Bodrum Gündem

CHPden Karaova Çömlekçi Köyünden Birlik ve Dayanışma Mesajı Verdi..

CHP, Mumcular Çömlekçi köyünde 300 kişi piknik yaparak, birlik mesajları verdi.

CHPden Karaova Çömlekçi Köyünden Birlik ve Dayanışma Mesajı Verdi..
05.04.2010
0
A+
A-


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Katılımın oldukça yüksek olduğu piknikte, CHP İl Başkanı, İl Genel Meclisi üyelerinin tamamı, İlçe ve Belde Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, eski ve yeni Belediye Başkanları, Eski ilçe ve Belde Başkanları, bölgedeki muhtarlar ve pati üyeleri ile aileleri katıldılar. Spor kompleksi olarak planlanan, anfi tiyatro şeklinde tasarlanmış güreş alanı, futbol ve basketbol sahalarından oluşan alan canlı müzik eşliğinde partililer güzel bir Pazar geçirdiler.

 


 


Bu piknikte “BODRUM GÜNDEM” olarak, tarım, hayvancılık ve turizm ile birlik, dayanışma ilgili herkesin görüşlerini almaya çalıştık.


İlk olarak Çömlekçi Köyü Muhtarı. Herkes yere göğe koyamıyor onu. Çalışkanlığı ile öne çıkmış yerel bir lider Mustafa Oral.


Mustafa ORAL: Çömlekçi Bodrum’un en uzak dağ köyüdür. Köyümüz halkımız çalışkan, kendi işinde gücünde, üretici, sosyal bir köy. Tarım, hayvancılık ve pazarcılıkla geçiniriz. Seralarda sebze çeşitleri, zeytincilik, hayvancılık her şeyi üretiriz. Buraya bir spor komleksi yapıyoruz. Güreş alanı, futbol sahası, basket sahası bir bölümünü yaptık kalanını da bitirmeye çalışıyoruz. Eğer yardımlar olursa seneye hazır olur buralar. İlçe başkanımıza, İl Genel Meclis başkanımıza ve üyelerine her zaman söylüyoruz ama bir daha söyleyelim bir an önce bitsin burası, hizmete açılsın istiyoruz.


 


Bodrum Gündem:Son dönemlerde, Mumcular ve Çömlekçi köyü önemli yatırımların yapıldığı bir yer. Gerek tarımsal ve gerekse sosyal yatırımlar kelimenin tam anlamı ile yağıyor buralara. İl genel meclisinin CHP’li olmasının etkisi mi bu?


Süleyman USLU: Etkisi demek yanlış olacaktır. Yaptırım daha doğru bir tabirdir.Bodrum ve Bodrum bölgesi ile köylerine gelen yatırım, tamamen CHP İl Genel Meclisi iktidarının yaptırımı ile gerçekleşiyor.


Bodrum Gündem:Mumcular, özel bir bölge burada tarım yapılıyor, tarım politikası olmayan Muğla ve Bodrum hatta Türkiye için neler söyleyeceksiniz?


Süleyman USLU: Çok kısa vadede palas pandıras yapılacak işler değil bunlar.Bizim önümüzdeki çalışma dönemi ile ilgili öngördüğümüz bazı konular var. Örgütlerimizin kendi hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak, onların düşüncelerine ve ihtiyaçlarına göre, bir çalışma programı hazırlamak. Biz Mumcular’da, Fethiye’de, Kavaklıdere’de ne yapmalıyız? Doğru olanı bulmamız gerekiyor. Bu nedenle bu tip dayanışma ve birlik etkinliklerinde bir araya gelerek aynı havayı soluyarak, onları algılamaya çalışıyoruz, düşüncelerini isteklerini almaya çalışıyoruz. Burada oluşan talepler, ilçe örgütümüz ile il genel meclisi üyelerinin öngörüleri ile de gelecek, bunların hepsi ile de bir yol haritası oluşturulması gerekiyor. Yarınki iktidarımızda kaynaklarımızı doğru kullanarak, tarım ile turizmin bu kadar yakın olduğu bir bölgede bu ikisini birlikte değerlendirmek gerekmektedir. Turizmin besleyen unsurlarını beklide Mumcularda oluşturmak gerekiyor ve buna uygun projeler ve politikalar hazırlamak gerekiyor. Bu öngörüleri bir çalışma programı olarak koymak gerekiyor ve biz bunu yapabilecek yetenek ve güçteyiz.


 


********


 


Bodrum Gündem: Birlik ve dayanışma ve bu bölge hakkında neler diyeceksiniz?


