Bodrum Gündem

BODRUM TİCARETİ..

26.04.2010
0
A+
A-

İşgaliyenin sıfır Çarşı esnafının kaygıları ve şikayetleri o kadar arttı ki, işgaliye serbest olursa bütün sorunlar çözülecekmiş gibi davranıyorlar.

Sıfır işgaliyeye odaklanmış durumda çarşı. Sadece işgaliye noktasında sorun varmış gibi o konudan başkası konuşulmuyor.


Bu yıla kadar işgaliye vardı da ne oldu?


Yine kaygılı, şikayetler ile başlamadık mı sezona?


Hep yazıldı, çizildi, söylendi, geçen yılları bir aklınıza getirsenize; Çarşamba pazarı misali, sahte mallar cenneti bir çarşı.


Dükkanlarımızın dışına taşan mallar ile caddeyi yürünemez hale getirmedik mi?


Dükkanlarımızın dışına metrelerce, bazı noktalarda ise dükkanımızdan bile büyük alanı işgal eden ve incik boncuk ne idüğü belirsiz ürünler koymadık mı?


Çarşımızdaki dükkanlar, Çin malı hediyelik ürünler, sahte markalı çantalar, sahte markalı tekstil ürünleri ile dolup taşmadı mı?


 


Şimdi sıfır işgaliye kararı alınınca (ki umarım torpilli, küçük esnemeler yapılarak eski hale dönüşmez) çarşı esnafı kaygılanmaya ve şikayete başlaması nedendir?


 


İğneyi başkasına, çuvaldızı kendine batır” Türk Dil Kurumu şöyle açıklamış bu atasözünü “Başkasına zararı dokunacak bir davranışı yapmadan önce iyi düşün, kendi kendini eleştir.”


Biz nedense hep şöyle düşünüyoruz;


-İşgaliye sıfır olsun, ama bana değil yan komşuma…


-Her binada yeşil olsun, bahçe olsun imarı böyle verilsin, ama benim binam arsanın tamamına, ama yan komşumun ki yeşil bahçeli olsun…


-Hanutculuk yapılmasın, ama ben değil yan komşum hanutçuluk yapmasın…


-Oteller büyümesin, ama benimki değil yan komşunun ki büyümesin…


 


Çok mu insafsız eleştiri? Bir düşünün bakalım, hangimiz farklı düşünüyoruz, başkalarına söylemeyin kendinize söyleyin böyle düşünüp düşünmediğinizi.

purchase Baclofen

 


Lakin Bodrum çarşı esnafımızın nefes almasını sağlayacak bir şeyler yapmanın da gerekli olduğu bir gerçek. Yazımızın ilk bölümünde çok eleştirdik ya esnafı, işte tam bu noktada “OLMAZ DEME ÇÖZÜM ÜRET” sözü devreye giriyor. Zithromax online


 


Sesli düşünüyorum geliştirmek yine esnafımızın ve yerel yöneticilerimizin elindedir; “Salı Pazarı” bir düzene girmeli. Bodrum Salı Pazarı’na büyük zincir süpermarketler gibi dışarıdan birileri geliyor, o günlük parsayı topluyor, sonra Bodrum’a bir kuruş bırakmadan gidiyor. Bodrum esnafı da ağzı açık bakakalıyor.


Salı Pazarımıza Bodrum Çarşı Esnafımızı koruyacak bir yöntem bulabilir miyiz?


Tekelleşmeden, birlik ve dayanışma içinde, Bodrum’un ve Bodrumlu esnafın kazanacağı bir yöntem bulalım. Bir yerden başlarsak devamı gelecektir. Bilirsiniz her şey “1” ile başlar.


 

buy Lasix online

 


 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.