Bodrum Gündem

Turizm Haftası yurt genelinde kutlanıyor

Turizm Haftası nedeniyle birçok ilde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Turizm Haftasının açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bursada yaptı.

Turizm Haftası yurt genelinde kutlanıyor
16.04.2010
0
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay turizm sezonunun açılışına Bursa’da katıldı. Helikopterle Bursa Afet Yönetim Merkezi′ne gelen Bakan Günay’ı Bursa Valisi Şahabettin Harput ve beraberindeki protokol üyeleri karşıladı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile eşi Gülten Günay, Bursa’da turizm sezonu açılış törenine katılacak ve bir dizi otel açılışını gerçekleştirecek.


Giresun’da Giresun  Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından yapılan Turizm Haftası kutlamalarında, Öğretmenevi önünde başlayarak Atapark′ta sona eren yürüyüş yapıldı. Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy ve öğrenciler tarafından Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan kutlama programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı′nın okunmasıyla devam etti. Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü İbrahim Vural, turizmin ülke ekonomisinin kalkınması ve özellikle istihdam açısından Türkiye′nin umut kaynağı olduğunu söyledi.
Samsun’un Bafra ilçesinde yapılan kutlamalarda konuşan Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, ilçenin, bulunduğu bölge itibariyle çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Boyacı, “Bu değerlerimizi tüm imkanları kullanarak Türkiye ve dünya kamuoyuna aktarmalıyız. 5 bin yıllık Asarkalesi, barajları, gölleri, kuş cenneti ve Kızılırmak Deltası ile bölgemiz farklı bir potansiyele sahip. Bugün burada düzenlediğimiz programla önemli bir başlangıç yapıp, ilçeyi turizm merkezi haline getirecek süreci başlatıyoruz” dedi.
insanının bu değerleri gezip görüp sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Boyacı, kısa sürede
Buy Natrexone buy Plavix online

Order Clonidine Online

Adıyaman’da Adıyaman Ticaret Meslek Lisesi’nin düzenlediği kutlamalara, üst düzey protokolün yanı sıra okul idarecileri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Hakan Temel, turizmin önemli ekonomik gelir sağlayan bir alan olmakla birlikte, halkın ve kültürlerin birbiri ile kaynaşmasını sağlayan önemli bir iletişim alanı olduğunu dile getirdi. Etkinlikler kapsamında Ticaret Meslek Lisesi Turizm Öğretmeni Nevzat Savaş tarafından turizm konulu konferans verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.