Durmuş Ali ÖZTÜRK: Bu günü bir şölen gibi kaynaşma günü olarak değerlendiriyorum. Dosta düşmana birlik ve beraberliğimizi gösteriyoruz burada. Özellikle seçimlerden sonra Mumcular beldemizde oluşan moral bozukluğunu düzeltmek adına da iyi bir organizasyon oldu. Karaova bölgesi tabanımızı net gösteren bir bölge. Biz buralarda eksik kaldık, siyasi çalışmalarda da yatırımlarda da. Ancak burası artık bizim için hedef bölgedir. Çok hızlı bir şekilde toparlamaya çalışıyoruz yatırımlar yönlendiriyoruz. Özellikle Çömlekçi örnek, modern bir köy. Gerek CHP tabanını göstermesi anlamında, hem de Rahmetli Bülent Ecevit’in KÖY-KENT projesinin uyarlanabileceği yaşama geçirilebileceği bir köy. Çok çalışkan bir muhtarımız var burada. Bizde gereken desteği veriyoruz vermeye de devam edeceğiz.


 


********


  order Clonidine


Zeki KÖYLÜ: Yerel iktidarda bir yılımızı doldurduk. Geldiğimizden bu yana yatırımlardaki önceliğin hangi kriterlere göre yapılacağı ve yaptığımız yatırımlara köylünün de nasıl destek vereceği bir çalışma yaptık. Buraya çim bir futbol sahası yapılacak, aşağı kısımda bu bölgenin tek yağlı güreşlerinin yapılacağı alan yapıldı. Şu an mahkemede olan ve yarım kalan bir otel var. Orasını da bir yaşlılar yurdu yapmayı planlıyoruz. Bu yatırımlar için muhtarımızın da çok ciddi katkıları var. Muhtarımızın kendi çabaları ile yaptığı iki tane sulama göleti yapıldı. Bütün bunları yol bağlantısı gerekiyordu, geçen yıl bu yolun alt yapısı gerçekleştirildi, havalar asvalt dökmeye uygun sıcaklığa geldiğinde de 40 km avsal yaptırılacaktır. Mıcırlar hazırlandı ve buraya getirildi. Bu yatırımlar bölge turizmi haline getirilmesi için yapıyoruz. Umut ediyorum önümüzdeki yıllarda bu her şey dahil sitemden çıkılarak, Butik Turizm tarzına dönüldüğünde, Bodrum’un yaylası olarak tabir ettiğimiz buralarda turizmdeki payını alacak. Bu günden önümüzdeki dönemlere hazır olmak adına yatırımları yapmayı düşündük. Çok zor işliyor bu sistem, yeterli gelir yasası olmadığından zorluklar çekiyoruz. Örneğin Muğla merkez Belediyesinin bütçesi 54 milyon, bizim bütçemiz 70 milyon. Muğla’da bir taraftan bir tarafa bağırsanız neredeyse duyarsınız, bizim yatırım alanlarımızın genişliği ise alabildiğine geniş. Yerleşimler geniş ve yayılmış durumda. Buda yatırımların zor gittiği bir bölge. Muğla’da köylerin nüfusları artıyor. Buralara yerleşen insanlar bilinçli ve kültürlü insanlar olması nedeni ile daha kaliteli ve yoğun hizmet götürmek zorundasınız. Merkezi iktidara geldiğimizde bu yatırımları yapabilecek düzeyde olacağız.


Cesur ÖNCEL: Böyle bir ortamı hazırladıkları için İlçe yönetimine ve Mumcular belde yönetimine teşekkür ediyoruz. Oda ve bizim ilçe ve il Seçimlerinin ardından bir araya gelmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu birlikteliklerin sık sık yapılarak, kaynaşmayı ve üretimi getireceğine inanıyorum. Seçim sonlarında biraz kırılganlıklar oluyor, bu tür organizasyonlar bu kırılganlıkların düzelmesi ve insanların kaynaşmasını sağlar. Aynı zamanda bölgesel sorunların ve ihtiyaçların yerinde ve oranın insanları ile konuşulup çözümler bulunması bu tür toplantılarla olabilir. Biz burada paylaşmanın zevkini de yaşıyoruz. Herkes elbirliği ile bir katkıda bulunuyor, buda insanlara mutluluk veriyor. Sosyal demokrasinin temel ilkesi paylaşmaktan geçiyor.


Mükerrem UYAR: Biz bu bölgenin insanıyız. Bu topluluktan dolayı da çok mutluyuz. Bu bölgenin CHP ye ihtiyacı vardır. 8 yıllık iktidar köylüyü çiftçiyi unutmuştur. Biz ise buradaki insanlarımızın kendi toprağından üreterek kendi ekmeğini çıkarsın. Biz iktidara geldiğimizde önceliğimiz tarım, köylümüz ve çiftçilerimiz olacaktır. Tekrar üretime ve üretene destek vereceğiz. O nedenle buradaki birlikteliğimiz bizim tarıma ve köylümüze bakışımızın bir göstergesidir.


