Bodrum Gündem

İnadına Kissebükü, İnadına Mavi Yol..

8 Haziran Dünya Koylar Günü nedeni ile uzun zamandır Kissebüküne yapılacak otel projesi ile mücadelelerini sürdüren Mavi Yol Girişimi yaklaşık 35 tekne ve 350 – 400 kişi ile Kissebüküne çıkarma yaptı.

İnadına Kissebükü, İnadına Mavi Yol..
08.06.2010
0
A+
A-

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


25 tekne ile Bodrum Limanından hareket eden gruba, Yalıçiftlik’te Cumhuriyet Halk Partili gençler, Atatürkçü Düşünce Derneği ve BİTAV üyelerinin de bulunduğu 10 civarındaki tekne de katıldı. Grup sloganlar ve şarkılar eşliğinde Kissebükü’ne yol aldı. Eylem organizasyonunu yapan Mavi Yol Girişimi yol boyunca sık sık bir araya gelerek “Doğal Denge Korunacak, Mavi Yol Yaşayacak” ve “İnadına Kissebükü İnadına Mavi Yol” sloganları ile katılımcıların heyecanını yüksek tutmaya çalıştılar.

 

Dapoxetine online

Yolculuk boyunca Kissebükü hakkında ve neden karşı olduklarını anlatan bildirileri megafonla okuyarak katılımcıları bilgilendirdiler. Mavi Yol Girişimi sözcüsü Tunç Kurtluoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Dünyanın En Güzel Koyları Birliği” bu yıl Vietnam’da yaptığı toplantıda 30 ülke temsilcisinin katılımıyla 8 Haziran’ı her yıl “Dünya Koylar Günü” olarak kutlamaya karar vermiştir. Amaç “Dünya Mirası” değerlerine sahip doğal, kültürel ve tarihi zenginlikleri olan koyların korunması sağlamak, bu amaçla kamuoyunu bilgilendirmek ve doğru politikaların üretilmesini sağlamaktır. Biz de bu günü yok olma tehlikesi yaşayan “Dünyanın En Güzel Koyları’ndan birinde Bodrum Kissebükü’nde kutluyoruz. Bu gün denizden teknelerimizle, karadan da ciplerimiz ve motorlarımızla Kissebükü’ndeyiz. Kissebükü bu toprakların ilk halkı olan Lelegler’den Bizans’a kadar bin yıllar boyunca çeşitli tarihlerde yerleşim merkezi olmuş bir yer. Ayrıca içinde birçoğu ‘’Anıt Ağaç’’ olarak tescil edilmiş bir ormana sahip. Dolayısıyla hem Arkeolojik hem de doğal SİT olarak birinci derece tescil edilmiş bir koydur. Buna rağmen burada yapılaşmaya gidilmek isteniyor. Oysa bu koy Mavi Yolcular, tekneciler, yerli ve yabancı özel tekne sahipleri; kısaca tüm denizciler ve cip safariciler, motokroscular, trekkingciler gibi alternatif turizmciler tarafından zaten kullanılan bir koydur. Yıllardır denizciler ve yerli-yabancı turistler tarafından bu şekilde kullanılan koya baktığımızda doğal ve tarihi değerlerinden hiçbir şey kaybetmediğini, denizin temizliği ve berraklığının olduğu gibi korunduğunu görüyoruz. Ancak yapılaşmanın girdiği koylara baktığımızda geri dönüşü mümkün olmayan, başkaları tarafından kullanılamayacak şekilde kapatılmış, kirletilmiş ve tahrip edilmiş doğa ve denizlerle karşılaşıyoruz. Bizler bastığımız toprağa, yüzdüğümüz denizi, kullandığımız doğayı hunharca tüketmeden Turizme devam etmek istiyoruz. İnsanoğlu istediği her yere muhteşem bir yapı kondurabilir, ama tüm yatırımcılar bir araya gelseler bir Kissebükü daha yaratamazlar. Bu yüzden Kissebükü’nü korumamız gerek. Bu yüzden Kissebük’lerini korumamız gerek.” Topamax 100 mg


 


Akrep Nalan ve Feraye gibi ünlü isimlerinde destek verdiği eylemde Akrep Nalan “Halikarnas” şarkısını söyledi. Feraye ise önce “Memleketim” şarkısını sonrada istek üzerine “Feraye” türküsünü seslendirdi. Katlımcılar şarkılar ve şiirler eşliğinde hem eylem yaptılar hem de keyifli bir gezi yapmış oldular. Özellikle katılımcılar içinde bulunan bölge köylüleri diğer katılımcılar tarafından adeta el üstünde tutuldular.


 


Mazı köylülerinden Alim ve Necla Şahin çifti ile Sevcan Şaşmaz yapılacak projenin köylülere ve bölgeye bir faydası olmadığı görüşünü savunuyorlar. Alim Şahin 43 yaşında, Mazı köyünde doğmuş. 84-85 yıllarında denizcilik sektöründe çalışmış. Kissebükü’ne yapılacak olanları duydukça gülümseyemediğini, köylülerinin kandırıldığını ifade ediyor. Alim Şahin “Kissebükü’nü kaybetmek üzereyiz. Elimizden ne geliyorsa kaybetmemeye çalışacağız. Bu nedenle bu arkadaşlar ile birlikteyiz” dedi. Yatırımdan kaynaklı olarak Mazı köyündeki insanların ekonomik açıdan rahatlayacağı ve fayda sağlayacağını, ürettikleri ürünleri satabilecekleri, kendilerinin ve evlatlarının iş olanaklarına sahip olacaklarını söyleyenlere cevabı oldukça sert oldu. Kesinlikle söylendiği şekilde olmadığını üzerine basa basa ifade eden bölge köylüsü Alim Şahin “Mazı köyü halkına bir kuruşluk faydası olmayacağına inanıyorum. Bir tek yumurta bile alınmayacak göreceksiniz. Ben aptal bir insan değilim. Bu kadar yüksek seviyede insanların geldiği Cumhurbaşkanları, Başkanların geleceği söylenen bir yere köylünün bir tane bile yumurtasının girmeyeceğini bilen bir insanım. Yani etiketsiz hiçbir şey girmeyeceğini bilen bir insanım. Ben aynı zamanda bölgedeki arazilerden birinin hissedarıyım. Oradaki arazilerimizi bile kullanamayacağız. Kissebükü’nün önündeki adadan bu yana izinsiz giremeyeceğiz” diyerek çok iddialı konuştu.


Eşi ve komşusu köylü hanımlarda Alim Şahin ile aynı fikirde olduklarını ifade ederek “Köylüden gelip de bir şey alacaklarına inanmıyorum. Bize Orman Bakanı gelip gitmiyor, helikopterle üzerimizden bakıp gidiyor. Biz orman köylüsüyüz. O gelmiyorsa, buraya gelecek zenginler niye bize gelsinler?” dediler.


Sildenafil online

 


Kissebükü’ne teknelerin yanaşması ile kıyıda yaklaşık 10 kişilik bir grup tarafından renkli kartonlara yazılmış dövizler açıldı. Kissebükü’ne yatırım yapılmasını savunan grup kısa süreli olarak karşı eylem yapmış oldu.


 


Kissebükü’ne demirleyen tekneler saat 16.00 ya kadar demirli kaldılar. Sloganlar ve şarkılar eşliğinde Bodrum Limanına geri dönüldü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.