Bodrum Gündem

Çevreyi Savunmak Yaşamı Savunmaktır..

Mavi Yol Girişimi 5 Haziran Çevre günü nedeni ile Kissebüküne Otel Yapılmasın temalı bir etkinlik düzenledi.

Çevreyi Savunmak Yaşamı Savunmaktır..
05.06.2010
0
A+
A-




Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


İskele Meydanı ve Denizciler Derneğinde yapılan eylem oldukça kalabalık bir katılımla gerçekleşti. Mavi Yol Girişimi, IMEAK Deniz ticaret Odası, Bodrum Denizciler Derneği, Dünyanın En Güzel Koyları Birliği’nin ortaklaşa düzenledikleri etkinlik, saat 19.00 da İskele Meydanı’nda, gitar dinletisi ile başladı. Gitarist Melisa tarafından söylenen şarkılar 68 dönemi Joan Baez konserlerini anımsatana bir görüntü oluşturdu. Keşkek ve pilavda ikram edilen eylemde Mavi Yol Girişimi kolaylaştırıcısı Filiz Dizdar tarafından basın açıklaması okundu. Basın açıklamasından sonra Denizciler Derneğinde bilgilendirme sunumu yapıldı.

buy Indocin online Basın Açıklaması;


Dünya Çevre Günü Birleşmiş Milletler Örgütü tarafından 1972 yılında 133 ülkenin oybirliği ile kabul ve ilan edilmiştir.         Çevre sorunlarına, doğa tahribatına, bitki ve hayvan türlerinin neslinin tüketilmesine karşı kamuoyunun dikkatini çekmek, halkın katılımını geliştirmek ve politikacıları yönlendirmek amacıyla her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.


 


 Birleşmiş Milletler, 2010 yılını, Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Yılı, Dünya Çevre Gününün ana sloganını da “Birçok Tür, Bir Tek Gezegen, Bir Tek Gelecek’’ olarak belirledi. Dünya üzerinde 5 Milyonun üstünde türün yaşadığı varsayılmaktadır. Bunlardan yalnızca 2 milyonu keşfedilmiş durumda. Ayrıca Accutane cost  17292 bitki ve hayvan türünün neslinin tükenmekte olduğunu biliyoruz. Buna karşılık insan nesli, sayısını ve alanını arttıran az sayıda türlerden biridir.


 


 Bunun dışında Ülkemizde de doğru politikalar ile çözümler üretmemiz gereken sorunlar saymakla bitmez.


 Doğal ve Kültürel değerlerimizi geleceğe taşımak adına; turizm, madencilik, orman, tohumculuk, tarım ve benzeri konularda   cheap Fluoxetine yasalar Anayasaya uygun hale getirilmeli toprağımızı yer altı ve yer üstü suyumuzu, sulak alanlarımızı, denizlerimizi, endemik türlerimizi, flora ve faunamızı yok eden zehirleyen, insanlarımızı hasta eden termik ve nükleer santraller, neredeyse tüm akarsu ve derelere yapılmak istenen 1700 hidroelektrik santraller durdurulmalı rüzgar ve güneş enerjisi gibi tüketimde geri dönüşüm sağlayacak uygulamalara hızla başlanmalıdır. Küresel ısınmayı önlemede, neslin tükenen bitki ve hayvan türlerinin yaşatılmasında ve sulak alanların korunmasında, elimizi taşın altına koymalıyız.


 


Yaşadığımız bölgeye gelince, kişiye ve duruma özel plan değişiklikleri ile tarım, orman, mera, doğal ve arkeolojik sit alanlarımız imara açılmakta; kıyılarımız, denizlerimiz doldurularak kaçak iskeleler yapılarak kamuya kapatılmakta, kamunun elinden alınmaktadır.


 


Buna karşılık biz bölgemizde sürdürülebilir turizm, sürdürülebilir tarım diyoruz ve bu alanlarda yapılan ve yapılacak olan her türlü yatırım ve çalışmayı başta mavi yolculuk olmak üzere destekliyoruz.


 


Çevreyi savunmak yaşamı savunmaktır.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.