Bodrum Gündem

Pedasa Derneği Kuruluşunu Duyurdu…

Kısa adı PEDASA Derneği olan LELEG Uygarlığı PEDASA Koruma ve Yaşatma Derneği, kuruluşunu 16 Mayıs Pazar günü PEDASA Kalesi önünde bir piknik düzenleyerek duyurdu.

Pedasa Derneği Kuruluşunu Duyurdu…
18.05.2010
0
A+
A-

Ali Dizdar/Bodrum Gündem


Saat 11.00 da toplanan katılımcılardan Bodrum Fotoğraf Amatörleri Derneği (BODFAD) üyeleri ile fotoğraf meraklılarının katıldığı, LELEG kalıntılarına kısa bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş esnasında kalıntıların ve Kuşbakışı Bodrum’un fotoğrafları çekildi.


Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet MELENGEÇ açılış konuşmasında “LELEG Uygarlığı PEDASA Koruma ve Yaşatma Derneğimiz 18 Ocak 2010 tarihinde kurulmuştur. Amacımız Bodrum Yarımadası’nın tarihsel, mimari, kültürel ve sanatsal değerleri ile birlikte çevreyi korumak ve geleneklerimizin korunarak tanıtılmasını sağlamaktır. Bu amaçla Bodrum Yarımadası’nda yaşayan LELEG Uygarlığını patika yollarla bir birine bağlayarak yapacağımız etkinliklerle kültür turizminin yaygınlaşmasına katkı sağlamak için çaba vereceğiz. 1998 yılında yöresel şenliklerle başlatılan PEDASA antik kentinin ortaya çıkartılması için sunulan arkeolojik park projesi sayesinde hem tarihi kentin ortaya çıkması için kazıların başlatılması sağlanmış oldu hem de hazine avcılarının talan ve tahribinden kurtulmuş olduk. Bu proje ve uygulamalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şenliklerin yerel dokuya zarar vermeden devam etmesini istiyoruz. Kuruluş etkinliğimize katılan ve katkı veren herkese teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışma ve etkinliklerimizde desteklerinizin tekrarını bekliyoruz.” dedi.

Buy cheap Accutane

 


Açılış konuşmasını takiben başlayan etkinliklerde yöresel oyun havalarını oynayan katılımcılardan sonra Bodrum’lu Ali BÜLÜÇ tarafından Fıstıkçı Ali canlandırması ve ŞİPŞAKLA oyun havası söylenerek özgün oyunu sergilendi. Yöresel türkülerin seslendirildiği, yerel şairlerin şiirler okuduğu etkinlikte yerel kıyafetleri ile sergi açan Çomak Dağlı Kadınlar da yöresel oyunları ile katıldılar.


 


Geniş halk kesiminin yoğun katılımı ile gerçekleşen PEDASA Dernek etkinliğine birçok dernek temsilcilerinin katılım sağlamasının yanı sıra CHP İlçe Örgütü Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri ve BİTEZ Belediye Başkanı da kısa ziyaretlerde bulundular.


misoprostol no prescription

 


Derneğe katkı veren sponsorların sunduğu zengin yiyecek ve içecek ikramları ile güzel bir piknik ziyafeti yaşayan katılımcılar PEDASA Derneğinin hediye olarak getirdiği BEGONVİL fidanlarını kazı evi bahçesine el birliği ile diktiler. Furosemide online


 


Saat 14.00 da başlayan etkinlik programı saat 18.00 da toplu fotoğraf çektirilerek sona erdi.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.