Bodrum Gündem

YEREL BASININ TOPLUMSAL YAŞAMIMIZDAKİ ÖNEMİ…

Türkiye gibi halkının okuma alışkanlığı yeterince gelişmemiş ülkelerde yazılı basının yaşamını sürdürmesi çok zor.

YEREL BASININ TOPLUMSAL YAŞAMIMIZDAKİ ÖNEMİ…
13.04.2010
0
A+
A-


Görüldüğü gibi de ancak, büyük bir finans kuruluşu ya da şirketler grubu bünyesinde ve desteğinde yayın yapan gazeteler ayakta durabiliyor. Hele de iktidara muhalif bir yayın çizgisi varsa işi çok daha zorlaşıyor.


 


İçinde bulundukları ekonomik, sosyal ve toplumsal zorluklara, engellemelere rağmen ülke gündeminin oluşmasında önemli bir işleve sahip gazetelerimizin günlük tirajlarına baktığımızda, salt gazete satışlarıyla bunların yayınlarını sürdürmelerinin mümkün olmadığını görürüz. buy Topamax


 


Eğer arkasında önemli bir finansal güç yoksa ulusal basının ayakta kalabilmesinin tek yolu reklam pastasından alacağı paydır. Bu payın dağıtılmasında da iktidarın çok önemli rolü ve yaptırımı olduğunu biliyoruz.


 


En güçlü bildiğimiz grupların yayın organlarının bile zaman içerisinde reklam alabilmek için mevcut hükümetlerle nasıl gizli ittifaklar yaptığını geçmişte çok yaşadık.


 


O zaman basının da tarafsız kalabilmesi, bağımsız yayın yapabilmesi, gerektiğinde kimi toplumsal refleksleri gösterebilmesi öyle çok kolay olmuyor. Bunu yapabilmek için gerçekten demokrasiye inançlı, statükoya direnebilecek denli kararlı ve kimi zaman da taraf olması gerekiyor.


 


Ulusal basının bile çok zor koşullarda faaliyet gösterdiği bir ülkede yerel basının ayakta kalması, başarılı olması gerçekten büyük mucize!


 


purchase Strattera En zor koşullarda bu mucizeyi gerçekleştiren yerel kahramanları ne kadar takdir etsek azdır.


Onlar hem yaşadıkları il ya da ilçenin nabzını elde tutan, halkın vicdanını temsil eden isimsiz toplum önderleri, hem de her geçen gün daha da kötüye giden ekonomik düzen içerisinde yaşam savaşı veren insanlar.


 


Özellikle de küçük yerleşim bölgelerinde feodal baskılara, yerel güçlüklere direnebilmek, bürokrasiyle mücadele edebilmek ve her şeye rağmen halkın sesi, topluma yol gösterici olmak ve tüm bunları onurundan, kişiliğinden ödün vermeden yapabilmek.


 


Ülkemizin değişik bölgelerinde az da olsa bu mucizeyi gerçekleştirmiş kişi ve kuruluşlar var.


Bunlardan biri de, benimde yazdığım; yayın çizgisinden sapmadan, kimseye yaslanmadan aralıksız 16 yıldır Bodrum Yarımadasında yayın hayatını sürdüren YARIMADA GAZETESİ.


 


Gazetenin başında Hüseyin ANIL gibi eğitimci birinin olması kuşkusuz önemli bir şanstır. Ancak daha da önemlisi onun beslendiği kaynaklar, ideolojik duruşu, politik kimliği ve örgütçülükten gelen birikimleri; bu gazetenin bu kadar uzun süre Yarımada da okunan, ilgi gösterilen bir yayın olmasını sağlamıştır.


 


16 Nisan Cuma günü Yarımada Gazetesinin 16. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir dolu etkinlikler düzenlendi.


Cytotec no prescription  


Akşam yapılacak kokteyl öncesi Bodrum Ticaret Odası salonunda Yerel Basının Geleceği konulu bir panel yapılacak. Vatan Gazetesinden Aydın Ayaydın ve Can Ataklı, Hürriyet Gazetesinden Vahap Munyar, Gözlem Gazetesinden Can Pulak ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş’ in katılımıyla gerçekleştirilecek panelin hayli ilgi çekeceğini sanıyorum.


 


Bir kez daha ülkemizin dört bir yanında can siparene yayıncılık yapmaya çalışan yerel basın emekçilerini saygıyla selamlıyorum. Yarımada Gazetesinin bu günlere gelmesinde emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.


 

                   [email protected]
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.