Bodrum Gündem

PASKALYA TATİLİ İLE YAZ SEZONUNU BAŞLIYOR…

28.03.2010
0
A+
A-

Hz. İsanın dirilişini dile getiren Paskalya, Hıristiyanlığın en büyük bayramı sayılır.

21 Mart ile başlar ve 25 Nisan arasındaki Pazar günlerinden birine denk geldiği söylenir. Paskalya’yı fırsat bilen turistler tatillerini geçirmek amacı ile ülkemizi tercih etmektedirler. Biz turizmciler için sezonun başlangıcı paskalya ile başlar.


 

On iki ay turizm şimdilik sadece hayallerimizi süslese de, biz kış boyunca uyuyan, yaz sezonun başlaması ile tekrar hayata dönen turizmcileriz.

 

Bodrum’da sanayi yok, tarım yok, hayvancılık yok tek sermayemiz turizm. Geçen yaz sezonunun ardından hepimiz çok zor bir kış geçirdik. Bankalardan herkes kredi almaya ve ayakta durmaya çalışıyor. Gün geçmiyor ki, dünün en varlıklı kişilerinin iflas ettiklerini veya çok zor durumda olduklarını duyuyoruz.Hatta canına kıyan veya kıymaya çalışan kişiler bizim yakınlarımız, arkadaşlarımız.

 


Biz Bodrum olarak yaz sezonuna ve turistleri karşılamaya hazır mıyız? BuyNoRx1.com


 


Karayolları, su işleri, elektrik idaresi, inşaat sektörü, Belediyeler, her turlu kurum ve kuruluş el birliği ile tabiri caizse Bodrumun “altını üstüne” getirdiler. Yapılacak olan her türlü tadilat veya yapılanma çok önemli, bunda hemfikiriz, fakat zamanlama doğrumu?


 


Turizm ile yaşayan bir belde için şimdiye kadar her türlü yapılanmanın bitmesi ve her anlamda hazır olmamız gerekmez miydi?


 


Düşününki siz bütün bir kışın yorgunluğunu atmak için tatile çıkmışınız. Doğru bir seçim yaptığınızdan emin, eşi benzeri olmayan bir yere Bodrum’a geliyorsunuz. Eğer akşam uçağı ile geldiyseniz şanslısınız, çünkü otobüs şoförünüzün otele gelebilmek için yaptığı atraksiyonların farkında değilsiniz. Otelci arkadaşlar turisti otele alabilmek için yeni yollar keşfi içindeler. Sabah kahvaltısından sonra biraz dolaşmak için dışarı çıkmak isterseniz lütfen dikkat, her an bir çukurun içine düşebilirsiniz. Şanslı iseniz kalasların üzerinden okul yıllarınızı hatırlayarak karşıdan karşıya geçebilirsiniz. Her taraf kazılmış, inşaat artıkları her yerde, ‘hoş geldiniz’ burası dünyanın sayılı turizm beldelerinden biri ‘Bodrum’.


 


Lamisil at low prices Devletin turizm politikası özellikle bu bölge için malum. Ödenekleri zamanında Belediyelere aktarmadıkları için hiçbir şey zamanında yapılamıyor veya hazırlanamıyor. Turizmden hayatını kazanan bizler için her geçen gün yaşam daha da zorlaşıyor. Yolu olmayan, suyu akmayan elektrikleri sürekli kesilen, çöp içinde yüzen bir beldeye hangi kaliteli ve ekonomik anlamda güçlü turistler gelir.


 


Ne verirsek, karşılığında onu alırız.


 


2010 yaz sezonunun hepimize hayırlı olması dileği ile…


  cheap Paxil


 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.