Bodrum Gündem

Turizm Valisinin İki Yıllık İcraatı..

Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Muğla Valiliği görevine başladığı, 13 Mayıs 2008 tarihinden itibaren 2 yıllık sürede Muğlada uyguladığı önemli projelerden bazıları şöyle sıralanıyor.

Turizm Valisinin İki Yıllık İcraatı..
19.05.2010
0
A+
A-

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Vali Altıparmak, 2 yıl süren Muğla Valiliği döneminde, bir turizm kenti olan Muğla ilinde uyguladığı bu projelerden bir bölümü, ulusal ve uluslar arası basın yayın organlarında, ülkemiz turizmine örnek teşkil edecek, reform niteliğindeki projeler olarak değerlendirildi.


                Bu projelerden, ana başlıklar halinde özetle bahsetmemiz gerekirse:


***          Turizmde yol haritasının belirlenmesi toplantıları: Vali Altıparmak, göreve başladığı andan itibaren, il genelinde, sektör temsilcileri ve ilgili tüm kuruluşların temsilcileriyle, Muğla turizminin değerlendirilmesi ve yol haritasının belirlenmesi toplantıları yaparak, çalışma programlarını belirledi.


***          Muğla Turizm Stratejisi: Muğla Valiliği’nin koordinasyonunda Muğla ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim üyelerinin katkılarıyla, 10 Mart – 10 Haziran 2010 tarihleri arasında uygulamaya konmuştur. 


   


***          Turizmde, 2K1G Projesi: Turizm sektöründe kalitenin ve kapasitenin arttırılması ve yabancı turistler üzerinde güvenin tesis edilmesi projesi. Proje, tüm sektör temsilcilerine ve sorumlulara benimsetildi. Başarıyla da uygulandı. order Tadalafil


***          Turizm ve Çevre Gönüllüleri Projesi: Muğla’da ilk defa uygulanan projeyi uygulamaya sokarak, il genelinde başarıyla uygulanmasını sağladı.


***          Alo–179 Turizm Danışma Hattı Projesi: Türkiye’de ilk defa Muğla ilinde uygulanan bu projeyle, Valilik bünyesinde oluşturulan birimde, Türkçe, İngilizce ve Rusça dillerinde 24 saat kesintisiz hizmet veriliyor. Bu projenin turizme sağladığı olumlu katkılar, ulusal ve uluslararası basında geniş yer aldı. Alo–179 hattına bir yılda, 22 bin başvuruda bulunuldu.


***          Görüntü kirliliği yapan reklam levhalarının toplatılması Projesi: Yöredeki turizm merkezlerine ulaşan yol kenarlarında, yerli ve yabancı turistleri rahatsız eden, reklam levhaları, ildeki çeşitli kuruluşlarla işbirliği ile, 2 binin üzerinde levha toplandı.


***          Yol kenarlarındaki ve koylardaki çöplerin toplatılması projesi: Vali Altıparmak’ın öncülüğünde, Cumhuriyet Başsavcılığı ile işbirliği içinde, “Mahkumların Topluma Kazandırılması Projesi” kapsamında, ceza evindeki mahkumlara, il genelindeki yolların kenarlarıyla, koylardaki çöp ve atıklar toplatılarak, daha temiz ve sağlıklı bir çevre oluşturulmuş oldu.


***          Yol Kenarlarının Ağaçlandırılması Projesi: Yörede duble yol çalışmaları sırasında tahrip olan ağaçların yeniden kazanılması ve yol kenarlarının daha güzel bir görünüme kavuşturulması için, kara yolları kenarlarına çeşitli türlerde, 8 binin üzerinde tüplü fidan dikimi gerçekleştirildi.




***          Erendağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi Projesi: Turizmin 12 aya yayılması hedeflenerek, Fethiye ilçesine bağlı Seki Beldesi sınırları içinde yer alan Erendağı’da, telesiyej tesisleri yapılarak, bu yer, Ege Bölgesinin ve Muğla ilinin en önemli Kış Sporları ve Kayak Eğitim Merkezi haline getirildi.


cheap Proscar

***          Babadağ Yamaç Paraşütü Projesi: Türkiye’nin ve Dünya’nın en önemli yamaç paraşütü atlama potansiyelinin bulunduğu Babadağ’a ulaşan yolun yapım ve genişletme çalışmaları yapılarak, bu yere gitmek için eskiden harcanan 1 saatin üzerindeki süre, 25 dakikaya indirilmiş oldu. Yamaç Paraşütü Atlama Pistinin bulunduğu yere, kafeterya, büfe ve benzeri sosyal tesisler yapılarak, Babadağ modern ve uluslararası bir standarda kavuşturuldu.


