Bodrum Gündem

ANLAYIŞ VE DÜZEN…

20.04.2010
0
A+
A-

Bodrum caddesi ve sokakları dar, pencereleri küçük ve az katlı evlere sahip beyaza bürünmüş bir sahil kasabasıdır.

Eskiden beri çarşı içinde esnaf için özel yapılmış maksada uygun dükkânlar vardı ancak Bodrum’un mahalle aralarında ki bakkal dükkânları bu tipik Bodrum evlerin içinde açılmıştı. Ne kapısını, penceresini genişletene rastladık ne de dükkân önünü böyle hunharca kullanana. 


Caddesinin dar olduğunu göre göre caddenin yarısını işgal etmeyi düşünmezdi bile. Kasabalı onu aç gözlülükle öyle bir suçlar dı ki tüm sülalesi etkilenirdi. İşgal etmediği dar sokak ve caddeleri kent yaşayanı için yeterli genişlikteydi. 


Şimdilerde gezdiğimiz o cadde ve sokaklarda iki kişi yan yana yürümek mümkün değil. Herkeste büyük bir açlık ve saldırganlıkla işgaliye iştahı var. 


Bodrum’un bu kanayan yarasına ilaç  elbette ki kurallar, düzen ve denetimlerdir.  


Kimler yapacak: Yerel yönetimler elbet… 


İşte zurnanın zırt dediği yer burasıdır. 


Yöneticiler bu düzeni sağlayabilecekler mi acaba, kimseleri, gurupları  ya da bölgeleri kayırmadan torpilsiz, adaletle ve hakkaniyetle… 


Kurallar yazılır ve uygulanır ancak adam kayırma veya görmezden gelmek uygulanamaz. Yöneticiler bu konuda dikkatli olmalılar memurlarını bir işe gönderirken kişi, kuruluş ve iş kolu kayırmamalarını öğretmelidirler ya da hedef göstererek işe göndermemelidirler.  buy Nolvadex online buy brand Kamagra


Cumhuriyet Caddesinde işgaliyenin sıfıra indirilmesi hepimizin hemfikir olması  nedeniyle Çarşıda işgaliyenin serbest olup, Cumhuriyet Caddesi’nde yasak olması haksızlığını çekilir kılabiliyor ancak aynı cadde içinde bazı dükkânlar ihlale devam ediyorsa ve farklı uygulamalar yapılıyorsa kurallar yetersiz icra makamı da güçsüz ve yandaşmış gibi görünür.   


Okulun karşısındaki lokanta yolun yarısını işgal etmiş  ise, biraz ilerdeki bar masalarını yola koymuş ise, derici dükkânının kemer standı neredeyse gözüme girecek nitelikteyse, döviz bürosunun kur panosu yola fırlamışsa, gözlükçü gözlük standını, dvd satıcısı dvd standını caddeye koymuşsa ve buna benzer bir dolu ihlalin kol gezdiği caddeyi böyle disipline etmek hayli zordur. 


Yeri gelmişken tekrarlayalım cadde, sokak, kaldırım ve meydanlardaki tüm işgaliyeler kaldırılmalıdır çünkü o alanlar halkın ortak kullanım alanlarıdır kişilere tahsis edilemezler, ticari meta olarak kullanılamazlar. Turiste şirin görünmek ya da turist tavlamak için bile asla. 


Kentleri yaşanır kılmak bu alanlarda rahat ve özgürce dolaşmak ve kullanmakla gerçekleşir. Kaldırımlarında yürümenin eziyet olduğu bir kent yaşanır olmaktan çok zorunluluktan ötürü yaşanan bir kent olur. Bodrum bu hale sokulmuştur.


Düzeltilmelidir, düzeltilmediği sürece de ne kadar reklam yaparsanız yapın popülerliğini artıramazsınız, ağızdan ağza giden anlatımlar en önemli reklamdır. 

Buy cheap Accutane

Yaz kış uygulamalarındaki farklılık, turiste farklı yerli halka farklı  uygulamalar ise tam bir fiyaskodur söylem ve uygulamaların paralellik göstermesi şarttır. 


Önce benim yaşamıma değer verin ki kendimi değerli hissedip yaşadığım ortama değer katayım. 


Sağlıcakla kalın saygılarımla.   


 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.