Bodrum Gündem

Golf Tartışması Büyüyor..

Bodrum Doğa Sporları Derneği ve Mavi yol Girişimi Platformunun GOLFe HAYIR tepkisi, golf sahası yapılması planlanan Bodrum Çamlık köyü ve İrmene köyü arasında doğa yürüyüşü ile tekrar gündeme getirildi.

Golf Tartışması Büyüyor..
05.04.2010
0
A+
A-

Generic Topamax İrmene köyüne geldiklerinde ellerindeki pankartlar açarak, slogan ve alkışlar ile bölgenin golf sahası olmamasını ve imar tadilatı yapılmamasını talep ettiler. Yaklaşık 60 kişi tarafından yapılan doğa ve tepki yürüyüşünde, tarım alanlarının golf turizmine açılacağı dedikodularının artışı ve konunun gündemden düşmemesi için yapıldığı kaydedildi. buy Pfizer Viagra online


Mavi Yol Girişimi Platformu geçtiğimiz haftalarda, çeşitli partiler ve sivil toplum örgütleri ile görüşmeler yaptıklarını, golf turizmi adı altında yapılaşmanın artacağını ve tarım arazilerinin yok olacağına dikkat çektiklerini söylediler.


Mavi Yol Girişi Platformu Kolaylaştırıcısı Filiz Dizdar tarım alanlarının yok edilerek yapılaşmaya açılmasının geleceğimize darbe indireceğini söyleyerek şu açıklamayı yaptı. “Bodrum Belediye Meclisi üyelerini ve Başkanı uyarıyorum. Bodrum İrmene Köyü çevresine 1439 dönüm alana kurulacak olan Golf sahasında yeni bir 5 yıldızlı bir otel ve 400 konut yapılmak isteniyor. Bu bölge Tarım arazilerinin rezerv alanı olduğu için imara açılmasın. Golf sahası yapılmasına karşıyız çünkü Yarımadanın altyapı ve su kaynakları yetersiz olduğu için gelen yeni yükleri taşıyamayacak. Bu alanda sadece Golf sahasında 12 bin kişinin kullanacağı su harcanacak. Tarımın 6 katı kimyasal gübre kullanacağı için yeraltı suları kirlenecek. Bu suların denize ulaşması ile denizde ölü alanlar yaratacaktır. Bu yatırım bölgede istihdam sorununu çözmeyecek” dedi.


order Premarin

Filiz Dizdar; Hukuk, bilim, Dünya Turizm Örgütü, Demokratik kitle örgütleri, meslek odalarının  çoğu Bodrum’da golfa hayır diyor, Meclis üyeleri ile Bodrum Belediye Başkanı’nın da bu yönde karar vermelerini beklediğini kaydederek “Bu projenin kabul edilmesi, diğer projelere emsal teşkil edecek ve önünü açacaktır. Böylece kontrolden tamamen çıkacaktır”  şeklinde tepkisini dile getirdi.


 


Çamlık Kumköy civarında bin 400 dönüm tarım arazisine, golf tesisleri, otel ve konut yapılması uzun zamandan beri hayata geçirilmeye çalışılıyor. Bir önceki Belediye yönetimine gelen bu konu kabul edilmemişti. Ocak 2010’da yapılan Belediye Meclis toplantısında tekrar gündeme gelmesi, Mavi Yol Girişimi ve köylülerce salonda protesto edilmiş ve hayır denilmesi istenmişti. İmar plan tadilatı önerisi hakkında görüş bildiren dokuz CHP‘li üye maddenin ertelenmesini istemişlerdi. Meclis, maddenin görüşülmesi sonrasında, İmar Komisyonu raporuna istinaden yargı kararının beklenmesi ve maddenin bu karara göre yeniden görüşülmesine, bir üyenin ret oyuna karşılık 14 oyla karar vermişti.


 


Dedikodular CHP meclis üyeleri tarafından tepki ile karşılanıyor.


Geçtiğimiz hafta CHP li meclis üyelerinin ilgili firma tarafından ikna edildiği ve imar plan tadilatını onaylayacaklarına dair söylentilere tepki verdiler. Meclis üyelerinin bu konu ile ilgili detaylı bir çalışma başlattıkları ve kamuoyu ile paylaşacakları bilgisine ulaşıldı.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.