Bodrum Gündem

TURİZM SEZONU AÇILDI MI?

18.04.2010
0
A+
A-

Bu hafta turizm haftası. Kaymakamlık, Belediye ve Meslek Odaları hep birlikte bir dizi etkinlikler ile turizm haftası kutlanıyor ve tartışılıyor.


Nedendir? Bilinmez. Turizm Haftası açılış töreni, turizm işletmelerinin katılımının olmadığı bir toplantı ile açıldı. Törende BODER Başkanı ile birlikte birkaç tane turizm işletmecisi vardı. Şaşırtıcıydı doğrusu. Ev sahibi Bodrum Kaymakamı biraz sabırlı olunması ve yapılan çalışmaların geleceğe yönelik olduğunu vurguladı. Çok da haklıydı. Değişim ve gelişim her zaman sancılı olmuştur ülkemizde, geçmişe baktığımızda bunun örneklerini görüyoruz.


 


Belediye başkanı Kocadon, birazda kinayeli olarak “Ne olacak bu Gümbet’in hali? Sorusunu kendi sordu ve kendi cevapladı. Kocadon kendinden emin. En geç mayıs ortası bu iş tamam diyor. Göreceğiz hep beraber.


 


Lakin turizm işletmelerinin de söylediklerini yabana atmak mümkün değil. Üç aylık bir sezon ile 9 aylık kış dönemini geçirmeye çalışan ve Global Kriz yanında kendi ekonomik krizini de birlikte yaşayan kış döneminden yorgun, yıpranmış çıkan turizmci değil bir sezonu günü bile kaybetmeyi göze alıp sineye çekecek durumda değil. Bu açıdan bakıldığında da sabır taşı çatladı çatlayacak. Kimisin çatladı bile.


 


Ne kadarı gerçektir bilinmez ama tur şirketleri, Bodrum’a gelmesi gereken turisti Marmaris’e kaydırıyorlarmış. Eğer doğru ise fena, turizmciler de o zaman haklı. Çünkü bu sene bir günün hesabını yapıyor işletmeler, Hazirandaki dünya kupası, üzerine de Ağustos ayında başlayacak olan ramazanı düşünüyorlar. Korkarım önümüzdeki kış dönemi çok zor olacak. İşletmelerin büyük kısmı 2011 yaz sezonuna erişemeyecek, yok olacaklar.


 


**********


 


Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürü Bodrum eski Kaymakamı Sayın Cumhur Güven Taşbaşı’da iki gündür Bodrum’daydı. Sayın Valimiz ile birlikte çeşitli incelemelerde bulundular. Deniz Ticaret Odası tarafından organize edilen seramik sergisini de birlikte açtılar. Kısa bir sohbet yapma olanağımız oldu Sayın Taşbaşı ile. Söyledikleri, bizlerinde pek çok kez dile getirdiği “Bodrum’da Kitle Turizmi Olmaz!” dedi. Butik otelciliğin gelişmesi gereğini de üzerine basa basa vurguladı. Artık hedef belli, çözüm de belli. Vali Altıparmak’da kültür turizminin önemi üzerinde sürekli duruyor ve teşvik etmeye çalışıyor. Geçtiğimiz hafta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’da, Öger Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger’de aynı şeyi söylediler ve hedef gösterdiler.


purchase orlistat  


**********


 


Beğenelim beğenmeyelim, alt yapı çalışmaları da hükümet ve belediyeler ile çözülmeye çalışıyor, bazıları da çözülüyor. Bölgeye aktarılan bütçe azımsanmayacak kadar iyi. Büyük projeler yapılıyor. Katı atık sorunu ortadan kalkacak yakında, su sorunu çözülmek üzere (bu konuda araştırmalarımız sürüyor hala suyun temizliği konusunda kaygılar olduğu için sorun tam olarak çözüldü mü henüz kimse emin değil) , Yalıkavak çöplüğü çözülmek üzere, Bitez mandalinasına sahip çıkarak farklı projeler hazırlıyor, İl genel Meclisi harıl harıl hizmet getirme gayreti içinde ve bir çok büyük proje devam ediyor.

buy Paxil

 


Şimdi sıra işletmelerde sezonu sadece yaz olarak görmeden, bütün yılı kapsayacak ileriye dönük strateji planları yaparak, kalite ve sürekliliğe yönelerek ve yatırım yaparak, çevreyi, doğayı, kültür mirasımızı koruyan projeler ile yola koyulmamız gerekiyor. Çok turist değil, çok turizm gelirine ihtiyacımız var. O nedenle önce yerleşik insanımızın yaşayabileceği bir Bodrum yaratırsak turistler zaten gelecekler ve dolayısı ile turizm geliri artacaktır.


Zaman az, yol uzun.


Yarın değil, hemen şimdi…


Viagra Gold no prescription  


 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.