Bodrum Gündem

KALDIRIMLAR YAYALAR İÇİNDİR..

12.05.2010
0
A+
A-

Genellikle bisikletle gider gelirim işe, alışverişe ya da gezmeye Bodrum Sokaklarında ya da Caddelerinde, çocukluğumdan beri, asla vazgeçmedim..

Bodrum’da merkeze yakın oturuyorsanız bisiklet en hızlı, en ekonomik, en temiz, en sağlıklı ve taşınacak birkaç öteberiniz varsa en iyi taşıttır.


 


Yakıt istemez, çevreyi kirletmez, gürültü yapmaz, park yeri sorunu yoktur üstelik size spor yaptırır sağlığınızı korur.


 


Ukalalık yaptığımı düşünüyor ve elbette bunları biliyoruz diyorsanız; neden motosikletlerinizden ve arabalarınızdan vazgeçip bisiklet kullanmıyorsunuz.


 


Yürüyecek yer bırakmayan trafik karmaşasına, Bodrum’u tıka basa arabayla doldurmaktan kurtarmaya biraz katkıda bulunun. İnanın ki sizin yararınızadır.


 


Bodrum sokaklarında, caddelerinde yürümek, cıstak cıstak gezmekten çok daha zevklidir. Eşya nakli için bir çözüm ve kolaylık muhakkak bulunur. Her yere arabayla veya motosiklet ile gitme alışkanlıklarından vazgeçmeliyiz.


 


Bodrum’un zaten dar olan cadde ve sokaklarında park ettiğimiz araba ve motosikletlerin işgaliyeleri, sokağı ve kaldırımı kendi mülkü gibi görmek ve çıkarı için kullanma iştahlarımız, oturduğumuz dalı kesmekten farklı bir sonuç sağlamıyor. buy Sildenafil Citrate     


buy Aciclovir

 


Gemi yanaşma iskelesinden marinaya kadar, ya bisikletle ya da yürüyerek gidip gelirim ve yol boyunca dostlara iyi günler ve hayırlı işler dileyip, gemici arkadaşlarımla selamlaşır, dostlarım olduğunu, daha da önemlisi insan olduğumu hatırlarım.


 


Yürürken bu fotoğraftaki levha karşısında dondum kaldım, fotoğrafını çekemeden de geçemedim.


 


Eski yönetimlere haykırıyorum “İSTEYİNCE OLUYORMUŞ DEĞİL Mİ”?


 


Belediyemizin bu yıl başladığı uygulama ve çabalarla kaldırımları işgaliyelerden kurtarmaya kararlı olduğunu görmezden gelmek haksızlıktır. Çarşıya ve Cumhuriyet Caddesine gözle görülen bir düzenlilik ve şıklık gelmiş, kalitesi birkaç derece artmıştır. Bu çaba ve kararlılığından ötürü Belediye’ye ve kurallara uymakta özveride bulunan esnafımıza teşekkür ederiz.


 


Bu çabanın ve özverinin faydalarını hep beraber yaşayacağız…


 


Elbette yeterli değildir ancak başlamak bitirmenin yarısıdır derler.


 


Biz Bodrum’da yaşayanlar yaşamımıza sahip çıkıp kaliteli bir yaşam için sürdürülen çabalara destek vererek katkıda bulunmalıyız. Sadece eleştirmek yeterli değildir, katkıda bulunmayı da unutmamalıyız. purchase Disulfiram


 


Bu tabelayı görüp umursamadan geçmeyin, kaldırımlarınıza sahip çıkın ey yayalar…


 


Belediyemizden bunun bir sosyal kampanyaya dönüştürülmesini, mevcut panoları kullanarak bu tip uyarıların çoğaltılmasını ve uygulamaların durmaksızın devamını talep ediyorum, ediyorsun, ediyor, ediyoruz, ediyorsunuz, ediyorlar…


 


 


Getirisinden çok götürüsü olan, kargaşa ve stres pompalayan, caddelerini sokaklarını ve sokak aralarını işgal eden bu araçlardan ve trafiğinden kurtulmak için Bodrum merkezinin araç trafiğine kapatılacağını konuşuyor fısıltı gazeteleri, duyduğumun doğru çıkmasını diliyorum ve istiyorum.


 


Bodrum’un bunu yapmaktan başka çıkar yolu yoktur. Yavaş Şehirler konseptine yaklaştıkça daha kaliteli ve popüler bir Bodrum’da yaşayacağımız kesindir.


 


Hasretle bekliyoruz…


 


Sağlıcakla kalın saygılarımla…


 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.