Bodrum Gündem

SİZ BUNA FUTBOL MU DİYORSUNUZ…

O zaman bizim televizyonda seyrettiğimiz İngiltere, İspanya, Almanya, İtalya v.s. liglerinde oynanan oyunun adı ne?

SİZ BUNA FUTBOL MU DİYORSUNUZ…
20.04.2010
0
A+
A-

“Balık baştan kokar” sözüne saygı göstererek ben de eski bir sporcu ve antrenör olarak sporculara kızmayı en sona bırakacağım. Futbolumuzun bu kadar kalitesiz ve utanç verici olmasının sebebi bu sporu yöneten kulüp idarecileri ve federasyon kurumlarıdır.


 


Siz bir kulüp idarecisi düşünün ki maçta yerde yatan rakibini saçlarından çekip sürükleyen bir sporcusuna, penaltı noktasını 5 yaşındaki şımarık bir çocuk gibi topuğuyla oyan bir sporcusuna, hakeme elini kolunu sallayarak ana avrat küfür eden bir sporcusuna terbiyesini veremiyor, tam tersi onu korumaya çalışıyor, bu idareciyle bu ligde futbolun kalitesi nasıl yükselir ki?


 


Siz bir hakem düşünün ki bu olayları görmezden geliyor, kendisine el kol sallanarak edilen küfürleri duymazdan geliyor, sonra da raporunda her şey güllük gülistanlık diye yazıyor, bu günü kurtarmaya çalışan hakemlerle idare edilmiş maçlarda sahte davranışlara alışmış sporcularla biz Avrupa’ya çıkabilir miyiz?


 


Avrupa maçlarında böyle davransalar daha ilk harekette kırmızı kart göreceklerini sporcular sanki bilmiyor mu? buy Lithium


 


Peki burada nasıl böyle rahat davranıp işi çirkinleştiriyorlar? Çünkü idareciler idareci değil, hakemler hakem değil. Saygınlığını kaybetmiş biri olarak bir sonraki maça nasıl çıkacaklarını düşünemiyorlar mı? Hani nerede “mahalle baskısı”? cheap Prozac


 


Siz ebeveyn olarak çocuğunuza bu sporcuları örnek olarak göstermek ister misiniz? Siz ebeveyn olarak bu takıma çocuğunuzu göndermek ister misiniz? Çok para verirlerse olur değil mi?


 


İşte bu kalite düşüklüğünü örtbas edebilmek için kulüpler kalitesiz oyunculara Avrupa’da verilenden çok daha fazla paralar vererek sahte bir transfer atmosferi yaratıyorlar. Bu balonun içine giren gençler de kısa süre içinde sahada hakeme dayılanan “baba” ağabeyleri gibi oluyor, saha dışındaki hareketlerini de o havada devam ettiriyorlar.


 


Siz hiç Avrupa’da genç yaşta takım kaptanı olmuş bir çocuğun sevgilisine sinema salonu kapattığını duydunuz mu? Bu iş orada olsa önce taraftar kendisiyle alay eder, sonra da kulüpteki idarecilerden bir zılgıt yer kendine gelirdi. Gerçi orada kaptan olmak bu kadar ucuz değildir, on beş sene oralarda yaşamış, antrenörlük yapmış biri olarak size garanti ederim bu işler gerçekten de hiç bu kadar kolay değildir. Bu olay orada olsa, başkan gündemi üstünde tutmak için genç bir çocuğa takım kaptanlığı veremez, yönetim kurulunu oluşturan saygın kişilerce bir daha düşünmesi istenirdi… Nerede o yönetim kurulundakiler?


 


“Balık baştan kokar” ama bir de bu balığı olduğu gibi kabul eden taraftar gurubu var. Sanki taraftar dediğimiz kişiler yurt dışında oynanan futbolu görmüyorlar mı? Televizyon hemen her gün bütün dünyadan canlı maç yayını yapıyor. Neden daha kalitelisini istemiyoruz. Yoksa biz de için için o “baba” futbolcularımızın tavırlarından birazcık hoşlanıyor muyuz???

Valtrex prescription

 


Yazarın tüm Sektörel Yorum ve Makalelerine www.celalgursoy.wordpress.com blogundan erişebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.