Bodrum Gündem

OTELLERDEKİ YENİLEMELER İÇİN FİNANSMAN MODELİNE İHTİYAÇ VAR

Electrolux Türkiye Genel Müdürü Semih Orcan, Bu avantajı kaybetmemek için süresi gelen yenileme yatırımlarında geç kalınmamalı. Ama bunun için de bir finansman modeline ihtiyaç var dedi.

OTELLERDEKİ YENİLEMELER İÇİN FİNANSMAN MODELİNE İHTİYAÇ VAR
27.04.2010
0
A+
A-

Türkiye pazarında 25 yıllık bir geçmişi olan İsveç merkezli beyaz eşya firması Electrolux’un endüstriyel mutfak ve çamaşır ekipmanları firması Electrolux Professional, otellerin de bu alandaki gereksinimlerini karşılayan en büyük firmalardan biri. Türkiye’de son yıllarda giderek büyüyen zincir oteller ile ilişkilerini geliştirmeyi öncelikli hedefleri arasına koyduklarını kaydeden Electrolux Professional Türkiye Genel Müdürü Semih Orcan, RESORT Dergisi’nde yayınlanan kendisi ile yapılmış söyleşide, otellerin mutfak ve çamaşırhane dahil birçok biriminde yenileme döneminin geldiğini söylüyor.


Finansman modeline ihtiyaç var
Yeni tesis ve tesislerdeki donanımın yeni olmasının Türkiye’ye bu alanda rakiplerine karşı önemli avantajlar sağladığını belirten Orcan, sektörün bu avantajı  yitirmemesi için yenilemelerin gerektirdiği finansmanı sağlayacak bir modele ihtiyaç olduğunu belirtiyor.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ile Ekin Grubu’nun birlikte yayımladığı RESORT Dergisi’nde yer alan söyleşide Electrolux Türkiye Genel Müdürü Semih Orcan, yenileme yatırımları ile ilgili oalrak da önemli noktalara dikkat çekiyor.


misoprostol online

Yenileme süresi kısalıyor
“Turizm sektöründe bazı tesislerin 20 yılı aşkın yaşları var, dolayısıyla yenilenme gerektiriyorlar. Avrupa’daki ortalama yenileme süresi 8-10 yıl civarında” diyen Orcan, şunları söylüyor: “Bizde ise bir dönem zorlama ile 14-15 yıla indi, ancak artık yenileme süresi giderek düşüyor. Bu yıldan itibaren özellikle güneyde ciddi bir yenileme trendinin ortaya çıktığını ve hızlandığını görüyoruz.”


Bankaların desteği azaldı
Eskiden Electrolux’un kendi içinde bir finans şirketi olduğunu ifade eden Semih Orcan, “Onun vasıtasıyla büyük işletmelere uzun vadeli, 5 yıla kadar krediler açtığımız çok oldu. Şimdi, bankacılık sektörünün de desteğini artırması ile bu tür kredili çalışmalar eskisi kadar yoğun değil. Maalesef güneydeki yatırımlarında sermayenin geri dönüş rasyosu çok düşük. Bu nedenle bu alanda mutlaka yeni bazı teşviklerin tanınması lazım” diyor.

Buy Cialis Soft
Purchase Retin-A
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.