Bodrum Gündem

Bodrumdan Nazım Geçti..

Ülkemizin gururu, uluslar arası üne sahip, dünya şairi Nazım Hikmet ölümünün 47. yılında Bodrum un değişik yerlerinde yapılan etkinliklerle anıldı.

Bodrumdan Nazım Geçti..
04.06.2010
0
A+
A-

Ayhan Ongun/Bodrum Gündem order Cytotec online


İlk olarak Dibeklihan Sanat Köyünde Orhan Kemal meydanında yapılan bir toplantıda Nazım Hikmetin hayatı, yaşam öyküsü anlatılıp şiirlerinden örnekler sunuldu.


  buy Valtrex


Kalabalık bir izleyici kitlesinin katıldığı toplantı, yapıldığı mekan ve katılımcıların profili bakımından çok etkili oldu. Otantik bir ortamda gerçekleştirilen anma toplantısı bir anlamda Dibeklihan Sanat Köyünün de sezon açılışı niteliğindeydi.


 


Bir diğer toplantı da Bodrum Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirildi.


Öte yandan Bitez CHP Belde örgütü de haftalık olağan üye toplantısını bu kez Nazım Hikmet’ e ayırmıştı. Tüm bu toplantılarda Nazım Hikmetin hayatı, aşkları, şiirleri konuşuldu ama yine her zaman olduğu gibi ona o müthiş şiirleri yazdıran dünya görüşü, barış ve özgürlük mücadelesine esin kaynağı olan, beslendiği ideolojik kaynaktan söz edilmedi.


 


Nedendir bilinmez; ısrarla ve inatla Nazım Hikmet’ in politik yaşamı ve bağlı olduğu siyasi örgüt hep gizlenmeye çalışılır. Oysa Nazım Hikmet salt şiir yazdığı için değil, bir dava adamı olduğu, siyasi inançları ve politik tercihi nedeniyle mahpuslara atıldı, cezalandırıldı. Onu böylesine önemli kılan da barış ve demokrasi mücadelesine olan sarsılmaz bağlılığı ve örgütlü mücadeleyi savunuyor olmasıydı. Onun muhalif kimliğini saklamaya çalışsalarda Nazım Hikmet ölene kadar sosyalist sistemin yılmaz bir savunucusu ve TKP nin ayrılmaz bir parçasıydı.

treatment of depression
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.