Bodrum Gündem

YUNANİSTAN HAVAALANLARINA İNİŞ-KALKIŞ ÜCRETİNİ SIFIRLADI

Karara göre, başkent Atinadaki Eleftherios Venizelos Havalimanı dışında ülkedeki tüm havaalanlarına iniş ve kalkış yapacak havayolu şirketlerinden vergi alınmayacak.

YUNANİSTAN HAVAALANLARINA İNİŞ-KALKIŞ ÜCRETİNİ SIFIRLADI
26.04.2010
0
A+
A-

Yaşadığı ağır ekonomik bunalımdan kurtulmak için çeşitli önlemlere başvuran Yunanistan, turizmi “en önemli gelir kaynağı” olarak görüyor. Turizmi yeniden en önemli gelir kaynağı olarak gördüklerini belirten Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreou, hükümet olarak turizm altyapısı ve gelirlerini iyileştirmek için çeşitli önlemlere başvurduklarını ifade etti. Fluoxetine no prescription
order albuterol

how to buy Plavix Ülke turizmi için 100 bin avroluk destek paketi açıklayan Yunanistan hükümeti, özel eğitim programları ile otellerdeki ve diğer turizm işletmelerindeki personelin hizmet kalitesini de artırmayı hedefliyor. Yunanistan hükümeti ile Yunanistan Otelciler Birliği’nin işbirliği ile ülkeye turist çekmek için yeni özel kampanyalar planlanması düşünülüyor. Bunlar arasında yeni pazarlarda vize masraflarının düşürülmesi gibi önlemler de yer alıyor.


Yunanistan hükümetinin turizme yönelik önlemler paketinde şu noktalar öne çıkıyor:


– 2010 yaz sezonu boyunca başkent Atina’daki Eleftherios Venizelos Havalimanı dışında ülkedeki tüm havaalanlarına iniş ve kalkış yapacak havayolu şirketlerinden vergi alınmayacak. Yan ve ara sezonlarda ise yüzde 50 indirim uygulanacak.


– Ülkede kabotaj ile ilgili bütün düzenleme ve kısıtlamalar kruvaziyer gemilerine uygulanmayacak. Ülkedeki kabotaj düzenlemelerine göre AB ülkeleri gemileri dışından kruvaziyer gemleri ülkede hizmet alamıyor. Yunanistan, bu noktada getireceği esnekliklerle özellikle ABD’den kruvaziyer gemilerini ülkeye çekmeyi ve böylece kruvaziyer turları ile gelecek turist sayısına iki katına çıkarmayı hedefliyor.


– Hükümet, 100 milyon avroluk destek paketi ile özellikle küçük ölçekli turizm işletmelerinin altyapısını güçlendirmek ve hizmet kalitelerini artırmalarına önayak olmak istiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.