Bodrum Gündem

Uluslararası Lions Akdeniz Konferansı…

Uluslararası Lions Akdeniz Konferansı 25 &8211; 28 Mart 2010 tarihleri arasında Bodrum Kefaluka Resort Hotel de yapılacaktır. Akdeniz konferansı ile ilgili olarak basın bültenini okurlarımıza sunuyoruz.

Uluslararası Lions Akdeniz Konferansı…
24.03.2010
0
A+
A-

Lions, başkaları için bir şeyler yapmadıkça uzağa gidilemeyeceğine, yardıma eğilmedikçe dik durulamayacağına inanan, insanların diline, dinine ya da ırkına ve rengine bakmaksızın onlar için karşılık beklemeden hizmet etmeyi bir yaşam ve davranış biçimi olarak benimseyen insanların duygu ve düşünce çizgisidir.


Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği ise bugün beş kıtaya yayılmış 205 ülkede kurulu ve 1,3 milyon üyesi bulunan 45 bin Lions Kulübünün oluşturduğu birliktir


Hudutların anlamını ve önemini kaybetmeye başladığı dünyamızda  hizmetleriyle her geçen gün daha fazla insana ulaşmayı  başaran Uluslararası Lions için Akdeniz  havzası  dünya barışına ne denli katkıda bulunabileceğini ortaya koyabileceği  bir laboratuardan farksız.. Bu uğurdabiz lionların  kişisel ve kollektif yeteneklerimizi  ortaya koyabileceğimiz en uygun hizmet sahası Akdeniz Havzası..


 


Akdeniz Havzasında hizmet etmenin grekliliğine gönülden inanan avrupalı lionlar ilk adımları 1985 yılında  attılar ve Lions Akdeniz Konferansını toplamayı başardılar.. 1995 yılına kadar her iki yılda bir Sicilya’da Taormina’da bir araya gelmeyi sürdürdüler. Oldukça üst düzeyde, bilimsel  ve kültürel tartışmaların yapıldığı bu toplantılara  ülkelerden diplomatik temsilciler de katılıyordu. Ve tartışılan konular genelde Akdeniz’in her türlü kirliliğe karşı korunmasında  odaklanıyordu.


 


1995 Konvansiyonu  özellikle lionların yönlendirmesiyle , Akdeniz’deki çevre kirliliğinin yanında, ekonomik ve dengeli gelişme  problemleri ile  sosyal ve demografik konuların  da ele alınması  gereğini benimsedi. Zira gelişmekte olan ülkelerdeki  ekonomik seviye farklılığı  ve hızla artan nüfus baskısı karşısında kaçınılmaz  hale gelen insan  göçü Akdeniz Havzasının  en önemli gelişmelerinden  birini oluşturmaya başlamıştı.


 


Bu gelişmeler karşısında hareket etme ihtiyacını duyan lionlar önemi gittikçe artan  konuları görüşmek üzere her yıl bir araya gelmeye başladılar..  Hedef artık belliydi..


order Baclofen Akdeniz’i bir Barış Gölü haline dönüştürmek. “


 


Akdeniz’e kıyısı bulunan  tüm ülkelere mensup  lionların, sayıları her seferinde biraz daha artarak  bir araya geldikleri Beyrut (1997), Tunus (1998) ve Malta (1999) toplantılarında bu problemlerin  karmaşıklığı karşısında  yapılan çalışmalarda devamlılığın şart olduğu  kesinlikle ortaya konuldu ve bu doğrultuda çalışmak üzere “Akdeniz Dayanışması Gözlem Grubu” oluşturulması kararlaştırıldı.  Bu grubun hedef ve amaçlarını bilmemiz Uluslararası Lions Akdeniz Konferanslarının   önemini anlamamıza  yardımcı olacaktır


 


v     Değişik kültürleri tanıtmak ve yaygınlaştırmak,


v     buy Lithium Çevrenin korunmasına yönelik girişimleri desteklemek,


v     Üye ülkeler arasında kendi yönetim çevrelerindeki aktivite ve girişimlerle ilgili bilgi akışını teşvik etmek


v     Akdeniz’in her kıyısındaki kulüpler arasında ikizleşme programlarını yaygınlaştırmak


v     Lisans ve lisans üstü eğitim gören gençler için eğitim bursu ve staj imkanları  yaratabilmeyi teşvik etmek amacıyla , Akdeniz üniversiteleri ve diğer kuruluşlarıyla  işbirliği tesis etmek.


 


Akdeniz Dayanışması Gözlem Grubu değişik girişimleri takip etmek ve planlamak, üye ülkelerden gelebilecek muhtemel teklifleri kabul etmek ve değerlendirmeye almak sorumluluğunu üstlenmiş bulunan Yönetim Kurulu tarafından yönetilmektedir. Kurul her üye ülkeden bir tane olmak üzere, iki yıllığına görvlendirilen temsilcilerden oluşuyor. Temsilciler kendi içlerinden bir kişiyi “Koordinatör” seçmektedirler ki şu anda bu görevi 01 Temmuz  2009  tarihinde Lübnanlı Geçmiş Uluslararası Direktör Salim Moussan’dan devralan Tunuslu PDG  Mohamed BEN JEMAA  yürütmrktedir. Yönetim Kurulu ayrıca kendi içinden üç kişilik bir “İcra Kurulu” seçmektedir.


