Bodrum Gündem

Muhteşem Görsel Bir Şölen: Zeybeğin Doğuşu

Bodrum Dans Kulübü Halk Oyunları Yurt Dışı Tanıtım Ekibi tarafından hazırlanan Zeybeğin Doğuşu adlı gösteri Nurol Kültür Merkezinde kalabalık bir izleyici katılımı ile sergilendi.

Muhteşem Görsel Bir Şölen: Zeybeğin Doğuşu
05.04.2010
0
A+
A-

purchase Fluoxetine get Paxil


Mehmet Ali EREN′in yazdığı Tolga ÇANDAR′ın seslendirdiği 75 dk süren gösteriye ilgi oldukça yüksek oldu. Davetiyeler haftalar öncesinden tükenmesi nedeni ile birçok kişi oyunu ayakta veya merdivenlerde oturarak izledi.


Zeybekler hakkında tarihsel araştırmaların yer aldığı oyunda barkovizyon görüntüleri eşliğinde Zeybeğin tarihi anlatıldı. Zeybeğin yanı sıra Antep, Mardin, Karadeniz yöresi oyunları da geceye renk kattı. Gecenin misafir oyuncuları ise Turgutreis Amiral Turgutreis İlköğretim Okulu öğrencilerinin sunduğu Bodrum Yöresi oyunları oldu. Minik dansçıların gösterisi ilgi ile izlendi. Valtrex buy online


Gecede ayrıca “Cüce Oyunu” ve “Çeşme Başı” isimli seyirlik oyunlar da ilk kez  sergilendi. Bodrum Dans Kulübü Yurt Dışı Tanıtım Ekibi′nin 22 Nisan′da Portekiz′de yapacağı tanıtım gösterisi öncesinde Bodrum Halkına Sunduğu gösteride ayrıca tanıtım ekibinin uçak biletlerine sponsor olan  Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Mustafa Danacı′ya  teşekkür plaketi sunuldu. Gösteriyi çok başarılı bulduğunu ifade eden Danacı “Bizi eskilere götürdü, çok güzel hazırlamışlar, kutluyorum çocukları” dedi.


Bodrum Dans Kulübü′nün Nisan ayında düzenleyeceği organizasyonların ilki olan “Zeybeğin Doğuşu” adlı oyun izleyenler tarafından da çok başarılı bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.