Şükrü ŞEHİR: Bu bölge bizim için çok önemli bir bölge. Buraya önümüzdeki günlerde çim saha yaptıracağız. Önümüzdeki günlerde de ihalesi tamamlanmış olacaktır. Diğer bir yatırım da bu bölgedeki 40 km lik bir asvalt yol çalışması başlatıyoruz. Bu gün bu bölgedeki köylülerimizle diğer ilçe ve beldelerdeki arkadaşlarımızın kaynaşması açısından çok güzel bir gün oldu.


 


********


 


Mehmet ÖZALIN: Bu tarz toplantıların yapılıyor olması, partimizin bir ayrıcalığı olarak nitelendiriyorum. Bu birliktelikler sosyal demokrat fikirlerin hayata geçirilmesi olarak değerlendirilmelidir. Dolayısı ile bu güzellikleri paylaşıyor olmakta çok büyük mutluluk duyuyorum. Bu kaynaşmanın ilerleyen günlerde, önümüzdeki genel seçimleri kapsamasına ve katkı sağlamasında diliyoruz.


Necip YILMAZ: Bu bölge KÖY-KENT projelerine uygun bir bölgedir burası. Çömlekçi köyü ilk defa seracılığı başlatan, zeytin iyi bilen, ilk defa yemeklik zeytinyağı üretip satan özel bir köy burası. Yıllardan beridir, zeytin, incir, zeytinyağı aynı fiyattan satılıyor, Bodrum’da turizm bekleniyorsa, buraların kalkındırılması lazım. Ondan sonra buralardaki üretimi değerlendirmek ve turizme destek olacaktır. Zeytin para etse buralarda boş alan kalmayacaktır, makiler bile zeytinlik yapılır o zaman. Bu lafımda yeşilcilere, çevrecilere küpe olsun. Olaya ekonomik açıdan bakılması gerekiyor. Bu bölge eskiden şarap yapılan bir bölgeydi. Bu bölgede bağcılığı da destekleyemezsen köylüden bir şey bekleyemezsin. Bu bölgeyi ekonomik kalkınmasını sağlamadan ne siyaset olur ne de başka bir şey.


Taner USLU: Buranın spor komleksi oluşunda, beş yıl öncesinden bizim payımız var. Buranın planlamasında biz emek harcadık. Bu proje İl Genel Meclisinden geçti ve bizlerde o dönemde destek verdik. Projelerini de biz hazırladık, sağ olsun muhtarımız çok uğraş verdi. Buralar yer altı suları bakımından da zengin bir bölgedir. Toprağın ve suyun zenginliğinin yöre halkı da bilincinde ve buna uygun tarım çalışması yapan en ciddi köydür burası. Bölgede seracılık ve tarımı tam anlamı ile yapan neredeyse tek köydür. Bu tür etkinliklerin yöremiz halkı ile kaynaşması anlamında çok önemli olduğunu düşünüyorum. Her seçim sonrasında oluşan kırgınlıklar da bu tür organizasyonlar ile çözüme kavuşur birlik ve beraberliği sağlar.


Mustafa SARUHAN: Birlikten bahsettiniz ya, eğer siyaset yapacaksak, bu belediye başkanlığı olur meclis üyeliği olur, muhtarlık olur veya herhangi bir yöneticilik olur, birliği laf olsun diye değil de uygulayıcı olursak insanlar daha mutlu ve huzurlu olacaktır. Bunun artıları da, eksileri de bizlere mutlaka geri dönecektir, bir şekilde. Karaova sahip çıkılması gereken bir bölge. Hem turizm hem de Bodrum ekonomisi için, sosyal yaşamı için değerlendirilmesi gereken bir yer. Belki bazı yatırımlar geç bile kalmıştır. İyi değerlendirilir ve mastır planlarda Karaova oradan iyi bir pay alırsa, bölge ile birlikte hep beraber kalkınırız. Bodrum’un bir ok tarımsal ürünü Antalya’dan, Mersin’den hatta Çanakkale’den geliyor. Eğer buradaki verimli topraklar kullanılabilse, buralardan dışarıya gönderebiliriz. Tarım politikası oluşturabilmek için yerel yönetimlerin kanunlarında değişiklikler yapılması gerekir. Şirket kuramıyorsunuz, ortak olamıyorsunuz, belli bir bütçe ile işlerinizi yürütmek zorundasınız. İstihdam ve üretim yaratamıyorsunuz. Ben Yalıkakta seracılık yapmak isterim. Sadece kesme çiçek bile üretsek bu mükemmel bir ekonomik girdi sağlayacak ve gençlerimize iş olanakları sağlayacaktır. Ama bunu bile hayata geçiremiyorsunuz.


