Bodrum Gündem

CHP İktidara Yürüyüş Çalıştayı Yapıldı..

CHP Muğla merkez ve İlçe örgütlerinin tamamının katıldığı CHP İktidara Yürüyüş Çalıştayı başarılı bir şekilde sona erdi. Çalıştayın ilk gününe Muharrem İnce damgasını vurdu.

CHP İktidara Yürüyüş Çalıştayı Yapıldı..
10.05.2010
0
A+
A-


Fatih Bozoğlu / Bodrum Gündem


Turgutreis Yelken otelde yapılan “CHP İktidara Yürüyüş Çalıştayı” na Bodrum CHP İlçe Örgütü ev sahipliği yaptı. Çalıştaya Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Ankara Milletvekili Bihlun TAMAYLIGİL, Muğla Milletvekilleri, MYK Üyesi Fevzi Topuz, Dr.Ali Aslan, Prof.Dr.Gürol Ergin, Çevre Bakanlığı Emekli Müsteşarı Melih AKALIN, Şehir plancısı Müfit BAYRAM, İçişleri Bakanlığı Baş Kontrolörü Hüseyin ÇAĞATAY, Muğla İl Başkanı Süleyman Soylu, Muğla İl Genel Meclisi Başkanı ve üyeleri, Belediye Başkanları, Belediye Meclis üyeleri, İlçe ve Belde Başkanları ile Yönetim Kurulu üyeleri, Bodrum eski İlçe Başkanları, Muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı. 


  Ventolin price


Çalıştay Cuma günü Yalova Milletvekili Muharrem İnce sunumu ile başladı. Partililerin oldukça ilgi gösterdiği panelde katılımcılar salonu tamamen doldurdular. CHP ile ilgili çeşitli konularda görüşlerini paylaşan İnce konuşmasının sonunda kendine ait şiirlerini de okudu.


 


İnce: “Her an seçime hazır gibi hareket etmek durumundayız.”


Seçim sürecinin başladığını, 45 gün sonra referandum sonrasında da genel seçim olacağını kaydeden İnce “′Her an seçime hazır gibi hareket etmek durumundayız. Cumhuriyetçilerin bir kısmı denizden sandığa gitmeyeceği için seçimi 22 Temmuz′a koydular, seçime hazır olun, yazı, tatili unutun sandığa koşun′ dedi.


Milletvekilliği ile ilgili olarak kendi hayatından da örnekler vererek, “İsmet Paşanın torunu ile çifçi çocuğu ben aynı parlamentoda görev yaptık. Bundan daha güzel bir demokrasi, bundan daha fazla fırsat eşitliği olabilir mi?” diyerek demokrasiye sahip çıkılması gereğini vurguladı.


 


İnce’den, AKP ve Başbakan’a Erdoğan’a Sert Eleştiriler…


Muharrem İnce, AKP hükümetini ve Başbakan Erdoğan′ı Türkiye′de bir paralel devlet kurduğunu, bu yapının kendine göre polis devleti, istihbaratı, kendine göre hakem ve savcıları olmasını istediğini ifade etti. Muharrem İnce sözlerine şöyle devam etti; “Kurdukları bu devlette badem bıyıklı, sünnete uygun bürokratları var. Futbol Federasyonu ve Çankaya da olmak üzere kurumların büyük bölümünü ele geçirdiler, Türkiye ikinci bir fetret devrini yaşıyor. AKP Moğolların 21. yüzyıl versiyonudur. Moğollar treat adenoma of prostate da acımasızdı, istilacıydı. Moğollar da benden değilsen düşmansın diyordu. Bu adamlar iyi insan değiller. Bu kötü insanlar amaca ulaşmak için her şeyi yaparlar. Türkiye′de insan hakları ihlalleri yaşanıyor, en değer verdiğimiz kurum olan Türk Silahlı Kuvvetlerini yıpratılıyor. Sermaye el değiştiriyor. Yargı fethediliyor, bu paralel devletin en başındaki Başbakan dönüp dolaşıp aynı suçlamaları CHP′ye yapıyor. Bazen tüzel kişiliğe sataşıyor, bazen İnönü′ye sataşıyor. İsmet Paşa tek parti döneminde demokrat değildi, diyor. Ben de Fatih Sultan Mehmet cep telefonu ile mesaj çekmeyi bilmiyordu desem, doğru mu olur bu.”


 


Yüce Divana Gideceklerini Biliyorlar…


Muharrem İnce, Hükümetin Bakanların ve Başbakanın Yüce Divana gideceklerini bildikleri için telaş içinde hareket ettiklerini ve nereye saldıracaklarını bilmez halde olduklarını kaydederek “Anayasa değişikliği birinci gündem birinci sorun değildir. Bugün iktidara sahip olanların üç sorunu var. Peşkeş çektikleri özelleştirmeleri ile başları derde giriyor. Çünkü bunlar mahkemeden geri dönmeye başladı. İkincisi son üç yıl içinde Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin yöneticilerin açtıkları karşı dava sayısı 18 bin 500 ve bakanlık bunun büyük bir bölümünü kaybetti. Burada da hakimler ve savcılarla başı dertte. Üçüncü ise iktidardan düştüklerinde yüce divana gideceklerini biliyorlar. Bu nedenle de kendilerine Habur′daki gibi hakim arıyorlar′ dedi.


