Bodrum Gündem

BODTO Meclis Toplantısı…

BODTOnun aylık olağan Meclis Toplantısı 27 Nisan 2010 tarihinde BODTO konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Bodrum Deniz Ticaret Odası Yön. Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri ile Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadonda katıldı.

BODTO Meclis Toplantısı…
30.04.2010
0
A+
A-

Geniş bir katılımla gerçekleştirilen BODTO Meclis toplantısında sair işlerin konuşulmasının ardından BODTO’nun çalışmalarını yürüttüğü Tekne Model Müzesi ve Envanter çalışması hakkında bilgi verildi.


 


5 yıllık bir proje olan Tekne Model Müzesini anlatmak için söz alan Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı Hüseyin N. Sağat,  “Bu müzede özellikle Bodrum’da ve Bodrum dışında imal edilmiş olan teknelerin modellerini teşhir etmek arzusundayız. Toplamda 85 adet olarak yapılacak bu model tekneler arasında ilk trol(trata) tekneleri, ilk tirhandiller, ilk ırıplar, ilk gırgır tekneleri, ilk sünger tekneleri, ilk piyadeler, ilk ticari tekneler, ilk yolcu teknelerinin maketlerinin yanı sıra forma dalgıçları, süngerciler, ahtapotçular ve ilk balık adamlar yer alacak. Bu modellerin haricinde geçmişten günümüze gelmiş fotoğraflarla Bodrum’da yetişmiş ve bu teknelerde çalışmış kaptanlar, gemiciler ve süngerciler tanıtılacak ve onların hikâyelerine yer verilecektir. esomeprazole online


Bütün bunların tamamlanmasıyla oluşturulacak olan müze ile yapılmak istenen Bodrum’a gelen Türk vatandaşlarına ve yabancı turistlere şehrimizin geçmişini ve kültürümüzü tanıtmak, onlara tarihin en eski çağlarından bu günlere nasıl gelindiğini ve ne gibi bir kültür birikimine sahip olduğumuzu göstermektir” dedi.


  buy Cytotec


buy Zithromax online Müzede; Bodrum’da imal edilmiş teknelerin yanı sıra Bodrum’a mal olmuş kişilerin, Osmanlı Kaptan-ı Derya’sı Turgut Reis’in kadırgası ve yelkenli tekne ile dünyayı dolaşan ilk Türk denizcisi Sadun Boro’nun Kısmet isimli teknesinin de teşhir edileceğini belirten Hüseyin N. Sağat, müzenin yeri konusunda Bodrum Belediye Başkanı’ndan, Müzede sergilenecek tekne modellerinin artırılması konusunda da Deniz Ticaret Odasından destek istedi.


 


Toplantı arasında söz alan Deniz Ticaret Odası Yönetim kurulu Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, “Bir Bodrum’lu olarak böyle bir projeyi desteklemekten mutluluk duyacağını belirtirken, Deniz Ticaret Odası’nın yaptığı çalışmalardan bahsetti. Toplantıda son söz Bodrum Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kocadon’a verildi ve kendisinden müze hakkındaki düşünceleri ve Bodrum’da yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vermesi istendi.


 


Mehmet Kocadon “Özgün Bodrum’u geri getirmek için yapılan tüm çalışmaların yanındayım ve tam destek veriyorum” dedi. Daha sonra Bodrum’da göreve geldikten sonra yaptığı ve süregelen projeler hakkında bilgi veren Mehmet Kocadon; “günü kurtarmak için çalışma yapmıyoruz, en büyük amacımız Bodrum’u hak ettiği çizgiye taşımak” diye konuştu.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.