Bodrum Gündem

YAZ MEVSİMİNE GİRİŞ VE TRAFİK CANAVARI…

13.04.2010
0
A+
A-

Az önce Gümüşlükten Bodruma indik. Başlı başına bir macera

Hadi oradan şunun şurasında yarım saatlik bir yol büyük kısmı da kaymak gibi otoyol demeyin sakın. Bodrum′da şuradan şuraya gitmek varta atlatmaktır resmen.


 
Cytotec no prescription

Malum su için yoğun bir çalışma var Bodrum düzeyinde. Ama sanırım acelesi olan sürücülerin gözü bu gerçeği görmez bile. Bir reklam var ′′kör gözümle her şeyi yaparım araba sürmem′′ diye Bodrum′da sürücülerin %75′i kör. Bu sözüme inanın. Karşıdan geleni görmez üstüne sürerler, yol sanki babalarından miras kalmış da beyler lütfederse başkaları da kullanacak!. Virajı görmez yan yatarak son hız giren mi ararsınız? Vallahi de sağ viraja bile böyle gireni gördüm. Sanki karşıdan birinin çıkma ihtimali hiç yoktur! Tam ortadan taşa taşa girerler dönemeçlere.  Yol çizgileri süs içindir onlara göre; en sert dolu çizgide bile sollarlar, karşıdan geleni görür görmez direksiyonu kırarlar siz elastiki davranmasanız al sana kaza. Ağzınızı açmaya korkarsınız bir de cazgır olur böyleleri alim Allah! Sanırsınız hatalı olan sizsiniz! Bodrum′da bu kadar ehliyet kursu var. Acaba bu kurslarda mı öğretirler bunlara böyle saldırgan araba kullanmayı? Pek ihtimal vermem çünkü al Bodrum′luyu vur İstanbul plakalıya hepsi aynı tornadan çıkma sanki. Ah! Her köşede bir radar, bir kamera, bir polis arabası olacak! Tüm bu sürücülerin ehliyetine en az bir senelik el konacak!  Ne güzel olur trafik! Kibar kibar araba sürenler arasında ne keyiflidir kim bilir bir yerden bir yere gitmek!


 

İnşaat yasağı mevsimi da yaklaştı aldı müteahhitleri bir telaş! İnanın bana onca atıl kullanılmayan, satılamayan yapı varken inşaat sektörü tam gaz! Hele o beton karıyan koskoca kamyonlar yok mu? İsmi lazım değil herkes bilir Bodrum!da bir sarı bir de beyaz üzerine mavi harfli beton kamyonları olan iki tanınmış firma var. Ayol bunlar şoförlerine herkesle yarışın otoyollar sizin mi demişler acaba?  Nefret ettiğim bir televizyon reklamı var ′′seni filanca yerde sıkıştıracağım′′ şeklinde. Bu haydutlara övgü oluyor onları özendirir diye kızıyorum o reklama ya, o kadar mı gerçekçi olur? Aynen orada gösterildiği gibi ne zaman trafikte korkudan ödüm patlasa mutlaka bunlardan birinin dehşetine uğramışımdır.


Bir de trafikte motosiklet ve mobilet belası var. Bunlar yollarda tüm vasıtalarla aynı haklara sahip zannederler kendilerini. Sollamak onlarda, araya sızmak, aniden fırlamak, direksiyon kırmak. Önünüze bir tanesi takıldı mı ecel terleri dökersiniz. Bir sağa, bir sola deli ederler sizi, çoğunun bozuk olan ekzosları da ikramiyeniz! Mangal gibi bir yürek lazım Bodrum yollarında araba sürmek için. purchase Nexium


 

Medeni dünyada yer almak bir evham değil gerçek olmalı! Ancak trafik düzenini, trafik ahlakını, trafik nezaketini içselleştirmemiş insanlarla gerçekten ileri ve gelişkin bir ülke olduğumuzu nasıl kanıtlayacağız dünya aleme?
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.