Bodrum Gündem

CHP li Kadınlar Siyasi Eğitim Görüyor…

CHP Bodrum Kadın Kolları Sosyal Demokrasi ve Pati İçi Eğitim semineri düzenlendi.

CHP li Kadınlar Siyasi Eğitim Görüyor…
08.04.2010
0
A+
A-


cost of Strattera Fatih Bozoğlu/BodrumGündem Retin-A without prescription

Bodrum Ticaret Odası Toplantı Salonu′nda yapılan eğitim seminerine; CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Asuman Ağan, CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk ve partili kadınlar katıldı. Katılıma ilgini büyük olduğu ve her meslek ve eğitimden partili kadınların seminere ilgi gösterdiği görüldü.

 


Seminer CHP İstanbul İl Başkanlığı’na bağlı olarak 3 dönem İl Eğitim Sekreterliği yapan Nuran Söğüt tarafından verildiğini söyleyen, Bodrum Kadın Kolları Başkanı Asuman Ağan, “Yarımadada aktif siyaset yapan Cumhuriyet Halk Partisi Kadınlarımız, siyasi birikimlerini artırarak, donanımlarını geliştirmek için üç gün boyunca Sayın Nuran Söğüt tarafından eğitim verilecek. Parti içi eğitim çalışması yakın tarihimizden bugüne siyaset ve insan konularını içermektedir” bilgisini verdi.


Eğitimci Nuran Söğüt konu ile ilgili olarak şu bilgileri verdi;


“CHP’nin 23 yaşından beridir üyesiyim. İstanbul’da bütün ilçe örgütlerinde bu eğitim seminerlerini yaptık. Bir senedir Bodrum’a yerleştim. Parti üyelik naklimi de buraya getirdim, şimdi burada faaliyet gösteriyorum. Buradaki amacımız siyasi bilinçlendirmedir. Siyasetle uğraşan herhangi birinin zihninde kalması gereken şeyler olarak adlandırabiliriz. Osmanlının son dönemine, meclis hareketlerine, mudafa-i hukuk hareketlerine, Atatürk ve onun sürecini anlatacağız. İkinci bölümde izm’lere geçeceğiz, faşizm, kominizm, kapitalizm nedir ve biz neden sosyal demokratız.  Önceliklerimiz nedir ve farklılıklar nelerdir, sorularına cevaplar vereceğiz. Ulus Devleti kavramını anlatacağız. En sonunda da insan ve siyaset diye bir konumuz olacak. Ne yaptık, nerede yanlış ve doğru yaptık? Saha çalışması nasıl yapılır? Bu sorulara cevaplar bularak böyle bir çalışma yapıyoruz. Sonucunda da bir bilgi birikimi oluşmuş olacaktır. Bilgi almış bir partilinin farklı olacağını düşünüyorum. Burada da bilgi paylaşımını hedefliyoruz.” dedi.


 


Eğitim programının 7-8-9 Nisan tarihlerinde devam edeceği bildirildi. generic Plavix

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.