Bodrum Gündem

Alman Başkonsolos: Almanların Türkiyede sağlık hizmeti talebi artıyor

Almanyanın İzmir Başkonsolosu Stefan Schneider, Almanların Türkiyede sağlık hizmeti alma yönündeki taleplerinin giderek yükseldiğini, bu konuda İzmirde iyi bir altyapının bulunduğunu bildirdi.

Alman Başkonsolos: Almanların Türkiyede sağlık hizmeti talebi artıyor
22.05.2010
0
A+
A-

purchase cheap Sildenafil purchase Paxil Türk Alman Dostluk Derneği tarafından Ege Serbest Bölgesi′nde düzenlenen 2. Türk Alman Dostluk Günleri, ′′Sağlık Sektöründe Türk-Alman İşbirliği′′ temasıyla başladı. İzmir Kalkınma Ajansı sponsorluğunda düzenlenen toplantının açılışında konuşan Almanya′nın İzmir Başkonsolosu Schneider, iki ülke arasında diyalog sürdükçe işbirliğinin de artacağını, İzmir′in altyapısıyla, sağlık sektöründe etkinlik gösteren Alman şirketleri için çok uygun bir yer olduğunu ifade etti. Diflucan cheap

Schneider, İzmir′de gelişen termal sağlık turizmi, kalifiye personeli ve tıp alanındaki araştırma geliştirme faaliyetleriyle büyük avantajlar barındırdığını kaydederek, bölgenin Alman yatırımcılar için çok uygun olduğuna dikkati çekti. Schneider, Almanlar′ın Türkiye′de sağlık hizmeti alımı konusunda giderek artan bir talebi bulunduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: ′′İzmir′de bir çok rehabilitasyon ve kaplıca merkezi var. Özellikle yaşlı bakımında bir çok kalifiye personel var. Burada bulunan Alman vatandaşlarının yaş ortalaması da gitgide arttığı için sağlık hizmetlerine çok fazla talep var. Ege Bölgesi′ni özellikle emekli Almanlar tercih ediyor. Tıp ve rehabilitasyon alanında hizmetleri araştırıyorlar. Bu yönde bize de gelen çok fazla talep var. Almanya′daki sağlık sigortası sisteminin Türkiye′deki kürleri karşılamaması nedeniyle turizm olanakları kısıtlı. Ancak, Türkiye′nin daha fazla tanıtım ve iki ülkenin bakanlık düzeyindeki girişimleriyle bu sorunu aşabileceğini düşünüyoruz. Ancak burada yaşayanları 1-2 hafta kaplıcalara çekmek de önemlidir′′


ESBAŞ Özel Projeler Grup Başkanı Ayhan İzmirli ise Türk Alman Dostluk Günleri′nin geçen yıl Havacılık ve Uzay Sektörü temasıyla düzenlenen ilk buluşmasında önemli bağlantılar kurulduğunu ve Türkiye′nin ilk havacılık kümelenmesinin temelinin atıldığını belirtti. İzmirli, bu yıl da Almanya ile sağlık sektöründe benzeri bir gelişimi başlatmak istediklerini dile getirdi.


Türk Alman Dostluk Derneği Başkanı Nevin Can da, AB uyum programı çerçevesinde hastanecilik ve sağlık hizmet standartlarının Türkiye′de büyük gelişme kaydettiğini belirterek, şu bilgileri verdi: ′′Türkiye adeta kendi coğrafyasında bir teknoloji üssü haline gelmiştir. Uluslararası kalite standartlarını ülkemize taşıma yolunda da hızlı bir uyum süreci yaşanmaktadır. Tıp turizminde Türkiye, önemli bir destinasyon haline geldi. Çeşitli ülkelerden olduğu gibi Almanya′dan da Türkiye′de sağlık hizmetleri almak için daha fazla hastanın gelmesi için çalışma yürütülmektedir. Türk ve Alman hükümetlerinin sağlık hizmetlerinin serbestçe alınabilmesine yönelik ikili anlaşmaları ve prosedürleri ivedilikle yerine getirmelerinin gerekli olduğunu düşünüyoruz.′′ İş Geliştirme Günü kapsamında, İzmir′de sağlık sektöründe yürütülen projeler hakkında sunum yapıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.