Bodrum Gündem

Cevat Şakir Belgeseli…

Ötelerin Çocuğu Aksona Mehmeti uzak denizlere uğurluyor…

Cevat Şakir Belgeseli…
17.05.2010
0
A+
A-


“Halikarnas Balıkçısı” Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın yaşam öyküsünü ve Anadolu sevdasını anlatan “Anadolu’nun Avukatı” belgeselinin ilk gösterimi 2 Haziran’da Bodrum’da gerçekleştirilecek. Belgesel aynı gün, bir Ege geleneği olan ‘süngerciliğin’ kalan son temsilcilerinden olan Aksona Mehmet’in süngercilik kültürümüzü dünyaya anlatmak için çıkacağı 4 aylık deniz yolculuğuna uğurlayacak.


 


Bodrum Belediyesi Meclis Salonu’nda 2 Haziran 2010 saat 17.00’de başlayacak gösterim sona erdikten sonra, Cevat Şakir’in Bodrum Belediyesi bahçesine diktiği palmiyelerin altında bir kokteyl verilecek. Daha sonra, Balıkçı’nın ‘Ötelerin Çocuğu’ kitabında hikâyesini anlattığı süngercilerden biri olan Aksona Mehmet omuzlara alınarak Denizciler Derneği önünden Tirhandil tipi teknesi ile Afrika denizlerine alkışlarla uğurlanacak.


 


TEMMUZ’DA İZ TV’DE


“Anadolu’nun Avukatı” ismi ile önümüzdeki Temmuz ayından itibaren Digitürk kanalı İz TV’de gösterilecek olan belgesel Cevat Şakir’in, “Dünyadaki bütün medeniyet ve uygarlıkların çıktığı yer Anadolu’dur” tezini ve Balıkçı’nın yaşam hikâyesini anlatıyor. Ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler’in 1960’lı ve 1970’li yıllarda çektiği ve bugüne kadar hiç yayınlanmamış Bodrum ve Balıkçı fotoğrafları da belgeselde yer alıyor.


 


Etkinlik Programı


 


Tarih: 2 Haziran 2010 Valtrex online


 


Yer: Bodrum Belediye Meclis Salonu.


 


Belgesel Gösterimi: Saat 17.00


 


Kokteyl: Saat 18.00


 


Uğurlama: Saat 19.00 – 19.30 arası  (Liman Denizciler Kahve Önü)






 

 

Cevat Şakir Belgeseli (Anadolu’nun Avukatı)

www.eskibodrum.com  tarafından hazırlanan Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı belgeselinin çekimleri 10 aydır devam ediyor. Belgeselin ilk gösterimi, 2 Haziran 2010 tarihinde Bodrum Belediye Meclis salonunda yapılacak. Belgesel Temmuz 2010 tarihinden itibaren İz TV’de dönüşümlü olarak gösterilmeye başlanacak.


buy Combivent 3 Haziran-10 Haziran tarihleri arasında Bodrum Oasis Kültür Eğlence ve Alışveriş Merkezi’nde ücretsiz gösterilecek.


 


Bütün medeniyetlerin Anadolu’dan çıktığını haykırarak anlatan Cevat Şakir’in Anadolu’ya olan sevdasını ve bu sevdayı oluşturan engin bilgilerini bir avukatmış gibi savunmasını anlatan belgeselin ismi Balıkçı’nın manevi oğlu Şadan Gökovalı’ya ait.


 


Türkiye’nin ilk profesyonel turist rehberi olan Cevat Şakir’in biyografisinin de anlatılacağı belgeselde Mavi Yolculuk  ve Mavi Yolcular fenomeni de  detaylı şekilde  işlenecek. Ara Güler’in 1960’lı ve 1970’li yıllarda çektiği ve bugüne kadar hiç yayımlanmamış Bodrum ve Balıkçı fotoğrafları da belgeselde yer alacak.


  Topamax online


Belgeselde röportajları ile yer alan isimler: Fotoğraf Sanatçısı Ara Güler, Prof. Dr Selçuk Erez, Ahmet Tanrıverdi (Fıstık Ahmet), Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, Edebiyat Adamı Cevat Çapan, televizyon programcısı Okan Bayülgen, , gazeteci Haluk Şahin, tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi,  Balıkçı’nın kızı İsmet Noonan, torunları Deniz Kabaağaç ve Deniz Noonan, Prof. Dr. Şadan Gökovalı, Bodrumlu turizmci Rüştü Gür, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Heykeltıraş Ekin Erman, Gazeteci Yaşar Aksoy, Bodrum Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı  İ.Hatice Orman, Bodrum Ajans’ın sahibi Demircan Türkdoğan, Bodrum Kalesi eski müdür yardımcısı Ayşe Temiz ve Bodrum’da yaşayan Balıkçı hayranları…


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.