Bodrum Gündem

BODRUMA YAZ GELDİ..

09.05.2010
0
A+
A-

Ama köpek çeteleri hala sokaklarda..

Yıllardır çözüm bekleyen problemlerden biri olan başı boş sokak köpekleri hem Bodrum’luları, hem de turistleri rahatsız ediyor. Geçen Perşembe akşamı karşı komşumuz kendi köpeğini sokakta gezdirirken birkaç köpeğin saldırısına uğradı. Komşular ellerinde sopalar ve fenerlerle yardıma gelmeseler işi bayağı zordu. Fenerler diyorum çünkü bizim mahallede haftalardır sokak lambaları yanmıyor. (Yokuşbaşı mahallesi, İbrahim Gökbel caddesi). 


 


Bodrum’a girince sağdaki Shell benzin istasyonu ile Yapı Kredi’nin arasından yukarı sapan caddede 8-10 sokak köpeği terör estiriyor. Sokağın biraz ilerisinde 5-6 hayvanlık başka bir çete gelip geçen otomobillere, motorsikletlere saldırıyor. İnsanlar çaresiz. Ne yapmalı?


 


Buna çözüm bulabilmek için belediye ve halkın beraber çalışması gerektiğini düşünüyorum.


cheap Zithromax  


İlk olarak hayvan barınaklarının elindeki kısıtlı olanaklar halkın ve Bodrum’daki iş yerlerinin yardımıyla desteklenmelidir. Bodrum’da yüzlerce otel ve restoran çalışmaktadır. Bunların yemek artıklarının bir kısmının toplanıp hayvan barınaklarına aktarılması için basit bir organizasyon ve birkaç sivil gönüllünün günde bir saat zaman ayırmaları yeterlidir.


 


Asıl sorun olan tıbbi destek ve ilaç maliyetleri için de bir önerim var.


Propranolol best prices  


Sayın Belediye Başkanımız Bodrum’da yazın konser vermeye gelen sanatçılardan rica etse, konser gelirlerinin küçük bir bölümünü bu hayvan barınaklarına bağışlasalar. Onlar Bodrum’u seven, onun iyiliği için fedakarlık yapmayı isteyen sanatçılardır. Bir çoğu zaten burada yaşamakta ve sorunu bilmektedirler. Yeter ki güvenebildikleri bir kurumun aracılığı ile, saygı duyulan bir girişim ortaya konsun. purchase Lamisil online


 


Burada medya da gereken desteği verecektir kuşkusuz.


 


İleriye dönük bir önlem olarak da Pet Shop’ların ve Veterinerlerin sattıkları veya bakımını yaptıkları hayvanları fişlemesi ve hayvan haklarına karşı kullanımda sahiplerinin hukuk karşısında suçlu duruma düşeceklerini hatırlatmalarıdır. Çünkü bildiğiniz gibi Bodrum’a yazı geçirmeye gelen bazı aileler yaz sonunda eve aldıkları hayvanı sokağa atıp gitmektedirler. Bunun suç olduğu ve sahiplerinin belirlenip haklarında hukuki işlem yapılacağı hatırlatılmalıdır. Bunun bilinmesi dahi suç oranını azaltacaktır. İki komşunun şahitliği ile iş çözülebilir. Bu kadar basittir. En kötü ihtimalle sokağa attığı hayvanın perişan halinin resminin altında kendi adının gazetelerde televizyonda yayınlanmasını kimse istemez.


 


Bodrum’luların desteğini ve Belediye’nin önderliğini rica ediyorum.


 

Yazarın tüm Sektörel Yorum ve Makalelerine www.celalgursoy.wordpress.com blogundan erişebilirsiniz.



 
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.