Bodrum Gündem

Sakız Adasından davet var…

Sakız adası Valisi Polidoros Lambrinudisin Türk vatandaşlarına Yunan adalarına yerleşme izninin verilmesini önerdiği bildirildi.

Sakız Adasından davet var…
04.05.2010
0
A+
A-

Yunan basınında yer alan haberlere göre, daha önce Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu’ya mektup göndererek, “Ege adalarını ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarına vize kolaylığı sağlanması” talebinde bulunan Vali Lambrinudis’in, “Nüfusun ihtiyarladığı, gençlerin ise adayı terk ettikleri gerekçesiyle Türklerin bölgeye yerleşmeleri” fikrini de gündeme getirdiği kaydedildi.

“Duruma yabancı korkusu ve ırkçılık çerçevesinden bakılmaması gerektiğinin” altını çizen Sakız Valisi’nin, “Türklerin adalara yerleşmeleri gibi bir gelişmeye belki de olumlu şekilde yaklaşılmalı” ifadesine yer verdiğine dikkat çekildi. Daha önce de Türk turistlerin doğu Ege adalarına vizesiz giriş yapmaları önerisini gündeme getiren Lambrinudis, geçen hafta Papandreu’ya gönderdiği mektupta, turizm sektöründe güçlükler yaşandığını ifade etmişti.

Aciclovir online Yunan adaları Türk müşteri bekliyor
Datça’nın karşısında bulunan Simi Adası’nın belediye başkanı Lefetris Papakalodoukas Yunanistan’ın içinde bulunduğu ekonomik krizde, Ege adaları için tek çözümün Türk turistler olduğunu söyledi. Papakalodukas, “Bu krizde bize yardım edebilecek yegane turizm pazarı Türkiye’dir. Türk turistler Simi Adası’nın en iyi müşterileridir” dedi. buy Cytotec
professional Viagra no prescription
Türk turistlere vizenin kaldırılması için Yunan dışişleri nezdinde girişimde bulunduğunu belirten Papakalodukas, günübirlik vizesiz seyahat uygulamasına geçilmesi halinde bile bunun yeterli olmayacağını söyledi. Papalodukas, “Türk turistler Ege adalarına en az 48 saatliğine vizesiz seyahat edebilmeli. Ekonomik kriz Simi Adası’nda da etkisini gösterdi ve esnafın yüzünü güldüren tek şey cuma günü tekneleriyle gelip pazar günü dönen Türkler oldu. 2009 yılında Türk sahillerinden Simi’ye giriş yapan teknelerin sayısı 5 bin 500’ün üzerinde. Çok ünlü bir Türk ve bir Yunanlı sanatçının Simi’de birlikte konser vermelerini planlıyoruz. Çalışmalara başladık” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.