Bodrum Gündem

Cumhur Güven Taşbaşı Açıklamaları..

Çeşitli açılışlar ve turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Bodruma gelen T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürü Eski Bodrum Kaymakamı Cumhur Güven Taşbaşı turizm ile ilgili BODRUM GÜNDEMe açıklamalarda bulundu.

Cumhur Güven Taşbaşı Açıklamaları..
18.04.2010
0
A+
A-

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Geçen yıl Kempinski Otel de yapılan Turizm Zirvesinde ”Tourexpi Editorü Christopher Kubaseck; Almanya postanesinin yaptığı bir araştırma raporunu sunmuştu ve 12 ay turizmi için orta yaşa yönelik bir turizm çalışması önermişti. Cumhur Güven Taşbaşı’na bu konuyu hatırlatarak ne düşündüğünü sorduk.


Cumhur Güven Taşbaşı Bodrum’un tesislerini orta yaş üstü turistleri ağırlayabilecek şekilde revize etmesi gerektiğini ifade etti. Taşbaşı şunları söyledi “Orta yaş ve üzeri yaştaki turistler kapalı mekanları tercih ediyorlar. Bodrum’daki imar yapısı buna uygun değil. Çünkü buradaki binalar iki katlı ve birbirinden bağımsız. Otellerin bir çoğu iki kat bazı yerlerde üç katlı. Yazın açık olan otellerin büyük bölümü de kışın kapalı. Sadece küçük oteller açık oluyor. Önce otellerin açık kalmasını sağlayabilecek tedbirler alınması gerekiyor.


Önce binalar arası birbirine entegre geçişler yapmak, binaları birbirine bağlayacak kapalı alanlar tasarlamak gerekiyor. Anıtlar kurulu ve belediye buna da izin veriyor. Bodrum bunu yaparsa ve gelenlerin kendilerini evlerinde hissedebilecekleri ortamlar sağlayabilirlerse, özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında buraya yönelirler. Mart nisan ayları bu orta yaşlılar için çok uygun zamanlar. Ben iki gündür buradayım, harika bir hava var. Orta yaş üstü insanlar deniz kum meraklısı değiller”


 


Uçakların Boş Koltuklarını Süspanse Etmeliyiz…


Cumhur Güven Taşbaşı tesisleri uygun hale getirmek yanında, uçak seferleri de koymak gerekliliğini de vurgulayarak “Uçakların boş koltuklarını da suspanse etmek lazım. Muğla Valiliğinin böyle bir çalışması vardı. Ama Dalaman için. Milas-Bodrum için bu yenileme ve ek binalar tamamlandığında uygun hale gelecektir. Ancak Dalaman havalimanı, Bodrum Havalimanındakilere göre bu konuda çok cesur. Pazarlama yapıyorlar devlet yetkililerini, Belediyeyi yanlarına alıyorlar. Bodrum ve Bodrum havalimanı yetkilileri de bunu yapması lazım. Boş kalırsa uçak ben doldurabilirim diyeceksin. Aslında risk yok. Genelde dolduruyorlar uçakları, çok sorun olmuyor” diyerek, pazarlama çalışmaları yapılırsa destek vereceğini de ifade etti.


  order clonidine


Bodrum’da Kitle Turizmi Olmaz…


T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı


Bodrumda her şey dahil, kitle turizmi olmayacağını vurgulayarak “Her şey dahil çalışabilecek oteller var. Genelde onlar Bodrum dışında. Ama Bodrum merkez kesinlikle bizim arzu ettiğimiz butik tarzı ve her şey dahil olmayan oteller olması gerekir. Gelen turist otelde konaklayacak sonra dışarı çıkacak. Esnafta bundan payını alacak. Sonuçta. Bodrum buna yatkın bir yapıya sahiptir. Gelen turist otelden çıkmalı ki Kaleyi, antik tiyatroyu gezsin, alışveriş yapsın. Böylelikle ekonomik olarak çok daha fazla fayda sağlanacak herkes kazanacaktır. Aslında dünya turizmi de buna yöneliyor. Her şey dahil anlayışı değişiyor. Bodrum’da bunları hazırlayacak duruma gelmelidir. Birkaç nokta gördüm çok güzel gelişme olmuştur. Fakat şu imitasyon ve sahte markaları belediyenin bir çözmesi gerekir” dedi.


 


Buy Levitra

Muğla İspanya’nın Rakibi Olabilir mi? order Colchicine online


Geçen hafta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun “Muğla’nın İspanya rakibidir” dediğini ve bu konudaki düşüncesini sorduğumuzda; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı şunları dile getirdi “İspanya’da kitle turizminden vazgeçiyor, spa, kültür, kongre ve spor turizmi yapıyor. Muğla da bunu da yapması gerekiyor. Dünyanın en güzel otellerini kocaman oteller ile doldurmanın hiçbir anlamı yoktur. Bir sistem vardır. 1-2 katlı bahçeli binalar yaparsan bahçe yeşillenir, ağaç dikilir ve böylelikle bina yeşil içinde kaybolur. İşte Bodrum ve Muğla’nın buna uygun çalışmalar, planlamalar yapması gereklidir. Hele bir de bahçeli taş binalar olursa çok daha ilgi çekecektir bu bölge. Bunu teşvik etmek lazım.  Ancak bu gün üzülerek gördüm ki bazı yerlerde sarı, mavi değişik renklerde ucube binalar gördüm. Bunları mutlaka engellemeleri gerekiyor. Eğer kocaman oteller ve çarpık yapılaşma olursa İspanya’nın yanına bile yanaşamayız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.