Bodrum Gündem

Marmara Kolleji 2. Bilim Şenliği…

Bodrum Marmara Kolejinde yine tekneler yarışıyor Güneş Enerjili Tekne Tasarım & Hız Yarışması 2. Bilim Şenliği kapsamında gerçekleşiyor.

Marmara Kolleji 2. Bilim Şenliği…
01.06.2010
0
A+
A-

Bodrum Marmara Koleji Fizik Kulübü, geçen yıl ilkini gerçekleştirdiği Bilim Şenliği Güneş Enerjili Tekne Tasarım ve Hız Yarışması’nın İkincisini, bu yıl 2 Haziran 2010 Çarşamba Günü Saat:13.00’de düzenliyor.


 


Kolej öğrencilerinin yaratıcı fikirleri ve ekip çalışmalarının sonucu olarak ürettikleri teknelerin yarışacağı, tasarım ve hız olmak üzere 2 kategoride konunun uzmanlarından oluşan jüri tarafından değerlendirileceği yarışma, Fizik Kulübü’nün bu yıl Türkiye çapında aldığı ödüllü projelerinin sunumu ile başlayacak. Havuz başında gerçekleştirilecek tekne yarışmasına ek olarak, TÜBİTAK Türkiye Birincisi, NASA Türkiye birincisi, İNEPO Türkiye Üçüncüsü projeler, ayrıca “10 Okula 10 Teleskop” Projesi’nin ürünleri, İlköğretim düzeyinde, Fen Bilgisi ve Matematik dallarında İzmir’de “Bu Benim Eserim” Proje yarışmasında İlimizi temsil eden projeler de sergilenecek.


 


order Orlistat Kriterlerinin teknik, yaratıcılık ve artistik olarak belirlendiği yarışma, aynı zamanda Fizik Öğretmeni Dilek Hasırcı Kökçü başkanlığındaki Fizik Kulübü’nün yıl boyunca sürdürdüğü çalışmalarının bir şenlik çerçevesinde tüm okul ve kamuoyu ile buluşmasını hedefliyor.


 

purchase Zithromax

 Öğrencilerin, polyester, strafor, ahşap vb. çeşitli malzemeler kullanarak, tamamen el yapımı olarak ürettikleri uzaktan kumandalı, güneş enerjili tekneler ayrıca önemli bir misyon daha taşıyor.


  Cialis super active no prescription


Küresel ısınmanın tüm Dünya’yı ilgilendiren bir sorun olduğu bilgisiyle geliştirilen bu proje, özünde, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının araştırılmasını hedefliyor. Bu konuda genç beyinleri bilinçlendirmek ve gelecekteki enerji kaynağı sıkıntılarının nasıl giderilebileceğine dikkat çekmek amaçlı olan bu eğitim projesi, çevre konusuna gösterdiği duyarlılıkla, Bodrum Marmara Koleji’nin eğitim anlayışını bir kez daha vurguluyor.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.