Bodrum Gündem

BÖYLE BELEDİYE BAŞKANI MI OLUR?

30.05.2010
0
A+
A-

Bodrumda bir belediye başkanı var ki herkese böyle belediye başkanı mı olur? Dedirtiyor. Bodrum dışında yaşayan dostlarımla paylaştım yaptıklarını. İnanmadılar, inanamadılar.



Bir belediye başkanı düşünün, yeşil alanları korumak için imara karşı olsun. Turizmi bilinen yöntemler ile sürdürmek ve geliştirmek yerine, mandalina bahçelerinde küçük pansiyonlarla yapmayı hedeflesin. Herkesin sayın belediye başkanları yolları asfaltlamakla meşgulken, bilmem kaç yüzde imarı birazcık artırarak birkaç beton bina daha yapılmasını sağlarken, kaçak binalara ve kaçak eklere göz yumarak biraz daha fazla rant sağlarken etrafındakilere, söz konusu bizim belediye başkanı kalkmış imar planlarına Bitez yeşil alanlarını yok olmasını engelleyecek şekilde çalışmalar yapsın.



Yok!


Böyle belediye başkanı olmaz…



Kış döneminde Ege Üniversitesinden bilim insanlarını getireceksin, köy kahvesinde köylüleri toplayacaksın ve “EKO TURİZM” diye bir sistemi anlatıp, köylüleri de bilinçlendirip, mandalinayı da ekonomiye katma değer üretir hale getirmeye çalışacaksın.


Neymiş efendim,  mandalinaya vefa borcu varmış. 10 yıl öncesine kadar 500 bin adet mandalina ağacı varmış yarımadada şimdi 250 bin ağaç kalmış. Bizim başkan mandalina bahçelerini korumak ve mandalina bahçelerinin yok olmasını engellemek için birilerinin Ankara’dan tepeden inme imara açmasını engellemek istiyormuş. Üstelik EKO TURİZM ile hem mandalina bahçelerini koruyarak, hem de alternatif turizmi savunuyor, bu belediye başkanı.


Yok! purchase Topamax


Böyle belediye başkanı olmaz…



Daha iki gün önce “Zeytin Ağaçları Gibi Uzun Ömürlü Bir Yaşam İçin Bitez Değerlerine Sahip Çıkıyor” diye bir zeytin festivali düzenleyeceksin. Üstelik tarım denildiğinde ilk akla gelen siyasetçilerden CHP’li bir milletvekilini de getirip Ankara’da da taraftar sağlamaya çalışacaksın. Hepsi bir tarafa Ada Boğazındaki zeytin ağaçları yok olmasın diye 20 tekne ve Bitez halkı ile eylem koyacaksın. Dikkatleri buralara çekerek yok olmasına engel olmaya çalışacaksın.


Yok!


Böyle belediye başkanı olmaz…


Belediye Başkanı denildiğinde, asfalt yapar, yeşil alanları imara açar, rant sağlayıcıların istediği gibi hareket etmelerine olanaklar tanır ve ayarlamalar yapar. İlla yeşil alan isteniyorsa bir iki çocuk bahçesi, içine de bir iki kırık oyuncak koydunuz mu oldu size yeşil alan. Böyle zeytin festivali düzenlemek, yok mandalinanın endüstriyel hale getirilip üreticiye ekonomik kazanç sağlayacak hale gelmesini istemek adamı ipe götürür. Beş yıldızlı oteller yapmak varken, mandalina bahçelerini koruyarak “EKO TURİZM” yapmak ezberi bozmaktır sayın başkanım.


Yok!

Cytotec generic

Böyle belediye başkanı olmaz…


Başkanım sanırım siz bir dahaki seçimlerde tekrar kazanmak istemiyorsunuz. Sizin gösterişli ses getiren, seyirciye yönelik havalı çalışmalar yapmanız gereklidir. İşe yarayan bir şeyler yapmak yerine, yapıyormuş gibi yaparak çok reklam yapmanız gerekiyor ki bir dahaki dönem tekrar seçilesiniz. Anladığım kadarı ile siz tekrar seçilmek yerine seçildiğim dönemde ne kadar çok iş yapabilirim, Bitez’e ne kadar fayda sağlayabilirim ve çevreyi, doğayı en iyi nasıl koruyabilirim düşüncesindesiniz.


Yok!


Böyle belediye başkanı olmaz… buy Retin-A online


Sayın İbrahim Çömez, sizinle yaptığımız röportajda da belediyecilikle ilgili sıradan konuları konuşmak yerine siz çevre, doğa ve Bitez yararına olabilecek şeylerden bahsetmiştiniz. Belde halkının ve Bitez’in geleceğini, beldenize olan vefa borcunuzu anlatmıştınız heyecanla. Uygulamalarınızla, hedeflerinizle bu konuştuklarınızı tek tek hayata da geçirdiğinizi görüyor ve izliyoruz. Söylenecek çok şey yok, elinize emeğinize, ekibinize sağlık diliyoruz.


Evet!


İşte Böyle Belediye Başkanı OLUR…


Yolunuz açık olsun…


Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.