Bodrum Gündem

Cindoruk Bodrumda Ege Demokratlar İle Buluştu..

Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ekonomi, turizm, tarım, hayvancılık ve terör konularında iktidara sert eleştirilerde bulundu.

Cindoruk Bodrumda Ege Demokratlar İle Buluştu..
10.05.2010
0
A+
A-

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un katılımı ile “Egeli Demokratlar Buluşması” adı altında, Bodrum’da yaklaşık bin 500 kişini katıldığı bir miting düzenledi. Miting Bodrum İskele meydanında yapıldı. Demokrat Parti yerel seçimlerde Bodrum’da oldukça başarılı olmuş ve dikkat çekmişti. Mitinge Bodrum DP İlçe Başkanı Beyler Koca, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, Yalı Belediye Başkanı İsmail Altındağ ve çeşitli il ve ilçe yöneticileri katıldı.

order Combivent online

 


Konuşmasına başlamadan Bodrum Yarımada Gazetesi Sahibi Hüseyin Anıl, Hüsamettin Cindoruk’a bir buket çiçek sunarak, “Referandumda CHP ve DP birlikte hareket ederek devletimizi ve milletimizi bu iktidardan indireceğiz. İktidardan indirdiğimizde de Yüce Divanda bu günlerin hesabını soracağız” dedi. cheap Cialis


 


Proscar online Hakkari’ye Bisikletle Gidilebilecek…


Bodrum İskele meydanında partililerine seslenen Cindoruk ege bölgesinin demokratların kalesi olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında hükümete yönelik eleştirilerde bulundu. Özellikle terör konusunda hükümetin çaresiz ve başarısız olduğunu vurgularak “Biz iktidar olduğumuzda bisikletle Hakkari’ye güven içinde gidebileceksiniz. Hükümete sesleniyorum, Barzani’yi devlet adamı kabul edip görüşüyorsunuz. Bu büyük bir yanlıştır. İşte buradan destek verdiğimizi söylüyorum. Vurun Kandili, o terör yuvasını, sonuna kadar arkanızda olacağız. Bu söz milletin verdiği sözdür.” Şeklinde konuştu.


Din üzerinden ticaret ve siyaset yaptıklarını ifade eden Cindoruk, daha önce başbakanlık yapan bütün liderlerin halk ile kaynaştığını ve halkın içine girdiklerini söyledi. Başbakan ve yandaşlarının sadece kendilerine fayda sağladıklarını söyleyerek “Bu Cumhuriyet Osmanlı Cumhuriyeti değil Türkiye Cumhuriyetidir. Biz bu devleti savaşarak kurduk. İktidara geldiğimizde bağımsız devletimizi tekrar kuracağız dedi.


 


Köylünün 1 Litre Mazot İçin 6 Kilo Buğday Satması Gerekiyor…


DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, tarım sektörüyle ilgili olarak özellikle mandalina, portakal ve zeytin bu bölgenin en önemli ürünleri olduğunu söyleyerek “Partimizin, 1995 yılında iktidar olduğu dönemde 1 asit zeytinyağının litresi 5 liraydı. Bugün ise 3 buçuk lira. 1992 yılında 1 kilogram tütün 35 lira, bugün ise sadece 8 lira. Buğdayda da değişen bir şey yok. 1997 yılında 1 litre mazot, 1 buçuk kilo buğdayla alınabiliyordu. Bugün 1 litre mazot için, 6 kilo buğday satmak zorunda buğday ekicisi çiftçilerimiz. 2000 yılında Milas′ta, 52 bin hektar pamuk ekimi yapılırken, bu gün ne yazık ki dört bin 500 hektara düşmüş. Milas′ta 1997 yılında iki bin 250 çiftçi ailesi vardı, bu sayı 2009 yılında 120 aileye inmiş. Gelin bunları düzeltmek için siyaseti ciddi yapan partilere, yani övünerek söylüyorum Demokratik Parti′ye destek verin. Biz meseleleri biliyoruz. Geçmişte bu meseleleri çözdük yine çözeriz. Bu iktidar çözüm yerine düğüm atıyor. Biz o düğümleri de çözeriz” dedi.


 


Anayasa Paketi Değil, Sigara Paketi…


Anayasa paketini sigara paketine benzeten ve referandumda hayır diyeceklerini belirten Cindoruk; “”Meclisten bir Anayasa paketi geçti. Ben eski meclis başkanı olarak şunu söylüyorum. Üzüldüm. Niye üzüldüm. Meclisteki kavgalara üzüldüm. O yüce meclis, 1920′de 90 sene evvel bu Türkiye′nin birliğini kurmuştu. Ama bugünkü mecliste yumruklar tekmeler havada uçuştu. Sanki kıdemli boksörler dövüşüyordu. Bu hazin bir manzaradır. Yarın öbür gün başlayacaksınız aday tespit ederken sağ yumruğu kuvvetli olan, sol yumruğu kuvvetli olan, kafa atan adamlardan mı meclisi kuracaksınız. Birbirini döven, birbirini söven milletvekillerinin çıkardığı Anayasa paketinden hayır gelir mi? O Anayasa paketi bile değil sigara paketi kadar küçük, değersiz, yanlış, Türkiye′nin temelini teşkil eden yargıyı, orduyu ve çeşitli devlet kurumlarını tahrip etmek isteyen çok değişik bir anayasa paketi” şeklinde konuştu.


 


Miting sonunda Kale caddesinden arabanın içinde partililerin coşku dolu tezahüratları eşliğinde ayrıldı. Miting ile ilgili görüşlerini sorduğumuz DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk “Şu anda hiçbir parti miting yapamıyor. Bizim tecrübemiz ve tarihimiz bu mitingleri yapmamızı sağlıyor. Muğla DP İl yönetimi çok iyi çalışmış tebrik ediyorum. Ancak Bodrum özellikle çok çalışmışlar çok iyi bir miting hazırlamışlar, İlçe Başkanım Beyler Koca’ya ve Belediye Başkanlarıma teşekkür ediyorum, onları kutluyorum” diyerek mitingden ve organizasyondan dolayı memnuniyetini dile getirdi.




Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.