Bodrum Gündem

Opet de golfe yatırım yapacak

13 yıl aradan sonra golf dünyasının ikinci ligi olarak adlandırılan European Challenge Touru İstanbula getiren Opet de golfe yatırıma soyundu.

Opet de golfe yatırım yapacak
05.05.2010
0
A+
A-

Opet Petrolcülük Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, Bodrum′daki arazilerinde 20 milyon avro değerinde golf sahası ile yeni otel yatırımları planlıyor.

Generic Viagra 2008′de araziyi Mithat Yenigün ve Cemil Uğurlu ortaklığında 49 yıllığına
kiraladıklarını kaydeden Öztürk, “Hissenin yüzde 72′si bizim, diğer kalan kısmı bu iki ortağımın. 200 odalık otel yapma izni almıştık. Ancak Tema dava açtı, yürütmeyi durdurdu. Davanın sonuçlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.
order Premarin

19 sahanın 16′sı Belek′te


Golf turizmi ile ilgili genel bilgiler de veren Öztürk, Türkiye genelindeki 19 golf sahasının 16′sının Antalya Belek′te olduğunu söyledi. Golf için gelen turistin 78 milyon avro gelir bıraktığını, normal turistin 4 katı para harcadığını, her bir Avrupa ülkesinde en az 400 saha olduğunu belirten Öztürk, golf yatırımının geri dönüşünün Türkiye′de 20 yıla yakın olduğunu söyledi. Öztürk, “Ben bu işi vatan görevi olarak yapıyorum. Amacım ülkemizi en iyi şekilde tanıtmak. Buraya gelen golfçünün kafasındaki Türkiye algısı değişiyor. Henüz 16 aylık bir saha olmasına karşın Avrupa′nın en iyi 100 sahası arasına girdi. Seneye daha çok tanınınca ilk 3′e gireceğini tahmin ediyoruz. Bu bölge tanınsın diye Turkish Airlines Challenge turnuvasını 13 yıl sonra ilk kez Türkiye′ye getirdik. 3 yıl boyunca Carya Golf Club′ta olacak. Turnuvanın bize maliyeti 500 bin euro, turnuvada ödül olarak 175 bin avro dağıtılıyor. Bu seviyede bir turnuva Türkiye′de hiç olmadı” diye konuştu. prices of Combivent


Golfle Mustafa Koç tanıştırdı


Golfle Mustafa Koç sayesinde tanıştığını bildiren Öztürk “Golf benim için bir tutku haline geldi. Yılın 300 günü golf oynuyorum. İş seyahati yapacaksam, golf sahası olmayan yerlere gitmiyorum. Golfe yatırım yapmak bu süreç sonrası gelişti. Bodrum′da 2.5 golf sahası yapabilecek 1200 dönümlük Mehmet Yıldırım′la ortak bir arsamız var. İzinler çıktıktan sonra içinde 200 villanın yer aldığı bir saha yapacağız. Yatırım yaklaşık olarak 20 milyon avroya mal olacak” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.