 


Lions Akdeniz Konferansı Yönetim Kurulunda Türkiye’yi temsil etmekle görevlendirilen kişi olarak  Dr.Metin Taşkent, 2007 yılında Aix-En-Provence’da yapılan   toplantıda iki yıl için İcra Kurulu üyeliğine seçilmiş ve 01 Temmuz 2009   tarihine kadar bu görevi yürütmüştür.


 


Perpignan ( 2000 ), Taormina ( 2001 ), Tanca ( 2002 ), Dubrovnik ( 2003 ), Oran ( 2005 ), Lecce ( 2006 ) ve Aix-En-Provence ( 2007 ), Tunus ( 2009 ) şehirlerinde toplantılarını sürdüren  Lions Akdeniz Konferansına Türkiye ilk kez 2004 yılında Mersin’de ev  sahipliği yapmıştır.


 


Başkanlığını Dr.Metin Taşkent’in  yaptığı  Mersin Konferansı fevkalade başarılı geçmiş, gerek Konferansın lionistik ve sosyal aktiviteleri ve gerekse  4 leodan oluşturulan Konferans Sekretaryasının ortaya koyduğu güzellikler yıllardan beri tüm ülkelerce takdirle anılmaktadır.. Bundan cesaret alarak 2010 Lions Akdeniz Konferansı evsahipliği için Türkiye olarak yeniden koyduğumuz adaylığımız  Tunus’da yapılan oylamada “2010 Lions Akdeniz Konferansının Bodrum / Türkiye” olarak oy birliği ile destek bulmuştur.


 


Bu durumda Uluslararası Lions Akdeniz Konferansı’nın 13 üncüsü, davetli bulunan  Portekiz, İspanya, Fransa, İtalya, Malta, Slovenya, Hırvatistan, Yunanistan, Kıbrıs, KKTC, Irak, Lübnan, Ürdün, İsrail, Mısır, Fas, Tunus ve Cezayir ülke lionlarının ve misafir ülke temsilcilerinin katılmlarıyla 25 – 28 Mart 2010  tarihleri arasında Bodrum Kefaluka Resort Hotel de yapılacaktır.


 


Dünya ulusları arasında  bir anlayış ruhu yaratmak ve geliştirmek  amacıyla çaba sarf eden Uluslararası Lions hareketinin içinde  yer almış olan biz Türk Lionları için  insanımız ve insanlık için karşılıksız hizmetler üretmenin ötesinde vazgeçemeyeceğimiz bir diğer  amaç da Türkiye’mizin ve Türk toplumunun gelmiş bulunduğu  çağdaş uygarlık düzeyini tüm dünyanın gözleri önüne sermek ve bu sayede ülkemizin ve insanımızın doğru tanıtımını yapmaktır. Mart 2010 tarihinde Bodrumda yapacağımız Lions Akdeniz Konferansını  bu amaç doğrultusunda  değerlendireceğimiz şüphesizdir.


 


Bugün Türkiye’de mevcut yaklaşık 7200 lionun mensubu bulunduğu 337 Lions Kulübünün temsilcilerinin yanında 20 yi aşkın ülkeden geleceklerle  500 e yakın Lionun katılımının  buy Dapoxetine online beklendiği bu Konferans, bilgilerimize göre,  Bodrum yarımadasında  gönüllülerden oluşan bir STK nın yaptığı bu kapsamdaki ilk Konferans olacaktır.


 


Ülkemiz  tanıtımı için her fırsatı değerlendirmekten kaçınmayan Türk Lionları, 100 kişiyi aşkın bir grupla katıldıkları , 17 – 20 Eylül 2009 tarihleri arasında Finlandiya’nın Tampere şehrinde yapılan Lions Avrupa Forumunun  iki ayrı oturumunda   yaklaşık 2000 kişinin izlediği , gerek Türkiye’yi ve gerekse Bodrumu tanıtıcı filmler göstererek Avrupa lionlarının Bodrum daki Konferansa gelmelerini teşvik edici başarılı girişimlerde bulunmuşlardır.


 


Geliri ağırlıklı olarak turizmden oluşan bu şirin yöremizde  ölü sezonda yapacağımız bu Konferansın Bodrum esnafı açısından küçümsenemeyecek bir canlılığı da beraberinde getireceği aşikardır.


 


Üç gün devam edecek Konferans süresince organize edilecek  çalışma oturumlarında ülkemizi ve dünyamızı ilgilendiren aktüel konular ele alınacak ve özellikle Lions gibi uluslararası kuruluşların bu gibi konularda nasıl etkin rol oynayabileceklerine dönük araştırma ve öneriler tartışılacaktır.


 


Ekonomik konuların tartışılacağı oturumun ana başlığı


Ekoturizm “ dir. Çevre sorunlarının ele alınacağı oturumda ise  ana başlık  Küresel Isınma “ olarak tesbit edilmiştir. Kültürel ve sosyal konuların ele alınacağı üçüncü oturumun ise ana teması “ Kadına Uygulanan Şiddet “ olacaktır.


 


Böylesine bir organizasyonun içeriğinden ve de bu tür çalışmalarla ülke tanıtımında üzerlerine düştüğüne inandıkları görevi yerine getirmeye çaba sarfeden Türk Lionları hakkında tüm yöre halkının heberdar olması gerektiği inancımızı paylaşmak istiyoruz..


 


 


 


Dr.Metin Taşkent


Türkiye Lions Kulüpleri Geçmiş Konsey Başkanı


Akdeniz Konferansı Türkiye Temsilcisi


Bodrum 2010 Konferansı Başkanı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.