Bodrum Gündem

O DÜKKAN…

12.04.2010
0
A+
A-

Hazır ayakkabı henüz yaşamımıza girmeden önce kunduracılar yapardı, pabuçlarımızı ayaklarımızın ölçüsünü alarak üstelik arada deneme bile yaparlardı.

En son giydiğim siparişle yapılmış pabucumu Ali GÜVEN yapmıştı, altı kauçuk çok güzel ve rahat bir pabuçtu, zaten kısa süre sonra da sandaletçiliğe geçiş yaptı. Sandalet yapılmaya başlandığı yıllarda merak ettiğimden ilk sandaletimi de yine ayak ölçümü alarak Ali GÜVEN yapmıştı. 1960 lı yılların ortalarıydı sanırım, klasik model diye adlandırılan ilk sandalet modelindendi. Belki ilk sandalet giyenler arasına da girmiş olabilirim. Çok fazla kasılmadan söyleyeyim son el yapımı pabucumu da ilk sandaletimi de beğenerek ve sükse yapa yapa giymiştim. Teşekkürler Ali GÜVEN.  buy Strattera 40 mg


O’na Ali Abi diyesimiz gelmezdi, çünkü o bir marka idi O ALİ GÜVEN idi.  Onun markası Bodrum Markasının önüne geçmiş, daha Bodrum’un ünü yayılmamışken Ali GÜVEN’in ünü Amerikaya varmıştı çoktan. Dünya’nın birçok ünlüsüne sandalet giydirmiş bir marka idi ALİ GÜVEN, başka bir isim ya da sıfat onu ifade edemezdi. O Türkiye’de ilk sandaleti ve en güzel sandaleti yapan USTA idi. 


O’nun dükkanının yanından “GÜNAYDIN  ALİ  GÜVEN” veya “MERHABA ALİ GÜVEN” diye yüksek sesle selamlayarak, zaman zaman da küçük sataşmalar yaparak geçerdik.  “MERHABAAAAAAA” diye uzatarak karşılık verirdi. “MERHABA” demeyi çok sever ve ağzına çok yakışırdı. O’nun ağzından çıkan “MERHABA” kelimesi bir selamlama prosedüründen çok bazen biraz sitem taşır “Dostlarınızı unutmayın” ikazı gibi olur, bazen “Candan bir dost selamı” bazen de  “Canım sıkkın sataşma bana” hatırlatması olurdu. 


Kazara ya da dalgınlıkla sessizce dükkanın yanından geçecek olsak,  “NE  O!  SELAM SABAH  YOK MU?” diye seslenerek utandırırdı. Bu serzeniş şahsına yapılmış bir nezaketsizlikten çok dostların veya hemşerilerin, birbirlerine saygı sevgi içerisinde olmasının gereğini hatırlatırdı adeta. Bu nedenle “O” dükkânın önünden geçerken muhakkak dikkat ederdik. O Dükkânın hepimizin hafızasında hoş bir görüntüsü durur hala. Sandalet O Dükkânda ilk kez imal edilmiş ve meşhur edilmiştir. Sandalet ustalarının ustasıdır Ali GÜVEN ve O DÜKKAN birçok ustanın çıraklık ettiği ve sandalet imalatının yayıldığı yerdir. 


Cytotec cheap

Cumhuriyet Caddesi’nde KORTAN  Restaurant’ın karşısında ki köşede tek katlı küçücük bir dükkandı o dükkan ranta kurban gitti diğerleri gibi. 


Yenilik çağdaşlık atılımcılık ve değişim; dostlukları köreltip paraya olan tapınmayı doğurduğundan, birçok Saygı Değeri, korumak yerine adeta köreltmiştir. 

order Viagra

Şerefi ve asaletiyle son ana kadar sandalet üreterek dolu dolu yaşamıştır ALİ GÜVEN. Gönlümüze tahtını kurmuş ve yaşamışlar defterine imzasını atarak gitmiştir ALİ GÜVEN… SAYGIYLA  HATIRLAYACAĞIZ…


Bir Küçücük kafiyeli satırlar dizisi geldi aklıma yazmadan geçemedim yeri gelmişken…


Karnını  doyurmak için şerefini çiğneterek;


Eğlenmek için servetini tüketerek;


Mevkii kapmak için el ayak  öperek; 


Menfaatler için onurunu terk ederek,


Rahata ermek için insanlığa zulmederek,


İyilik karın doyurmuyor diye, dostuna sırt çevirerek,


Yaşanacak bir hayat değildir bu HAYAT…


Şerefle bitirilmesi gereken, En asil görevindir bu HAYAT… 


Sağlıcakla kalın saygılarımla…


 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.