Mazlum Ağan: CHP her zaman faal olan bir partidir. Bu günde bizleri bir araya getirerek birlik sağlamıştır. Devlet politikalarına baktığımızda tarım ve hayvancılık ile ilgili konularda hep geriye atılmışlık söz konusudur. Bu bölgede de sadece turizm ile geçinmeye yönelik çalışma yapılmakta. Halbuki zengin ve geniş topraklara sahibiz. Bu bölgede özellikle tarım ve hayvancılığa mutlaka önem verilmesi lazım. Çömlekçi halkı da inadına tarımla uğraşarak bu direncini devlete rağmen göstermektedir. Bundan dolayı buranın halkını kutluyorum. Toprağını unutmuyorlar toprağına sahip çıkıyorlar.


İbrahim TURAN: Turgut Özal tarafından başlatılan ithalat sonucu, ülkemizde tarım ve hayvancılık gerilemiştir. Bu politikalar köylüyü, çiftçiyi perişan etmiştir. Et ve süt üretimi seneler boyunca para etmemektedir. Bu tüketici anlamında değil tabi sadece üretici anlamında değerlendirmek gerekiyor. Yem parasını bile karşılayamadığı için damızlıklarını bile elden çıkarmıştır. Geldiğimiz noktada ise hayvan sıkıntısı baş göstermektedir. Yeni yeni kıpırdanma başladı ama bu sadece seçim politikaları şeklinde devam ediyor. Bu bölge tütün ile geçinirdi, onu da yok ettiler. Birde önemli bir noktaya değinmek gerekir, oda Cumhuriyet döneminde Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman sahip çıkan bir bölgedir buralar.


Hüseyin ANIL: Burası Atatürkçü Çömlekçi köyüdür. Bu çok önemle üzerinde durulması gereken bir noktadır. Bu köy ve bu bölge en ilerici köylerden birisidir. Cumhuriyet kurulduğundan beride öyle gelmiştir. Tarımda, eğitimde ileri bir köydür. Okumuşu, çalışkanı çok olan bir köydür. Ata yadigarı güreş sporumuza uygun bir alan yapılmıştır, buradaki spor alanları bir kompleks haline getirilme başarısı hem partimizin hem de bura insanının inancı ve çalışması ile oluşturulmuştur. İktidara geldiğimizde Tarım politikasının ne kadar önem vereceğimizin bir göstergesi olarak bu bölgeyi dikkate alınması gereklidir. Modern tarım ve hayvancılık yapılabilmesi için sosyal demokrat felsefesi ne kadar etkilidir diyenlerin bu köye bir bakması yeterlidir. Bu gün de barış ve kardeşliğin, birlikte kaynaşmanın, bir dilim ekmeği paylaşmanın tadını yaşıyorum.


Duran ÖZTÜRK: Karaova bölgesi Bodrum’un en önemli bölgelerinden biridir. Tarım ile geçinmesi turizm açısından da önem arz eden bir bölgedir. Sosyal dayanışma ve birlik içinde güneşli ve temiz bir havada burada olmaktan çok mutluyum.


Rezzan KARAHAN: Geçmişte buralara yevmiye ile gelirlermiş buralara. Şimdi değişti artık. Buralara yatırım yapılması gereken bölgelerdir. Çalışkan ve temiz bir halkı vardır buraların. Muhtarı ve buranın insanlarını tebrik ediyorum.Burası spor kompleksi olacakmış, başarılar diliyorum.

buy Promethasin

Sedat KETEN: Güzel bir günde hepimizin bir araya geldiği hoş bir gün. Genel anlamda insanlarımız zor günler yaşıyor, hiç olmazsa bu gün biraz nefes alarak mutlu bir gün geçirecekler diliyorum.


Osman UĞURSEL: Birlik ruhu ve tabana yayılması anlamında bu tür toplantılar çok önemlidir. Güzel bir çalışma olmuştur.


Niyazi ATTARE: buy albuterol Genç arkadaşlar ile birlikte paylaşmayı ve birlikte bir şeyler yapabilmeyi görüyoruz. Bu organizasyonu sağlayan İlçe başkanımıza ve İl Genel Meclis Üyesi Mükerrem Uyara teşekkür ediyorum. Bu tür toplantılar birlik ve beraberliği sağladığına inanıyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.