Bodrum Gündem

Bodrum CHP den Başbakan için suç duyurusu

Bodrum CHP İlçe örgütü Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın 2 Mayıs günü grup toplantısında yaptığı konuşmasında İsmet İnönüye Hitler benzetmesi yaparak hakaret ettiği iddiası ile savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bodrum CHP den Başbakan için suç duyurusu
07.05.2010
0
A+
A-

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Bodrum Adliyesi önünde buluşan çok sayıda CHP üyesi ve vatandaşlar ile birlikte bir basın açıklaması yapan Bodrum CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 Mayıs günü grup toplantısında yaptığı konuşmasında İsmet İnönü’ye Hitler benzetmesi yaparak hakaret ettiğini bu nedenle Bodrum Baş Savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyerek şu açıklamayı yaptı; “AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip ERDOĞAN  02 Mayıs 2010 tarihinde partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında ana muhalefet partisi CHP’ye seslenerek: “Eğer illa Hitler’e benzetecek bir siyasi figür arıyorlarsa, kendi genel merkezlerindeki eski genel başkan fotoğraflarına baksınlar. Orada Führer’e özenip kendisine “Milli Şef” dedirtmiş genel başkanlarının Hitler ve bıyıkları altından kendilerine gülümsediğini görecekler” diyerek CHP eski başkanları fotoğrafları nezdinde genelleme de yaparak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk, O’nun silah arkadaşı ve Türkiye Cumhuriyeti 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ve Türkiye Cumhuriyeti siyasetine hizmet etmiş Bülent Ecevit’e açıkça hakaret etmiş, Türk kamuoyu ve dünya kamuoyu önünde açıkça aşağılamada bulunmuştur.”


 


Durmuş Ali Öztürk Başbakanın söz konusu olan konuşmasında CHP eski Genel Başkanlarının hepsi kastedildiğini, İstiklal Savaşı’ndan dolayı Türk milleti de aşağılandığını iddia ederek, “Saldırı sadece genel başkanlara değil aynı zaman da Cumhuriyet’e yöneliktir. Özellikle 1940 seneleri hedef alınmaya çalışılarak, suç alenen Türkiye ve dünya basını önünde işlenmiştir.”dedi.


 


Öztürk ayrıca Hüseyin Anıl’ında şahsı adına dava dilekçesi vereceğini söyledi.


 


Yarımada Gazetesi Sahibi Hüseyin Anıl Cumhuriyetin kurucularına, temel felsefesine, kuruluş ilkelerine ne kadar karşı olduklarının ispatı olan bu çıkışın ve saldırının Türk halkının dikkatinden kaçmadığını söyledi. Hüseyin Anıl neden dava açtığını “Türkiye Cumhuriyeti′nin kuruluşunda emeği geçen, canları pahasına savaşmış bu insanların hatıralarına saldırıyı esefle kınıyorum. Partim ve 68 kuşağı adına ve devrimci insanların ruhları adına bu hakaretin hesabının sorulacağını, bu konuda Cumhuriyetçilerin gereğini yapacağını, dokunulmazlıklar kalktığı anda bu konuşmasından dolayı ne kadar hüküm giyeceğini biliyorum. Bu nedenle bir Türk vatandaşı olarak Atatürk ve silah arkadaşlarına ve Cumhuriyet’e hakaret edenlere tepkimi göstermek için suç duyurusunda bulunuyorum” şeklinde açıkladı.


 


Basın açıklamasının ardından, CHP Bodrum İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk,


Hüseyin Anıl ve bir grup partili Başsavcılığın makamına çıkarak, 31/07/1951


tarih ve 7872 sayılı Atatürk’ü Koruma Kanunu’nun 1.,2. ve 5. maddeleri, 5237


sayılı TCK’nın 299. ve 301. maddeleri, 5271 sayılı CMK’nın 160. maddesi ve ilgili


yasa maddeleri ve dilekçelerinde bulunan nedenlerle, şüpheli hakkında gerekli


order methotrexate kovuşturmanın yapılarak tecziyesini temin için kamu davası açılmasını talep


ettiler. Valtrex no prescription


 


 


CHP’nin Başsavcılığa verdiği Dilekçe metni


 


ANKARA CUMHURİYET SAVCILIĞI’NA


GÖNDERİLMEK ÜZERE


BODRUM CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA


                                                BODRUM


 


 


 


Şüpheli             :          Recep Tayip ERDOĞAN


Başbakanlık ANKARA


 


Suç Yeri           :          Ankara


 


Suç Tarihi         :          02/05/2010


 


Açıklamalar        :          AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip ERDOĞAN  02 Mayıs 2010 tarihinde partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında ana muhalefet partisi CHP’ye seslenerek: “Eğer illa Hitler’e benzetecek bir siyasi figür arıyorlarsa, kendi genel merkezlerindeki eski genel başkan fotoğraflarına baksınlar. Orada Führer’e özenip kendisine “Milli Şef” dedirtmiş genel başkanlarının Hitler ve bıyıkları altından kendilerine gülümsediğini görecekler” diyerek CHP eski başkanları fotoğrafları nezdinde genelleme de yaparak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk, O’nun silah arkadaşı ve Türkiye Cumhuriyeti 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ve Türkiye Cumhuriyeti siyasetine hizmet etmiş Bülent Ecevit’e açıkça hakaret etmiş, Türk kamuoyu ve dünya kamuoyu önünde açıkça aşağılamada bulunmuştur.


 


Konuşmada CHP eski genel başkanlarının hepsi kastedilmektedir. İstiklal Savaşı’ndan dolayı Türk milleti de aşağılanmıştır. Saldırı sadece genel başkanlara değil aynı zaman da Cumhuriyet’e yöneliktir. Özellikle 1940 seneleri hedef alınmaya çalışılarak, suç alenen Türkiye ve dünya basını önünde işlenmiştir.


 


Hukuki Sebepler    :          31/07/1951 tarih ve 7872 sayılı Atatürk’ü Koruma


Kanunu’nun 1.,2. ve 5. maddeleri, 5237 sayılı TCK’nın 299. ve 301. maddeleri, 5271 sayılı CMK’nın 160. maddesi ve ilgili yasa maddeleri


 


 


SONUÇ            :          Yukarıda sunulan nedenlerle;


Şüpheli hakkında gerekli kovuşturmanın yapılarak tecziyesini temin için kamu davası açılmasını saygılarımla arz ve talep ederim. 07/05/2010


buy Xenical online  


 


                                                         Müşteki


                                               Durmuş Ali Öztürk


                                               CHP Bodrum İlçe Başkanı


 


 


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.