Bodrum Gündem

Ekonomik Kriz Yunanistanda Turizm Sektörünü Tehdit Ediyor

Yunanistanda patlak veren borç krizi nedeniyle yaşanan olaylar başta Almanya ve İngiltere olmak üzere bu yaz tatil için Yunanistana gelmek üzere rezervasyon yapanların rezervasyonlarını iptal etmeye başladığı belirtiliyor.

Ekonomik Kriz Yunanistanda Turizm Sektörünü Tehdit Ediyor
07.05.2010
0
A+
A-

Yunanistan’da yaşanan ağır ekonomik kriz ile ilgili protesto eylemlerinin ülkede turizm sektörünü tehdit ettiği belirtiliyor.

Yunanistan’da bir süreden beri devam eden protesto eylemlerinin gazete ve televizyonlarda yer alması üzerine bu ülke için daha önce yapılan rezervasyonların iptal edildiği ifade ediliyor.

Otel yöneticilerinin partnerlerinden aldıkları bilgilere göre, daha önce rezervasyon yaptıranlar tur operatörlerini arayarak rezervasyonlarını iptal ettiriyorlar. Otelciler, “Durum kontrol altına alınamazsa turizm bu yıl ağır bir darbe yiyecek” diyor.

delivery Viagra Gold

Daha önce Yunanistan’a gitmek üzere yapılmış rezervasyonların iptal edildiği ülkelere Almanya’dan sonra ABD’nin de eklendiği belirtiliyor.

Konuyla ilgili olarak Londra’daki STR Global adlı araştırma şirketinin yaptığı ankete göre, İngiliz turistler tatil için Yunanistan’a gitmekten vazgeçtiklerini söylüyorlar.
order Aciclovir online
Almanya’daki GfK AG adlı araştırma kuruluşunun verileri de Almanya′nın Yunanistan için rezervasyonlarının düşük performans sergilediğini, bir yıl öncesine göre yaz rezervasyonlarında yüzde 6 olan gerilemenin nisan ayında yüzde 12’ye yükseldiğini ortaya koyuyor.


cheap Phenergan 30 milyar avroluk tasarruf planında; maaş ve ücretlerin dondurulması, KDVnin artırılması, emeklilik haklarının kesilmesi ve asgari ücretin düşürülmesi, akaryakıt fiyatlarına zam, sigara ve alkole ek vergi uygulanması gibi tedbirler bulunuyor.



Yunanistanda önceki günlerdeki protesto olaylarında 3 kişinin hayatını kaybetmesi, aralarında polislerin de bulunduğu 40 kişinin yaralanmasının ardından dün de olaylara karışan 70 kişi gözaltına alındı.
Bu görüntülerin ülkenin can damarı turizme ağır darbe vurduğu gözleniyor. Turizm şirketleri, iptallerin peş peşe geldiğini dile getiriyorlar. Otellerin doluluklarında ise yüzde 1.4 azalma olduğu beliriliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.