Bodrum Gündem

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığına Aday..

Geçtiğimiz hafta, Deniz Baykalın Cumhuriyet Halk Partisinden istifa etmesi ile Genel Başkan adaylığı için işaret bekleniyordu.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığına Aday..
17.05.2010
0
A+
A-


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
order Paxil
15 Mayıs Cumartesi günü Deniz Baykal ile görüşen Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı basın açıklaması ile adaylığını açıkladı. Kılıçdaroğlu açıklamasında; “Kurultaya doğru geri sayım başladı. 90 yıllık bir partinin adaysız eli kolu bağlı olması düşünemez. Yolsuzluk yapanlardan hesap sormalıyız. Halkımızın oylarıyla iktidara gelebilmek için tüm hazırlıklarımızı yapmalıyız. Seçmeni ve örgütüyle partimizin genel kamuoyunun gösterdiği büyük ilgi ve destekten güç alarak, 22 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleşecek olan 33. Olağan Kurultay′da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına aday olacağımı kamuoyuna duyurmayı önemli bir görev sayıyorum. Onurla ve gururla sürdürmekte olduğum CHP Grup Başkanvekilliği görevinden de istifa ediyorum.′′ Dedi.

Bodrum Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan adaylığını memnuniyetle karşıladı. Sildenafil online


Kılıçdaroğlu CHP genel Başkanlığı adaylığını açıklamasının sonrasında Bodrum Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri tarafından destek verileceği ve en doğru adayın Kılıçdaroğlu olduğu üzerinde görüş birliği olduğu vurgulandı. Bodrumlu vatandaşlar arasında yaptığımız görüşmeler Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanı olması halinde oy oranında çok büyük oranda yükselme olacağı kaydedildi. CHP’ye oy vermeyi düşünmeyenlerin dahi artık CHP’’ye oy vereceklerini söyleyenlerin oldukça yoğun olduğu gözleniyor.


Kemal Kılıçdaroğlu Kimdir? misoprostol online


1948 yılında Tunceli′de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Anadolu′nun çeşitli il ve ilçelerinde tamamladı. 1971 yılında Ankara iktisadi ve Ticari ilimler Akademisinden mezun oldu.
Yayın ve Çalışmalar Aynı yıl hesap uzman yardımcılığı sınavını kazanarak Maliye Bakanlığı′na girdi. Hesap uzmanı olduktan sonra, bir yıl süre ile Fransa′ da kaldı. 1983 yılına kadar hesap uzmanlığı görevini sürdüren Kılıçdaroğlu, 1983 yılında Gelirler Genel Müdürlüğü′ne daire başkanı olarak atandı. Daha sonra aynı Genel Müdürlükte, genel müdür yardımcısı olarak görev yaptı.
1991 yılında, Bağ-Kur, 1992 yılında da SSK Genel Müdürlüğü′ne atandı. Kısa bir süre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında müsteşar yardımcılığı da yapan Kılıçdaroğlu, Ocak 1999 ayında kendi isteği ile SSK Genel Müdürlüğü′nden emekli oldu.
8. Beş Yıllık Kalkınma Planı çalışmalarında, “Kayıtdışı Ekonomi Özel İhtisas Komisyonu” Başkanlığını yaptı.
Hacettepe Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalıştı.
Türkiye iş Bankası Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulundu.
Halen istanbul Milletvekilliği görevini yürütmektedir.
Ödüller 1994 yılında “Ekonomik Trend Dergisi′nce konusunda yılın bürokratı seçildi.
Evli ve üç çocuklu olan Kılıçdaroğlu′nun yayınlanmış üç kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.