Bodrum Gündem

BODRUM MARMARA KOLEJİ FİZİK KULÜBÜ, TÜBİTAK BİRİNCİSİ OLDU..

Bodrum Marmara Koleji Fizik Kulübü ödüle doymuyor.

BODRUM MARMARA KOLEJİ FİZİK KULÜBÜ, TÜBİTAK BİRİNCİSİ OLDU..
29.03.2010
0
A+
A-

İki yıldır Türkiye’de düzenlenen neredeyse tüm bilim yarışmalarında ürettikleri projelerle derece yapan ve bu yolla Bodrum’un gururu olan Bodrum Marmara Koleji öğrencileri, sonunda TÜBİTAK’ı da fethetti.


 


Şubat ayında yapılan elemelerde, Fizik Öğretmenleri Dilek Hasırcı Kökçü yönetimindeki Fizik Kulübü, biyoloji ve coğrafya dallarındaki birer proje ile TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması’na katılmaya hak kazanmıştı.


 


23 – 25 Mart 2010 tarihlerinde TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından İzmir 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde düzenlenen bu yarışmada, Coğrafya dalında get Paxil Bölge Birincisi olan Bodrum Marmara Koleji, Muğla’dan TÜBİTAK finallerine katılmaya hak kazanan ilk okul oldu.


 


Danışman Öğretmenleri Dilek Hasırcı Kökçü eşliğinde 9. Sınıf öğrencisi Nesli Çapkın ve 10. Sınıf öğrencisi Thomas C. Horasan’dan oluşan ekip, “Güneş Sistemindeki Karasal Gezegenlerde Bitki Gelişimi Üzerine Bir Çalışma” adlı proje ile bu yarışmanın Birincisi olarak, 30 Nisan – 4 Mayıs 2010 tarihlerinde Ankara’da yapılacak olan Türkiye Finalleri’nde Ege Bölgesi’ni temsil edecek. Bu yarışma sonucunda ilk dörde giren öğrenciler ÖSS’de Ek Katsayı ile ödüllendirilecek ve Birinci olan ekip Fransa’nın başkenti Paris’te Türkiye’yi temsil edecek.


 


misoprostol online Biyoloji dalında ise 9. Sınıf Öğrencisi order citotec Meltem Deniz Dinçer ve 11. Sınıf Öğrencisi Musa Efe Işılak “Elektromanyetik Alanda Darbelenmenin Bitki Gelişimine Olan Etkisinin İncelenmesi” adlı projeleri sergilenmeye değer görüldü ve büyük beğeni topladı. Bu ekip, 3 – 4 Nisan 2010’da İstanbul’da yapılacak olan 18. Uluslararası İNEPO Çevre Olimpiyatları’nda yarışacak.


Projelere danışmanlık ve Fizik Kulübüne başkanlık yapan Bodrum Marmara Koleji Fizik Öğretmeni Dilek Hasırcı Kökçü, bu başarılarla ilgili olarak: “Kolejimizin bilime verdiği önem, bizim bu başarıları kazanmamıza sebep oldu. Kulübümüze sağlanan teknolojik olanaklar, uygun fiziksel çalışma ortamlarımız ve bize verilen tüm manevi destek ile şimdiye kadar çok yol aldık ve bundan sonra da birçok proje ile bilimsel çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.