edinilmiştir. Çok geniş ölçekte fuarda yerini alan ve başarılı sunumlar yapan Türk turizm sektörüne yönelik ilgiden memnunuz. Küresel krizin olumsuz etkisine karşın Rusya pazarında geçen yıl küçük bir düşüş yaşayan Türkiye’nin, bu yıl yüzde 10 civarında bir artış sağlayacağını düşünüyorum. Sayısal artışın yanısıra, geçen yıl bu pazarda talebin azalmaması için fiyatlarında çok ciddi tavizler vermek zorunda kalan otellerimizin bu yıl katalog fiyatlarına yakın, iyi satışlar yapacaklarına inanıyorum.”


Rusya’dan Türkiye’ye 2009 yılında yaklaşık 2 milyon 700 bin turist gelmişti.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.