Bodrum Gündem

ERKEK İSTİFA EDİP KURTULUR, YA KADIN?

Ülkemizde gündem öyle hızlı değişiyor ki insanımız takip etmekte zorlanıyor.

ERKEK İSTİFA EDİP KURTULUR, YA KADIN?
11.05.2010
0
A+
A-

Daha bir hafta önce anayasa değişiklik paketi tartışmaları yapılırken, birden ortaya bomba gibi düştü, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ la ilgili video görüntüleri. Daha bu konuyu anlayamadan Sayın Baykal’ a suikast yapılacağına ilişkin ihbar mektubu, CHP yöneticileri ve Sarıgül arasında yaşanan tatsız polemikler ve hafta başında ani bir kararla Deniz Baykal’ ın istifa haberi.


 


Şimdi TV proğramlarında siyasetçiler, akademisyenler, gazeteciler, yazarlar hep bu konuyu tartışıyorlar.


Bir yanda Sayın Baykal istifa etmelimiydi? Diğer yanda, bu istifa taktik bir manevra mıdır? Türünden tartışmalar sürerken Sayın Baykal’ ın istifa sırasında hükümeti suçlayan açıklamaları ve çok geçmeden Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ ın zehir zemberek cavabı geldi.


 


Bu görüntüler montaj mıdır, sekiz yıl öncesinden hazırlanmış da şimdi mi servis edilmiştir? Ya da Sayın Baykal’ ın söylediği gibi taze bir düzenleme midir? Önümüzdeki günlerde bu konu daha çok tartışılacaktır.


 


Gerek siyasi boyutu, gerekse ahlaki yanı ve daha da önemlisi hukuksal karşılığı, özel yaşama yapılmış bir saldırı olmasının getirdiği mağduriyet pozisyonu gibi kamuoyunu çok meşgul edecek tartışmalar yapılacaktır.


order Orlistat  


Bunların hepsinden çok daha önemlisi ve gözden kaçırılmak istenen bir konu var ki, asıl beni ilgilendiren ve üzerinde durmak istediğim konu budur.


 


Görüntüler gerçek ya da montaj, sonuçta insanların yatak odasından alınan görüntülerin hangi biçimde olursa olsun deşifre edilmesi alçakta bir eylemdir.


 


Ancak bu tür eylemlerim iki tarafı vardır. Bir erkekle, bir kadın


arasında yaşanmış bir olaydan söz ediliyor. Ama yalnızca erkeğin toplumsal konumu, hukuksal durumu ve siyasi tavrı konuşuluyor. Bu eylemin içerisinde yer alan kadının mağduriyeti, uğradığı haksızlık, yaşadığı travma, içine düştüğü sosyal aşağılanmadan söz eden yok.

 


Ne Sayın Baykal, ne de CHP yönetimi, aynı zamanda kendi partilerinin milletvekili olan bir kadını korumak, kollamak adına hiçbir şey yapmıyorlar.


 


Varsa yoksa Baykal! Yeniden onu partinin başına nasıl getiririz, onun itibarını nasıl koruruz, onun genel Başkanlığında yeniden nasıl milletvekili oluruz?


 


Kimse kimseyi aldatmasın, Sayın Baykal’ ı yeniden döndürmeye çalışanlar onu ya da partiyi düşündükleri için değil, yıllarca biat ettikleri kişi giderse yeniden milletvekilliği tehlikeye düşer korkusu ve kaygısıyla böyle telaşlanıyorlar.


 


                        Peki Sayın Baytok ne olacak?


 

Hiçbirinin umurunda değil. Çünkü adaylıkları belirleyecek, milletvekilliklerini dağıtacak olan o değil ki!

 


İşin ilginç yanı, en azından bir kadın dayanışması sergilenir belki diye, bekledim. Ama ne yazık ki o kesimden de en küçük bir kıpırtı yok.


 


Bence bu olayın birinci derece mağduru Sayın Nesrin Baytok’ dur. Gerek partinin, gerekse ve özellikle Sayın Baykal’ ın kendisinden önce onu düşünmesi, incinen kadınlık gururunu, ayaklar altına alınan itibarını ve geleceğe ilişkin yaşayacağı sıkıntıları düşünerek davranması gerekirdi.


 


                        Ama siyaset böyle bir şey demek!


 

Siyasi beklentiler, kişisel çıkarlar söz konusu olduğu zaman ne kadın, ne vefa, ne etik değerler ne de insanlık onurunun hiçbir anlamı kalmıyor. Nexium online

 


Yıllarca bu partiye hizmet etmiş, sonuçta talihsiz bir komplonun kurbanı olmuş bir kadını orta yerde bırakmak ne erkekliğe sığar, ne CHP geleneğine!


 


 

order misoprostol online

                        [email protected]


 


                                   

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.