Bodrum Gündem

Mavi Yol Girişiminden, Toki Direnişine Destek..

Mavi Yol Girişimi, Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbazı ziyaret etti.

Mavi Yol Girişiminden, Toki Direnişine Destek..
04.05.2010
0
A+
A-


Haber: Meral Saraçbaşı

Fotoğraf: Ali Dizdar

Mavi Yol Girişimi üyeleri, Mehmet Onur Şahbaz′dan Ortakent′teki bazı alanların TOKİ′ye devri ve yapılması planlanan konut inşaatları ile ilgili bilgi aldı.

Başkan Şahbaz; Bölgede TOKİ tarafından yapılacak yoğun yapılaşmayı onaylamadıklarını bu alanların halka açık, yeşil alanlar olarak değerlendirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını anlattı. Hukuki süreçler de dâhil her yolun deneneceğini aktaran başkan, bölgedeki diğer çalışmalardan da söz etti. Ortakent′in altyapı sorunlarını çözmenin ilk hedefleri olduğunu, yaşam alanlarını çoğaltmada da halkın çıkarının ön planda tutulacağını dile getirdi.


Üniversite öğrencilerinin katılacağı bir proje yarışmasıyla bölgede yapılacak bir botanik parkının da müjdesini veren başkan, gruba bölgedeki diğer çalışmalarından da söz etti.


Mavi Yol girişimi sözcüsü Filiz Dizdar ise, grup adına TOKİ ile ilgili Başkana ve Ortakent’lilere destek olmaya hazır olduklarını belirtti. Konuşmasında, yasal süreçte karşılaşılacak sıkıntılara da değinen Dizdar, sürecin her aşamasını titizlikle izlediklerini, kamuoyunda da duyarlılığın artması, yaşam alanlarımıza ve geleceğimize sahip çıkılması için grup üyelerinin var gücüyle çalışmayı sürdüreceğini söyledi. buy Mebendazole


Küresel iklim değişikliklerinden en çok etkilenecek bir bölgede yaşadığımızı bu nedenle suyun bölge için önemine ve bölgedeki golf tesislerinin de yarımada için tehdit oluşturduğuna dikkat çeken Dizdar; ” Bizleri her şeye karşı çıkanlar olarak algılamayınız amacımız Yarımada’mızı gelecek kuşaklara yaşanabilir bir yer olarak aktarmaktır, bu sorumluluk hepimizindir” hatırlatmasında bulunan Dizdar Gölköy Akdeniz Gölünde proje çalışmaları, Melengeç ağaçlarının Antep fıstığı ile aşılanması ve 12 ay turizmi canlandırmanın projelerinden söz eden Filiz Dizdar Başkan Şahbaz’a Toki ile ilgili gereken desteği vermeye hazır olduklarını bir kez daha hatırlattı.

Cheap Sildenafil

Beldenin sorunları ve yapılması gerekenlere ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan toplantı sonrasında Mavi Yol Girişimi ziyaretlerini mavi çam fidanı hediye ederek tamamladı. Cytotec without prescription

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.