Bodrum Gündem

Okul Açılışında Kriz.. Baykalın Gelişi İptal Oldu…

Okul açılışına siyaset karıştı iddiası. Gündoğanda hayırsever Ayşe Şahinin yaptırdığı okulun, Deniz Baykal tarafından Milli Eğitim Bakanlığına devir edilmesi ve anahtar teslimi töreni krize dönüştü.

Okul Açılışında Kriz.. Baykalın Gelişi İptal Oldu…
26.03.2010
0
A+
A-

Fatih Bozoğlu/Bodrum


Zeki Özkeskin/Gündoğan

 

Hayırsever Ayşe Şahin tarafından yapılan okulun Milli Eğitim Bakanlığı’na devir teslim töreni Deniz Baykal tarafından yapılması planlanmıştı. Ayşe- Ahmet Şahin İlköğretim Okulu ismi verilecek olan okulun açılışını, Ayşe Şahin′in isteği ve vefat eden eşinin vasiyetinin okul açılışının Deniz Baykal tarafından yapılması olmuştu.

Bu nedenle, CHP Bodrum İlçe Yönetimi geçtiğimiz hafta CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı ziyaretlerinde, Ayşe Şahin’i de yanlarında götürmüşler ve Deniz Baykal’ı okul devir teslim töreni için Bodrum’’a davet etmişlerdi. Açılış programı genel merkez tarafından da onaylanmış, hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldiğinde ise devir teslim töreni iskan ruhsatının olmaması gerekçesi ile iptal olduğu basın toplantısı ile bildirildi.   buy Paxil


Çeşitli gerekçeler ile planlanan törenin yapılamaması, Ayşe Şahin ve CHP liler tarafından tepki ile karşılandı. CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk, Yönetim Kurulu, CHP Belediye Meclis üyeleri ve kalabalık bir partili gurubun katılımı ile basın toplantısı düzenledi. Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün kasıtlı olarak yaptığı ifade eden, CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk “İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan’ın buy Accutane ben bu okulu Deniz Baykal’a açtırmam diyerek çeşitli engeller çıkarttı hem de eğitime siyaset karıştırdı ” dedi.


Bu iddia ile ilgili olarak Durmuş sözlerini şöyle sürdürdü; “İlçe Milli Eğitim Müdürü  Ben bu okulu Deniz Baykal’a açtırmam diyerek eğitim üzerinden siyaset yapmaktadır. Ayşe teyzenin isteği ve eşinin vasiyeti üzerine Deniz Baykal’ın açılışını yapmasını istemiş olduğu okulumuz, siyaset kurbanı olarak, açılışı yapılamamıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürü çeşitli gerekçeler sunmuştur. Okul projeye uygun bitirilmesine rağmen, engelli merdiveni, ve tuvaleti yok denildi. Bizde bu eksiklikleri ve üzerine bizim tespit ettiğimiz yangın merdivenini de tamamlayarak hazır hale getirdik. Ancak bütün bunlara karşın okulumuzun, iskan ruhsatını olmadığı, SGK’ya kaydının bulunmadığı ortaya çıktı. Yapım izni belgesinde müteahhitin adı bile yok. Beldemiz Gündoğan’da 10 yıldır eğitim verilen iki İlköğretim okulunun da iskan ruhsatının olmadığını tespit ettik. Üstelik bu okullardan birisinin temellerinde kayma olduğu tespit edilmiş. Buradaki ruhsat ve kontrolleri yapmak yerine, siyaset yapmayı seçmektedir. İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak önce görevini yap. Siyaset yapacaksan eğer istifanı ver, memurluğu bırak, gel karşılıklı siyaset yapalım o zaman. Ruhsatsız okullarda eğitim yapılmasına göz yuman, işini düzgün yapmayarak öğrencilerimizin hayatlarını tehlikeye sokan ve eğitimi siyasete karıştıran Mustafa Özcan hakkında suç duyurusunda bulunacağız.”





 

Ayşe Şahin Basın Mensupları ile…

Gündoğanlı hayırsever Ayşe Şahin  12 derslik olarak başlayıp yaptırdığı 16 dersliği basın mensupları ile birlikte ziyarete geldi.
Torunları ile birlikte gelen Ayşe teyzenin çevresini saram öğrenciler
Ayşe Şahin ile fotoğraf çektirdiler. 80 yaşındaki Ayşe Şahin beş yıl
önce kaybettiği eşinin bu okulun açılışını Deniz Baykal a yaptırmayı
vasiyet ettiğini söyleyerek okulun biran önce açılmasını istiyorum
dedi. Ayşe Şahin :”eşim Deniz Baykal ı seviyordu  Okulun  açılışını
yapsın diye istedi. Böyle olunca çok sıkıldım. Açılışı yapmadılar.
İnşallh yakın zamnda açmam lazım ömrüm bitti. Açıcez biz bunu ” dedi. Ayşe Teyze Deniz Baykal ında gelmesini istediğini ifade ederek
kısmetse gelir dedi purchase Naltrexone
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.