Bodrum Gündem

Rusya ile Türkiye arasında vize uygulaması karşılıklı olarak kaldırıldı.

Rusyaya yapılacak 30 günlük ziyaretlerde vize istenmeyecek.

Rusya ile Türkiye arasında vize uygulaması karşılıklı olarak kaldırıldı.
13.05.2010
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Gül ve Rusya Devlet Başkanı Medvedev′in düzenlediği ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunan Medvedev, Türkiye ile Rusya arasındaki işbirliğinin, “Yeni bir merhaleye geçtiği” belirterek, iki ülke arasında imzalanan anlaşmalar konusunda, “Son derece yeni fırsatlar yaratan bir adım atılmış oluyor. Bu tarihi bir olay” dedi.


 


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise “Aslında buradaki menfaat karşılıklı. Buradaki anlaşmalar her iki ülkeye fayda sağlayacaktır. Vizelerin kaldırılması hem Türkler hem Ruslar için memnuniyet vericidir. En çok faydayı turistler görecektir. Nakliyeciler, şoförler, hep görecektir. Ama turistler için çok büyük bir anlaşmadır bu. Büyük bir gurur duyuyoruz bu anlaşmanın bugün imzalanıyor olmasından” diye konuştu.


diflucan without prescription  


Rusya Devlet Başkanı Medvedev′ açıklamasında şu görüşleri dile getridi: 
“Ben de sayın Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarına katılıyorum. Bu tarihi sıçrama anlaşmasıdır. Bu her şeyden önce milyonlarca insan içindir. Tabiî ki enerji ulaşım anlaşmalarının faydaları vardır. Bunlar devlete para kazandırıyor. Ancak insanlarla bağlantısı doğrudan görünmüyor. Halbuki bu anlaşmayla vatandaşlar arasında doğrudan bağlantılar var. 30 günlük sürede vize uygulanmayacak. Bu konuda anlaşmaya hazırız.  Çok sayıda insan söz konusu. İnsanlarımız Türkiye’de tatil yapmayı çok seviyor. Geri kabul anlaşmasının kabulüyle birlikte anlaşma hazır hale gelmiştir. O zaman anlaşma yürürlüğe girecektir. Bu dönüm noktası olabilecek bir imkandır.” Prozac price


Türkiye ile Rusya arasında bugün imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının ve Rusya Federasyonu Vatandaşlarının Karşılıklı Seyahatlerine İlişkin Usullere Dair Anlaşma” ile iki ülke vatandaşları, 90 gün içinde 30 günü geçmeyen seyahatlerinde vize almadan giriş yapabilecekler.


58 ülkeye çıktı



Suriye, Pakistan, Arnavutluk, Libya, Ürdün, Lübnan ve son olarak Rusya′nın da eklenmesiyle Türkiye′ye vize uygulamayan ülke ve bölgelerin sayısı 58′e yükselecek. buy albuterol

İmzalanan anlaşmaya göre, Türk ve Rus vatandaşlarının bir aya kadar olan turistik ziyaretleri vize zorunluluğu dışında tutulacak. İki ülke vatandaşları 90 gün içinde 30 günü geçmeyen seyahatlerinde vize almadan giriş yapabilecekler. Bir ayı geçen kalış sürelerinde Türk ve Rus vatandaşları, vize uygulamasına tabi olacak.

Geçen yıl Türk tarafına göre 2 milyon 600 bin, Rusya istatistiklerine göre ise 1 milyon 900 bin Rus vatandaşı Türkiye′yi ziyaret etti. Turistik amaçla Moskova′ya gelen Türklerin sayısının ise 30-40 bin civarında bulunduğu sanılıyor.

Türkiye′ye vize uygulamayan ülke ve özel idare bölgeleri şöyle: Antigua-Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Bahamalar, Barbados, Belize, Bolivya, Bosna-Hersek, Brezilya, Ekvador, El Salvador, Fas, Fiji, Filipinler, Guatemala, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Haiti, Hırvatistan, Honduras, Hong Kong, İran, Jamaika, Japonya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kolombiya, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Kosova, Kosta Rika, Libya, Lübnan, Makau Özel İdare Bölgesi, Makedonya, Maldivler, Malezya, Mauritus, Nikaragua, Pakistan, Palau Cumhuriyeti, Paraguay, Rusya, St. Vincent-Grenadines,
Singapur, Solomon Adaları, Sri Lanka, Suriye, Svaziland, Şili, Tayland, Trinidad-Tobago, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Ürdün, Venezuela.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.