Bodrum Gündem

İsraili Protesto İçin Ortak Eylem Çağrısı..

İsrailin Gazzeye yardım götüren gemilere yönelik saldırısı, tüm Türkiyede olduğu gibi Bodrumda da çeşitli eylemlerle protesto ediliyor.

İsraili Protesto İçin Ortak Eylem Çağrısı..
03.06.2010
0
A+
A-

Bodrum Sanayici ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) tarafından bir basın açıklaması yayınlandı. Açıklamada Bodrum′da bulunan tüm sivil toplum örgütleri siyasi partiler ve vatandaşlara eylem çağrısı yapıldı.



BOSİAD Basın açıklaması ise şöyle.

buy Lithium online


“Bilindiği gibi,31 Mayıs’ta İsrail, tüm dünyayı ayağa kaldıran bir vahşete,bir devlet terörüne daha imza atmıştır. Gazze’ye insani yardım götüren Türk gemisine Uluslararası sularda İsrail askerleri tarafından operasyon düzenlenmiştir. İşgal sırasında 9 gönüllü öldürülmüş, onlarcası da yaralanmıştır. Böylece İsrail’in işgalci, katil ve terörist devlet sıfatına ‘resmi korsanlık’ sıfatı da eklenmiş oldu. Fosfor bombası dahil, her türlü baskı, şiddet ve bombardıman altında ölüm-kalım mücadelesi veren masum ve mazlum Gazze halkına insani yardım götüren gemilere yapılan bu saldırı ve vahşeti BOSİAD olarak şiddetle kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümeti başta olmak üzere tüm dünya devletlerinden ve halklarından İsrail’e haddini bildirmelerini bekliyoruz. Tüm insanlık ciddi bir sınav vermektedir. İsrail’e öyle bir ders verilmeli ki, diğer emperyalist, işgalci ve terörist devletler de kendilerine çeki düzen versinler.31 Mayıs, Türkiye için bir milat olmalıdır. Gemi baskını ile eş zamanlı olarak İskenderun’da askerlerimize yapılan haince ve kalleşçe saldırıyı da aynı şiddetle kınarken PKK-MOSSAD ilişkisine dikkat çekmek istiyoruz. Gemide öldürülen gönüllüleri, İskenderun da şehit düşen askerlerimizi rahmetle anarken, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyoruz. BOSİAD olarak, Bodrum’daki meslek kuruluşlarını, sivil toplum örgütlerini, siyasi partilerimizi ve Bodrumluları tek vücut olarak ortaklaşa eylem yapmaya davet ediyoruz. Bodrum kamuoyuna saygı ile duyurulur ”


 


Açıklamanın sonunda ortak Eylem Planı için irtibatlanmak isteyenlerin 316 07 22 numaralı telefondan Fatih Bozoğlu’na ulaşması istendi.



Basın açıklamasının ardından Kent Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Oğuz Poyraz ile bir süre sohbet eden Ahmet Karataş, Kıvanç Esendemir ve Fatih Bozoğlu Kent Mikrofonlarına açıklamalarda bulundular.

BOSİAD Başkanı Ahmet Karataş, yaptığı açıklamada bütün sivil toplum kuruluşlarına ve vatandaşlara eylem çağrısı yaparak şöyle konuştu.

“Bodrum′un yakından takip ettikleri bu konuyu ben onlara tekrar hatırlatmak istiyorum. Amerika′nın İsrail işgali karşısında BOSİAD önderliğinde Bodrum çok ciddi bir sınav verdi. Siyasi görüşü ne olursa olsun toplumun tüm kesimleri ortaklaşa bir eylem düzenlediler ve bir barış platformu oluşturdular. Biz bugün bir eylem yapma hazırlığı içerisindeyiz ve herkesin bu eyleme destek vermesini istiyoruz.”

BOSİAD Yönetiminden Kıvanç Esendemir ise yaptığı açıklamada hain saldırıdan dolayı İsrail′i kınadığını ifade ederek şöyle konuştu.


 


“Bilindiği gibi yapılan çok büyük bir vahşet çok büyük bir zulüm. İnsani yardım götüren bu gemilerde 30’dan fazla devlerin temsilcileri ve gönüllüleri bulunmaktaydı. Bugün televizyonlarda görüyoruz çeşitli ülkelerde İsrail karşıtı eylem yapılmaktadır. Bu insanların artık bu tip vahşete ve zulme tepkisiz kalmadıklarını göstermektedir. Biz de Bodrum olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmak gerektiğini ve bu konuda BOSİAD olarak böyle bir girişim başlattık. Herkesi bu eyleme davet ediyoruz.” buy isotretinoin


Cheap Albendazole
Kent Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Oğuz Poyraz ise İsrail tarafından yapılan bu saldırının Bodrum kamuoyunca kınanması ve bunun tüm Türkiye′de ve Dünya′da duyurulması için eylemlerin yapılması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu. “Bodrum′dan bu konuyla ilgili çok ciddi bir sesin yükselmesini ve tüm Türkiye′ye yayılmasını umut ediyorum. Gerçekten kabul edilemez bir olayın içerisindeyiz. Hem İskenderun′da 7 askerimizin şehit edilmesi hem de Gazze’ye yardım götüren ve aktivistlerin içinde olduğu, Dünya′nın çeşitli ülkelerinden, farklı dinlerden insanların sadece yardım maksadı ile çıktıkları bir yolculukta böyle bir vahşetle karşı karşıya kalmaları açıkça bir devlet terörüdür. Tüm Türkiye′de olduğu gibi Bodrum′dan da bu eylemlerin kınanması gerektiğine inanıyorum. “

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.