***          Muğla’nın Tanıtımı Projesi: Muğla ilinin sahip olduğu turizm potansiyelinin tanıtılması ve bu potansiyelin en iyi bir şekilde pazarlanabilmesi için, yurt içindeki ve yurt dışındaki turizm fuarlarına başarıyla katılım sağlandı. Babadağ teleferik projesi yapılarak teleferiğe kavuşturulması için, ilk adım da atıldı.


***          Muğla’da Teknelere Yeşil Kart Uygulaması Projesi: Yeşil ile mavinin iç içe olduğu eşsiz güzellikteki 131 koya sahip olan ilde, koyların ve denizlerin kirlilikten korunması için, tüm kıyılarımızın korunmasına örnek olacak, bu proje uygulaması başlatıldı.


***          Bodrum Yarımadası Çöp ve Katı Atıklar Depolama Projesi: Bodrum Yarımadası’nda, çöp ve atıkların vahşi depolanması suretiyle, çevre sorunları yaratan ve orman yangınlarının çıkmasına neden olan, katı atıkların ve çöplerin, bilimsel yöntemlerle depolanması projesi çalışmaları başlatıldı.


***          Yatağan Kültür Yolu Projesi: Turizmin iç kesimlere de çekilebilmesi ve kültürel zenginliklerimizin de kültür turizmine kazandırılması amacıyla, Yatağan ilçesindeki tarihi ve kültürel zenginliklerimizden Stratonikya ve Lagina Antik kentleriyle, Bozüyük beldesi ve Belen Kahvesi’ni içine alan Yatağan Kültür Yolu Projesi’ni başlattı. Projelere Valilikten destek sağlandı.


***          Tarihi Eserlerimizin Restorasyonu Projesi: Muğla il genelindeki tarihi ve kültürel zenginliklerimizin restorasyon projeleri yapılarak, kültür turizmine kazandırılması için, il özel idaresindeki fondan projeler desteklendi.


***          Toplumda Şiddetin Azaltılması ve Toplum Barışının Sağlanması Projesi: Türkiye’ye örnek olabilecek bu eğitim projesiyle, toplumda şiddetin azaltılması suretiyle, toplum barışının sağlanması hedeflendi. Proje, toplumun tüm kesimlerini içine alacak şekilde, Muğla il genelinde devam ediyor.


***          Ölüdeniz-Kıdrak Projesi: order Aciclovir Fethiye’ye bağlı Ölüdeniz beldesine ait Kıdrak Tabiat Parkı, bakımsız durumdayken, Muğla İl Özel İdaresi’nin de ortağı olduğu MELSA şirketince en verimli bir şekilde işletmeye açılmıştır.


***          Fethiye-Saklıkent Projesi: Turizm sektörüne istenilen katkıyı sağlayamayan bu yerin alt yapısı yeniden iyileştirilerek, MELSA tarafından turizmin hizmetine sokulmuştur.


***          Muğla Kent Merkezi Arasta Projesi: Muğla’nın kentsel kimliği’nin ve kültürel değerlerinin korunması için Muğla Belediyesi işbirliğinde hazırlanan projeye Valilik İl Özel İdaresince kaynak desteği verilmiştir.


***          Muğla’da, Her Öğrencinin Bir Enstrüman Çalması Projesi: Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı, daha olumlu uğraşılara yönlendirerek, onları tüm olumsuzluklardan uzak tutabilmek amacıyla, her öğrencinin bir enstrüman çalması projesi uygulamaya konmuştur.


Vali Altıparmak, Muğla İl Genelindeki tüm sektörlerde başarının sağlanması ve Muğla ilinin bulunduğu yerden daha ileri noktalara taşınması için, atılan tüm adımlara destek verdi. Adım atanları da yüreklendirerek, başarısının yolunu açtı.


 


Kaynak : Muğla Valiliği


http://www.mugla.gov.tr


 


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.