Bodrum Gündem

GURURLU İNSANIMIZ ARTIK SİGORTALI OLSUN…

04.04.2010
0
A+
A-

Sigorta sektöründe hareketli haftalar yaşanıyor.

Birbiri ardına düzenlenen basın toplantıları ve etkinlikler gözlerin tekrar sigorta sektörüne çevrilmesine neden oldu. Anadolu Sigorta′nın televizyon reklamları gerçekten etkiliydi. Garanti Emeklilik ise çok güzel bir kampanya ile sosyal sorumluluk projelerinde bir adım daha attı..


Geçtiğimiz aylarda Aviva Sigorta, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu′na destek vererek “Sokaktan Okula” kampanyası başlatmıştı. Garanti Emeklilik ise sokakta çalışmaya zorlanan çocuklarla ilgili “Gelecekleri sokak değil, okul olsun” sloganıyla yürütülecek “Kalem Tutan Eller” projesini hayata geçirdi. Hedef 1000 çocuğa ulaşmak. Çocuklarımız için yapılan her girişimi desteklemeliyiz. Gönülden destek verilmesi gerekiyor. Accutane online


Şirketlerin sosyal sorumluluk yarışı


Aksigorta bütün yurdu 5 yıl içerisinde baştan aşağı gezecek, hem deprem bilincini hem de sigorta konusunda vatandaşlarımızı bilgilendirecek. Liberty Sigorta da, bütün illeri gezecek ve çocuklara tiyatro ile hem deprem bilincini hem de sigortalılık bilincini o küçük yaşta oluşmasına katkı yapacak bir projeye sponsor oldu. Işık Sigorta bir ağaç dikme kampanyasına imza atacak. TSRŞB′de il il gezerek çocuklara yönelik tiyatroya sponsor olmuştu. Groupama Sigorta traktör üzerinde yolculuk eden çiftçilerimizin karanlıkta fark edilebilmesi için fosforlu yelekler dağıtmıştı sigortalılarına.


Özetlersem, sosyal sorumluluk projelerinde de bir rekabetin başlayacağa benziyor. Böyle rekabete can kurban. Bir şirketimiz 1000 çocuğa ulaşsın diğeri daha fazlasına ulaşmaya çalışsın. Biri 10 il gezsin, diğeri 20 il gezmek için vites büyültsün. Gönül istiyor ki, bu anlamsız fiyat rekabetinden yavaş yavaş uzaklaşılsın. Fiyat rekabetinden uzaklaşılsın dedikse, herkes aynı fiyatı versin demek istemiyoruz. Ama birinin 5 dediğine 2 denmesin diyorum. Kıyasıya rekabet yeter ki sosyal sorumluluk projelerinde olsun, bir itirazımız olmaz.


Anadolu Sigorta farkı


Anadolu Sigorta çok güzel bir reklam kampanyasına daha imza attı. Elektronik postalarda, internet sitelerinde en çok izlenen sıralamalarında en üstlere çıktı. Ben TRT için sokak röportajları yaparken, bütün vatandaşlarımızın aklında Anadolu Sigorta′nın reklamlarının kaldığına tanık olmuştum. Evine su basan, evi soyulan, KOBİ, arabana çarpacağım diyen kadının reklamları dilden dile dolaşıyordu. Son Anadolu Sigorta reklamı önceki reklamların başarısının devamı olarak görülebilir. Genel Müdür Mustafa Su, “Bu reklamları biz sadece kendi markamız için değil sigorta algısının yerleşmesi için de yapıyoruz” diyordu. Anadolu Sigorta bu bütçeleri harcıyor bu reklamları yaptığında zannetmeyin ki herkes Anadolu Sigorta acenteleri önünde kuyruk oluyor, yok böyle bir şey. Ama sigortacılığın algısının değişmesine büyük katkı sağlıyor. Ve bundan tüm şirketler fayda görüyor. Geçenlerde dönen sağlık sigortası reklamları sonrasında ağırlıklı sağlık branşında poliçe kesen bir şirketimizin poliçe sayısında hızlı bir sıçramanın yaşandığını öğrendim. Benim oğlum bile “Baba Anadolu Sigorta′nın reklamını izledin mi, gerçekten benim de gözlerim doldu” dedi. Bence Anadolu Sigorta bu reklam filmi ile de bir ödül alacak gibi. buy Clonidine Online

Erectile Dysfunction

Rekabet tartışılacak


Geçtiğimiz haftalarda Sigorta Acenteleri Derneği′nin (SAB) düzenlediği rekabet konulu bir panel vardı. Salon doldu taşmıştı. 5 Nisan Pazartesi günü yani bu hafta başı yine Milli Reasürans salonunda,  Sigorta Tatbikatçıları Derneği′nin düzenlediği toplantı da aynı konu tartışılacak. Panelin başlığı “Sigortacılıkta Rekabet, Fiyatlandırma ve Kârlılık”. Saat 14.20′de STD Başkanı Fahri Altıngöz′ün açılış konuşmasıyla başlayacak panelin moderatörlüğünü Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Ahmet Genç yapacak. Panele konuşmacıları ise Cemal ERERDİ-Axa Sigorta, Okan UTKUERİ-Eureko Sigorta, Levent NART-Nart Sigorta ve Reasürans Brokerliği, Kemal Çuhacı-Milli Reasürans, Muzaffer AKTAŞ- Willis.


 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.