 


İktidar Sahipleri Dokunulmazlıkların Kaldırılmasını istemiyor…


Anayasa değişikliği ile ilgili olarak neden uzlaşmadıklarını açıklayan Muharrem ince, dokunulmazlıkların kaldırılmasını istemediklerini, Türk milletinin isminin Anayasadan silinmesini istediklerini, yargı yeniden ve kendi yandaşlarının olacağı şekilde düzenlenmesini istediklerini, bu şekilde uzlaşmanın mümkün olamayacağını söyledi. İnce ekonomi ve eğitim ile ilgili konulardaki görüşlerini şu şekilde açıkladı; “Memleketimden insan manzaralarının bebek bezinden kefen bezine Kdv varsa, tezekte Kdv var zümrüt yakutta ve elmasta Kdv yoksa bu ülke çağdaş değildir. Kendi vatandaşı Hazine bonosu aldığında stopaj ödüyor, başka ülkelerinin vatandaşı aldığında ödemiyorsa bu ülke çağdaş değildir. Eğer bir ülkede tutuklu sayısı hükümlü sayısını geçmişse, eğer bir ülkede bir iktidar milletvekili onlar bizi fişlemişti şimdi biz onları fişledik diyorsa, işadamları vergi silahı ile susturuyorlarsa, askere yargılanma yolu açarken RTÜK başkanının yargılanmasını Başbakan′a bırakıyorsanız bu ülke çağdaş bir ülke değildir. Siz yalan söylüyorsunuz, bu ülke demokrat bir ülke değildir. Dünyanın hiçbir yerinde başbakanların çocuğu gemi almaz, Cumhurbaşkanlarının çocuğu 17 yaşında ticaret odasına kayıt olmaz. Dünyanın hiç bir yerinde bir Başbakan Erdoğan 2004′te İsrail′den Yahudi Cesaret Ödülü alıp alırken ardından 2010′da islama hizmet ödülünü Suudi Arabistan′dan alıyor dünyanın hiçbir yerinde hem islama hem Yahudi alemine aynı anda hizmet eden Başbakan olamaz. Türkiye′de 60 bin okul 130 bin öğretmen açığı var. Haydi Başbakan okul başına iki öğretmen al öğretmen açığı çözülsün, böyle çözüm olur mu? Bunu Çukurambar Köyü′nün muhtarı söylese hadi inan. Ama Başbakan herkes bir kişi işçi alsın derse olmaz.”


 


Başbakan’a İnce Şiir…


Konuşmasında bir de şiir okuyan Muharrem İnce katılanları gülmekten kırdı geçirdi. Şiir ince bir espri ve eleştiri yüklü;


Yüce divan sarmış dört bir yanımı,


Baktığım her yerde yargıçlar görüyorum,


Ben askeri düşünmek istemesem de


Bana her şey darbeyi hatırlatıyor,


Beraber yürüdük Amerika yolunda,


Beraber ıslandık Arınç′ın gözyaşlarında generic Plavix


Şimdi dinlediğim tüm telefonlarda bana,


Her şey yolun sonunu anlatıyor.


 


Konuşmasının sonunda kendi şiirini de okuyan Muharrem İnce son bölümde katılımcıların sorularını cevapladı. Özellikle Deniz Baykal’ın değişmesi ile ilgili sorulara sert cevaplar vererek, partiyi ondan daha iyi toparlayacak, tecrübeli biri var mı, değiştirelim. Bunlar bir oyundur. Deniz beyi değiştirsek, gelen kişiyi değiştirelim diyecekler, sonra gelenide, ondan sonra geleni de değiştirelim diyecekler. Bunun sonu var mı? Bana burada parti içi muhalefet yaptıramazsınız” diyerek sert sözlerini espri ile yumuşatarak sözlerini bitirdi.


 


 


Cuma gecesi dayanışma yemeği ve cumartesi günü Ankara Milletvekili Bihlun TAMAYLIGİL Başkanlığında, Çevre Bakanlığı Emekli Müsteşarı Melih AKALIN, Şehir plancısı Müfit BAYRAM ve İçişleri Bakanlığı Baş Kontrolörü Hüseyin ÇAĞATAY’ın katıldığı toplantılar ile sona erdi.


 


İki saat süren konuşmasında katılımcıların büyük bir dikkatle dinlemesi ile ilgili sorduğumuz soruya, Fizik Öğretmeni olduğunu, çok ciddi konuları bile espri ile anlattığını böylece dinleyicilerin konuşmasından sıkılmadığını kaydetti.


 


 


 


 


 


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.